Opleiding Stresscounseling

Opleiding Stresscounseling

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 515 of 6 x € 90
Studiemethode
thuisstudie

Stresscounseling

Volg de opleiding Stresscounseling en bied je cliënten professionele hulp bij stressklachten. Stress is een onderdeel geworden van onze levensstijl en speelt steeds vaker een rol bij geestelijke en lichamelijke problemen. In de opleiding Stresscounseling leer jij je cliënten hoe ze beter kunnen omgaan met stress.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor een van deze studiepakketten en profiteer van 10% pakketkorting:

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Bied professionele hulp bij stress
 • Sterk praktijkgerichte lessen
 • Een vak met veel perspectief
 • Ook als studiepakket verkrijgbaar
 • Maandelijks online vragenuur met je docent

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Artsen behandelen tegenwoordig meer mensen met stressgerelateerde kwalen dan ooit, zoals burn-out, migraine en hart- en vaatziekten. Met de opleiding Stresscounseling kun je cliënten die kampen met stressgerelateerde problemen helpen hun welzijn te vergroten.

Het hele spectrum van stressgerelateerde problemen en de behandeling ervan komt in deze opleiding aan bod. Met therapeutische gesprekken help jij je cliënten helderheid te scheppen in hun gevoelens en gedachten. Ook help jij je cliënten in het herkennen van stress en het goed omgaan met stress door middel van diverse ontspanningstechnieken.

De opleiding Stresscounseling is gericht op counselors, coaches en andere professioneel begeleiders, zoals hulpverleners en therapeuten. Na afronding van de opleiding kun je de kennis van stresscounseling toepassen in je eigen praktijk.

Deze cursus bouwt voort op de Civas-opleiding Counseling. De begrippen uit deze opleiding worden dan ook verondersteld bekend te zijn. Heb je nog geen kennis van de basisvaardigheden van het counselen? Volg dan het studiepakket Stresscounselor of het studiepakket Allround counselor.

Wat leer je?

In de opleiding Stresscounseling leer je counseling in te zetten om stress aan te pakken. Deze stresscounseling opleiding gaat onder andere in op:

 • Oorzaken en symptomen van stress herkennen
 • Vakspecifieke counselingtechnieken
 • De innerlijke omgang met stress verbeteren
 • Externe oorzaken van stress wegnemen
 • Technieken uit de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT)

De leerstof bevat bovendien praktische oefeningen waarmee je stress op lichamelijk en geestelijk niveau wegneemt bij je cliënten, en bij jezelf.

Stel je vragen over de lesstof
Heb je vragen over de lesstof? Stuur deze dan eenvoudig aan je studiebegeleider. Of neem deel aan het maandelijkse online vragenuur, waarin je docent jouw vragen en die van je medestudenten beantwoordt.

De leerdoelen van de opleiding Stresscounseling zijn:

 • Je hebt theoretische kennis van stress, overspannenheid en burn-out.
 • Je kent de overeenkomsten en de verschillen van het ABC-model en Michigan Stress Model.
 • Je bent bekend met de verschillende fases van het counselingtraject.
 • Je weet wat nodig is voor het herstel van energie en fysieke conditie.
 • Je kunt samen met de coachee de hulpvraag formuleren.
 • Je bent bekend met de verschillende ontspanningsmethoden.
 • Je weet hoe stress zich manifesteert gedurende de verschillende levensfases (kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen).
 • Je weet hoe stress zich manifesteert bij HSP, angstproblemen en trauma.
 • Je bent bekend met mindfulness en ACT en kan technieken inzetten om ontspanning en acceptatie bij de coachee te bevorderen.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 515 of 6 x € 90
inschrijfgeld € 20
vooropleiding CIVAS-opleiding Counseling of vergelijkbaar
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Stresscounseling

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Praktijkdagen

Online vragenuur Counseling & specialisaties
Datum Prijs Locatie
donderdag 13 april 2023 € 0,00 ZOOM
donderdag 11 mei 2023 € 0,00 ZOOM
donderdag 8 juni 2023 € 0,00 ZOOM
donderdag 6 juli 2023 € 0,00 ZOOM
donderdag 10 augustus 2023 € 0,00 ZOOM
donderdag 7 september 2023 € 0,00 ZOOM
donderdag 12 oktober 2023 € 0,00 ZOOM
donderdag 9 november 2023 € 0,00 ZOOM
donderdag 14 december 2023 € 0,00 ZOOM

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.