Opleiding Natuurvoedingsadviseur

Gratis studiegids

Opleiding Natuurvoedingsadviseur

Duur
12 maanden
Lesgeld
€ 495,00 of 12 x € 44,00
Accreditaties
BATC, VBAG, NVST, KTNO, CAT

Natuurvoedingsadviseur

Volg de opleiding Natuurvoedingsadviseur en leer alles over de heilzame werking van natuurvoeding. De opleiding Natuurvoedingsadviseur is geschikt voor therapeuten, verpleegkundigen, hulpverleners én diegenen die een eigen praktijk willen starten als natuurvoedingsdeskundige. Wilt u uit persoonlijke interesse meer weten over natuurvoeding? Ook dan is deze opleiding een aanrader.

Voordelen

 • Erkend door BATC, CAT, NVST en VBAG
 • Geschreven door een vakspecialist
 • Met veel praktijkvoorbeelden
 • Voor professie en zelfontwikkeling

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leert u?

De opleiding Natuurvoedingsadviseur voorziet u van zeer brede kennis op het gebied van natuurvoeding. Zo wordt uitgebreid ingegaan op:

 • de spijsvertering en de lever
 • voedingsleer en voedingsmiddelen 
 • reguliere en alternatieve voedingsinzichten  
 • herstellen van het zuur-base-evenwicht
 • ontstekingsremmende en -bevorderende voeding
 • het nut van reinigen en ontgiften
 • energieniveau en hormoonhuishouding
 • fytonutriënten en kruiden
 • natuurvoeding bij ziekte

De opleiding geeft kant-en-klare voedingsadviezen bij hart- en vaatziekten, spijsverteringsstoornissen, vermoeidheid, allergieën, emotionele problemen, overgewicht en vele andere aandoeningen. U krijgt veel recepten en kooktips aangereikt die u direct praktisch kunt toepassen. 

De lesstof wordt verhelderd met leerzame praktijkvoorbeelden uit de voedingspraktijk van de schrijver. De opleiding Natuurvoedingsadviseur besteedt ten slotte aandacht aan communicatie- en coachingsvaardigheden en het succesvol opzetten van uw eigen praktijk.

Deze natuurvoeding-opleiding bestaat uit 25 schriftelijke lessen en kan worden afgesloten met een klassikaal eindexamen ter verkrijging van het diploma. U kunt ervoor kiezen om twee praktijkdagen over natuurvoeding bij te wonen. Deelname is niet verplicht.

Wat kunt u ermee?

Na afronding van de opleiding Natuurvoedingsadviseur heeft u gedegen inzicht in alles wat met natuurvoeding te maken heeft. U kunt als natuurvoedingsdeskundige gerichte begeleiding bieden bij ziekte en ongemak. U heeft geleerd natuurvoedingsadviezen te geven bij allerhande lichamelijke en geestelijke aandoeningen.

U kunt ervoor kiezen een eigen praktijk als natuurvoedingsadviseur te starten of het geleerde in te zetten binnen uw bestaande professie. Ook als u uit persoonlijke interesse meer weten over natuurvoeding is deze opleiding een uitstekende investering. 

Het belang van gezonde en natuurlijke voeding staat meer dan ooit in de belangstelling. Natuurvoedingsadviseur is daarmee het beroep van de toekomst!

Details

methode thuisstudie
omvang

25 lessen

studieduur 12 maanden
lesgeld € 495,00 of 12 x € 44,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

heeft u een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor uw huiswerk en een voldoende voor thuis af te leggen openboekexamen, dan ontvangt u het CIVAS-diploma Natuurvoedingsadviseur

erkend diploma

in Nederland erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 9.5

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeert u

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.