Blogs

Lees onze blogs en blijf vrijblijvend op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied waarin CIVAS opereert. 

Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen, wetenswaardigheden en ervaringsverhalen over therapie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

5 minuten leestijd

7 tips om je darmen gezond te houden

Wist je dat darmklachten een grote invloed hebben op hoe je je lichamelijk, maar ook psychisch, voelt. Gezonde darmen en een gezonde darmflora zijn van groot belang voor ons algeheel welbevinden. Deze 7 praktische richtlijnen werken preventief om darmklachten buiten de deur te houden!

3 minuten leestijd

Haal versneld uw diploma met 100% thuisstudie

Wil je vanuit huis aan jouw ontwikkeling werken? En heb je meer tijd om te studeren dan normaal? Dan kan je bij Civas onze 100% thuisstudies in versneld tempo doorlopen en direct afsluiten met een examen vanuit huis. Hoe meer uur je per week aan jouw thuisstudie besteedt, hoe sneller je jouw diploma haalt.

4 minuten leestijd

5 tips voor meer zelfvertrouwen bij kinderen

Een kind dat zich zeker voelt van zichzelf, zit vaak lekker in zijn vel. Met de volgende tips geef je het zelfvertrouwen van kinderen een boost!

3 minuten leestijd

Student aan het woord

Robin Seuren heeft zowel de opleiding Natuurvoedingsadviseur als Orthomoleculaire voeding voor kinderen gevolgd en heeft inmiddels haar eigen praktijk. In dit blog vertelt zij over haar ervaringen.

5 minuten leestijd

Wat doet een budgetcoach?

‘Je hoeft echt geen rekenwonder te zijn om budgetcoach te worden. Budgetcoaching gaat over mensen; niet over cijfertjes’, vertelt budgetcoach Petra. In dit blogartikel legt ze uit wat een budgetcoach zoal doet.

2 minuten leestijd

Leerzame tips voor coaches

Het aantal zelfstandige coaches in Nederland blijft toenemen. Hoe val je als coach op in dit drukke werkveld? Onderscheid jezelf als coach zonder afbreuk te doen aan wie je bent aan de hand van deze tips.

3 minuten leestijd

Zo remt u het verouderingsproces

Er komt een moment waarop je aan je lichaam merkt dat het verouderingsproces is ingezet. Vanaf je 50e levensjaar ondergaan lichaamscellen, organen en zenuwstelsel grotere veranderingen. In deze blog lees je hoe jij je lichaam kan helpen fit en gezond ouder te worden.

5 minuten leestijd

Vitaal met superfoods

Door gezond te eten, krijg je meer energie, een sterker immuunsysteem en een hogere weerstand. Zo ben je beter gewapend tegen herfstkwaaltjes zoals verkoudheid, vermoeidheid en griep. Laat de herfst nu bij uitstek het seizoen zijn voor kleurrijke maaltijden boordevol vitaminen en mineralen. In dit blog lichten we 5 supergezonde herfstgroenten- en fruitsoorten uit.

5 minuten leestijd

Haal meer uit uw thuisstudie!

Begin je binnenkort met je thuisstudie? Wij helpen je graag je goede voornemens om te zetten naar een gewenst eindresultaat: een certificaat of diploma. Met de volgende 10 studietips maak je van jouw CIVAS-thuisstudie een succes.