Opleiding Kruidengeneeskunde

Opleiding Kruidengeneeskunde

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 265,00 of 5 x € 56,00
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO

Kruidengeneeskunde

Met de opleiding Kruidengeneeskunde, of fytotherapie, leert u alles over de genezende kracht van de natuur. De natuur is een bron van medicijnen, vol geneeskrachtige kruiden en planten waarmee u vele kwalen kunt behandelen. Maar liefst 75% van alle erkende geneesmiddelen is afgeleid van de kruidenleer! Deze geaccrediteerde opleiding Kruidengeneeskunde biedt u een goede basis om een praktijk te beginnen als herborist.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Zeer uitgebreid lesmateriaal
 • Meer dan 150 kruiden besproken!
 • Talloze tips voor praktisch gebruik
 • Met unieke behandelrecepten

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

In deze herborist opleiding leert u onder andere over:

 • Grondbeginselen van kruidengeneeskunde
 • Werkzame bestanddelen van 150 kruiden
 • Het doseren en toedienen van kruiden
 • Tincturen, zalven en kompressen samenstellen
 • Gebruik van geneeskrachtige kruiden in de keuken

Wat kun je ermee?

Na de grondbeginselen van kruidengeneeskunde zoomt deze fytotherapie opleiding verder in op de chemische samenstelling en genezende eigenschappen van meer dan 150 verschillende kruiden.

In de cursus Kruidengeneeskunde wordt zorgvuldig uitgelegd hoe u kruiden kweekt en hoe u zelf kruidentincturen, -tonicums, -zalven en -kompressen samenstelt. Ook dosering, wijze van toediening, homeopathie, bloesemremedies en cosmetische toepassingen komen aan bod.

Na afronding van de erkende opleiding Kruidengeneeskunde heeft u gedegen kennis van de kruidenleer en de heilzame toepassingsmogelijkheden. Na het behalen van het geaccrediteerde diploma kunt u als kruidengeneeskundige een fytotherapie praktijk starten.

Het lesmateriaal van de cursus Kruidengeneeskunde is bovendien zeer nuttig voor schoonheidsspecialistes en apotheek- of drogisterijmedewerkers. Kruidenleer is goed te combineren met homeopathie en andere natuurgeneeskundige therapieën, en natuurlijk ook toe te passen in uw eigen keuken.

De leerdoelen van de opleiding Kruidengeneeskunde:

 • U heeft kennis van het kweken, drogen, plukken en bewaren van kruiden
 • U heeft inzicht in de verschillende gebruiksvormen van kruiden
 • U kent verkoelende en verwarmende kruiden volgens het koud-heetmodel
 • U bent bekend met de verschillende visies omtrent genezing
 • U kent 150 verschillende kruiden en planten en hun geneeskrachtige werking
 • U weet welke delen van kruiden en planten giftig zijn

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 265,00 of 5 x € 56,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvangt u het CIVAS-diploma Kruidengeneeskunde

erkend diploma

in Nederland erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.