Blogs

Lees onze blogs en blijf vrijblijvend op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied waarin Civas opereert. 

Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen, wetenswaardigheden en ervaringsverhalen over therapie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

4 minuten leestijd

Docent HR Analytics stelt zich voor

Peter Jacobs is docent van de opleiding HR Analytics bij Civas. Aan de hand van 5 vragen vertelt hij over zijn vakgebied en docentschap voor Civas.

8 minuten leestijd

HR analytics: onmisbaar voor de HR professional van de toekomst

Over welke skills beschikt de HR expert van de toekomst? Kennis van HR analytics is cruciaal om zichtbaar te maken wat de impact van medewerkers is op de prestaties van een organisatie.

8 minuten leestijd

In 4 stappen naar hybride werken

Corona heeft de manier van werken veranderd. Organisaties en medewerkers zijn er nu druk mee: Gaan we weer naar kantoor en op welke manier?

8 minuten leestijd

HR analytics: onmisbaar voor de HR professional van de toekomst (1)

Het HR-landschap is voortdurend in beweging. Om bij te blijven in jouw vakgebied, biedt Civas een scala aan opleidingen die inspelen op de veranderingen in het HR-vakgebied en in de maatschappij.

5 minuten leestijd

Budgetcoachen, zo pak je het aan (1)

Wordt je stofwisseling trager door stress? Jazeker. Stress heeft gevolgen op je metabolisme en bepaalt jouw lichamelijke gezondheid veel meer dan je misschien wel weet. Lees hieronder waarom!

1 minuten leestijd

Aan de slag als zelfstandig budgetcoach

Na de Budgetcoach opleiding van Civas kun je aan de slag als zelfstandig budgetcoach. Je hebt voldoende bagage gekregen om individuen of gezinnen te begeleiden of je kunt cursussen geven aan groepen. Behalve coach ben je dan ook zelfstandig ondernemer. Hoe kom je aan klanten, ook als je doelgroep weinig geld heeft?

1 minuten leestijd

Budgetteren doe je zo

In de opleiding Budgetcoach besteden we uitgebreid aandacht aan budgetteren. Budgetteren begint met een overzicht van alle inkomsten en uitgaven. Uit onderzoek blijkt dat dit inzicht in de financiële situatie belangrijker is dan veel geld hebben. Zo pak je het aan.

2 minuten leestijd

'Meer focus op genieten dan op spullen' - Adine Faber-Versluis

Eén miljoen vrouwen financieel onafhankelijk maken. Dat is de missie van Adine Faber-Versluis. Om dat doel te bereiken is ze tien jaar geleden begonnen met de Money Mind Academy en de website Lekker Leven met Minder. De opleiding Budgetcoach geeft haar nieuwe inzichten die ze in haar praktijk kan toepassen.

4 minuten leestijd

Budgetcoachen, zo pak je het aan

Coachen kan op vele manieren. Sommige coachtechnieken zijn extra geschikt voor budgetcoaching. Je kunt ze specifiek toepassen om financiële doelen te behalen of ondersteunende vaardigheden te versterken. In onze opleiding Budgetcoach komen ze uitgebreid aan de orde. In deze blog vindt u drie voorbeelden van een geschikte techniek voor budgetcoaching.