Blogs

Lees onze blogs en blijf vrijblijvend op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied waarin CIVAS opereert. 

Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen, wetenswaardigheden en ervaringsverhalen over therapie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

3 minuten leestijd

Haal versneld uw diploma met 100% thuisstudie

Wilt u vanuit huis aan uw ontwikkeling werken? En heeft u meer tijd om te studeren dan normaal? Dan kunt u bij CIVAS onze 100% thuisstudies in versneld tempo doorlopen en direct afsluiten met een examen vanuit huis. Hoe meer uur u per week aan uw thuisstudie besteedt, hoe sneller u uw diploma haalt.

4 minuten leestijd

5 tips voor meer zelfvertrouwen bij kinderen

Een kind dat zich zeker voelt van zichzelf, zit vaak lekker in zijn vel. Met de volgende tips geeft u het zelfvertrouwen van kinderen een boost!

3 minuten leestijd

Student aan het woord

Robin Seuren heeft zowel de opleiding Natuurvoedingsadviseur als Orthomoleculaire voeding voor kinderen gevolgd en heeft inmiddels haar eigen praktijk. In dit blog vertelt zij over haar ervaringen.

5 minuten leestijd

Wat doet een budgetcoach?

‘Je hoeft echt geen rekenwonder te zijn om budgetcoach te worden. Budgetcoaching gaat over mensen; niet over cijfertjes’, vertelt budgetcoach Petra. In dit blogartikel legt ze uit wat een budgetcoach zoal doet.

2 minuten leestijd

Leerzame tips voor coaches

Het aantal zelfstandige coaches in Nederland blijft toenemen. Hoe valt u als coach op in dit drukke werkveld? Onderscheid uzelf als coach zonder afbreuk te doen aan wie u bent aan de hand van deze tips.

3 minuten leestijd

Zo remt u het verouderingsproces

Er komt een moment waarop u aan uw lichaam merkt dat het verouderingsproces is ingezet. Vanaf uw 50e levensjaar ondergaan lichaamscellen, organen en zenuwstelsel grotere veranderingen. In deze blog leest u hoe u uw lichaam kunt helpen fit en gezond ouder te worden.

5 minuten leestijd

Vitaal met superfoods

Door gezond te eten, krijgt u meer energie, een sterker immuunsysteem en een hogere weerstand. Zo bent u beter gewapend tegen herfstkwaaltjes zoals verkoudheid, vermoeidheid en griep. Laat de herfst nu bij uitstek het seizoen zijn voor kleurrijke maaltijden boordevol vitaminen en mineralen. In dit blog lichten we 5 supergezonde herfstgroenten- en fruitsoorten uit.

5 minuten leestijd

Haal meer uit uw thuisstudie!

Begint u binnenkort met uw thuisstudie? Wij helpen u graag uw goede voornemens om te zetten naar een gewenst eindresultaat: een certificaat of diploma. Met de volgende 10 studietips maakt u van uw CIVAS-thuisstudie een succes.

4 minuten leestijd

Eten om emoties te stillen

We eten allemaal wel eens te veel. Soms heeft overmatig eten niets meer te maken met iets erg lekker vinden. Er zijn mensen die maar dooreten om een bepaald gevoel weg te drukken. Waar komt dit gedrag vandaan en wat is ertegen te doen?