Heb je een vraag?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meeste vragen. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan tijdens kantooruren 03 204 1975 of maak gebruik van het formulier onderaan de pagina.

Wij helpen u graag!

Studieadvies

Je kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op nummer 03 204 1975. Of stuur een e-mail naar info@civas.be. Wij helpen je graag.

Postadres: Civas Opleidingen, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem, Nederland

Heeft u vragen over een opleiding of twijfelt u welke opleiding het best bij u past? Onze studiebegeleiders geven u graag passend studieadvies. U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 03 204 1975 of stuur een e-mail naar info@civas.be.

Van iedere studie kan je een gratis proefles en de volledige inhoudsopgave inzien. Ga naar de studie van jouw keuze, vul bij Gratis proefles je e-mailadres in en klik op Aanvragen. Je ontvangt de proefles en inhoudsopgave binnen een minuut in je mailbox.

Van iedere studie kan je de volledige inhoudsopgave in de gratis proefles inzien. Ga naar de studie van je keuze, vul bij Gratis proefles jouw e-mailadres in en klik op Aanvragen. Je ontvangt de proefles met inhoudsopgave binnen een minuut in je mailbox.

Voor verreweg de meeste opleidingen heb je geen vooropleiding nodig. Voor een beperkt aantal opleidingen geldt dat een vooropleiding wenselijk is. Kijk bij de studie van jouw keuze onder Details of een vooropleiding gewenst is.

Inschrijven

U kunt zich op ieder gewenst moment inschrijven voor een opleiding. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website. Kies de gewenste opleiding, klik op de knop Inschrijven en volg de stappen van het inschrijfproces.

In verband met de rechtsgeldigheid van uw diploma, adviseren we u om u in te schrijven met de achternaam die u bij uw geboorte heeft gekregen. Als u getrouwd bent, mag u ook de achternaam van uw partner toevoegen.

Na afronding van uw inschrijving ontvangt u direct een orderbevestiging per e-mail. Wilt u zich liever telefonisch inschrijven, dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op 03 204 1975.

U kunt het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. U kunt kiezen uit de volgende betaalwijzen:
∙ Bancontact
∙ Automatische incasso ineens
∙ Automatische incasso in termijnen (zakelijke klanten uitgezonderd)

Je ontvangt jouw studie binnen een tot twee werkdagen na inschrijving. Heb je bij inschrijving een latere startdatum opgegeven, dan ontvang je jouw studie per de opgegeven datum.

Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro.

Er geldt een bedenktijd van 30 dagen. Je loopt dus geen enkel risico. Wil je na ontvangst van het lespakket afzien van jouw studie? Dan kan je het studiepakket binnen 30 dagen compleet en onbeschadigd retourneren. 

Lesmateriaal

Het lesmateriaal van een schriftelijke studie bestaat uit een of meerdere studiemappen. De inhoud is samengesteld door een ervaren vakdocent. De lessen bevatten uitdagende huiswerkopdrachten en leerzame oefeningen. Het studiemateriaal is helder ingedeeld en kent een aantrekkelijke vormgeving. 

Je ontvangt jouw studie binnen een tot twee werkdagen na inschrijving. Heb je bij inschrijving een latere startdatum opgegeven, dan ontvang je jouw studie per de opgegeven datum.

Ter ondersteuning van je leerproces kan je bij een aantal studies een instructiefilm bekijken of geluidsfragmenten beluisteren via het digitale studentenportaal. Fysieke dvd's of cd's worden niet langer meegeleverd.

Huiswerk

Huiswerk lever je eenvoudig in via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS. Voor een aantal vakken kan je het huiswerk ook per e-mail naar je docent sturen.

Nee, het insturen van huiswerk is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Huiswerk ingezonden via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS wordt direct nagekeken. Huiswerk ingestuurd per e-mail wordt binnen drie werkdagen nagekeken. Het nakijken van studie-opdrachten bij klassikale opleidingen kan tot drie weken duren.

Na inzending van het laatste huiswerk wordt jouw persoonlijke pagina in CIVAS CAMPUS automatisch ingevouwen. Je kunt deze eenvoudig weer uitvouwen en een examen aanvragen, jouw cijfers inzien en de eventuele videobestanden van jouw opleiding afspelen. Log in op jouw persoonlijke pagina. Je ziet nu een balk met de cursusnaam, startdatum en afrondingsdatum. Klik op de cursusnaam en vervolgens op cursus.

Twee weken nadat je het laatste huiswerk hebt ingeleverd worden bepaalde functionaliteiten van het studentenportaal gesloten. Dit betekent dat je geen berichten meer kunt sturen aan jouw docent of medestudenten. Eerdere correspondentie tussen jou en je docent en medestudenten kan je niet meer teruglezen. Ook heb je geen inzage meer in de huiswerkvragen.

Studiebegeleiding

Vanaf je inschrijving tot aan het diploma krijg je begeleiding van een ervaren team studiebegeleiders. Zij kijken je ingestuurde huiswerk na, beantwoorden je vragen over de lesstof en kunnen adviseren over een vervolgstudie.

Wanneer je vragen hebt over de lesstof of nadere uitleg wilt, dan kan je via het online studentenportaal CIVAS CAMPUS contact opnemen met jouw docent. Klik daartoe op de knop Contact met docent.

Heb je een vraag over de inhoud van je opleiding, neem dan contact op met je studiebegeleider via het digitaal studentenportaal CIVAS CAMPUS.

Algemene vragen gesteld via het online studentenportaal worden op werkdagen binnen 48 uur beantwoord. Vakinhoudelijke vragen aan je docent of studiebegeleider worden binnen 3 werkdagen beantwoord.  

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor een thuisstudie is 5 uur per week. Je bent vrij om meer of minder uren aan je studie te besteden. Je ontvangt het studiepakket in één keer thuis en je bepaalt zelf hoe snel je studeert.

Je hebt 36 maanden de tijd om jouw opleiding af te ronden.

Jij kan jouw studie op elk gewenst moment tijdelijk onderbreken. Je behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op huiswerkbegeleiding. 

Tijdens jouw opleiding bij CIVAS hoef je geen stage te lopen.

U kunt een schriftelijke cursus of opleiding voortijdig beëindigen binnen de door CIVAS opgegeven studieduur. Meld uw opzeggen per e-mail aan: info@civas.be. De opzegtermijn bedraagt één maand. 

Heeft u het lesgeld vooruitbetaald, dan betaalt CIVAS dat binnen 14 dagen terug naar rato van het aantal nog niet verstreken studiemaanden. Betaalt u in termijnen dan dient u het lesgeld over de opzegtermijn (en eventuele achterstallige lesgelden) nog te voldoen. Studiemateriaal waarvoor u niet betaald heeft, dient u gefrankeerd aan CIVAS te retourneren. 

Digitale leeromgeving

CIVAS CAMPUS is het digitale studentenportaal van CIVAS. Bij je inschrijving ontvang je een inlogcode. Via CIVAS CAMPUS kan je huiswerk insturen, vragen stellen aan je docent, behaalde resultaten inzien, jezelf aanmelden voor een praktijkdag of examen en contact leggen met medestudenten.

Je logt in op CIVAS CAMPUS via de knop Inloggen rechts bovenaan de website van CIVAS.

Na je inschrijving ontvang je per e-mail de inloggegevens voor CIVAS CAMPUS. Ben jij je wachtwoord kwijt, dan kan je via de inlogpagina van CIVAS CAMPUS zelf een nieuw wachtwoord instellen. 

Ben jij je wachtwoord kwijt, dan kan je via de inlogpagina van CIVAS CAMPUS zelf een nieuw wachtwoord instellen. 

Na inzending van het laatste huiswerk wordt jouw persoonlijke pagina in CIVAS CAMPUS automatisch ingevouwen. Je kunt deze eenvoudig weer uitvouwen en een examen aanvragen, jouw cijfers inzien en de eventuele videobestanden van jouw opleiding afspelen. Log in op jouw persoonlijke pagina. Je ziet nu een balk met de cursusnaam, startdatum en afrondingsdatum. Klik op de cursusnaam en vervolgens op cursus.

Twee weken nadat je het laatste huiswerk hebt ingeleverd worden bepaalde functionaliteiten van CIVAS CAMPUS afgesloten. Dit betekent dat je geen berichten meer kunt sturen aan jouw docent of medestudenten. Eerdere correspondentie tussen jou en je docent en medestudenten kan je niet meer teruglezen. Ook heb je geen inzage meer in de huiswerkvragen. Je kunt echter nog wel een examen aanvragen, jouw cijfers inzien en de eventuele videobestanden van jouw opleiding afspelen.

Examens

Voor de meeste studies kunt u thuis via internet het openboekexamen afleggen. De antwoorden voert u in via het digitale studentenportaal CIVAS CAMPUS. De kosten voor een openboekexamen inclusief diploma bedragen 25 euro.

Inschrijven voor een openboekexamen doe je via het studentenportaal. Zodra je bent ingelogd, klik op Direct naar mijn studies. Open het lesplan van de gewenste studie en klik op de knop Examen kopen. 

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je gratis een certificaat van deelname. Wil je het diploma ontvangen? Dan dien je wel examen te doen.

Voor de meeste opleidingen ontvang je binnen 3 weken na het insturen van het laatste huiswerk kosteloos een certificaat van deelname, mits je je niet binnen die periode hebt ingeschreven voor een examen. Je ontvangt het certificaat als het lesgeld is voldaan en het huiswerk is beoordeeld met het cijfer 5,5 of hoger.

Het diploma wordt verstrekt nadat je al het huiswerk ter correctie hebt ingezonden en het examen hebt behaald. Slaag je niet voor het examen, dan begeleidt CIVAS je tot aan het herexamen. Examen doen is voor de meeste vakken niet verplicht, maar wel nodig om een diploma te behalen.

Het CIVAS-diploma is veelal erkend als deelopleiding of als bij- en nascholing door één of meerdere Nederlandse beroepsverenigingen. Kijk bij de studie van uw keuze welke erkenningen of accreditaties er gelden. In België kent men dergelijke beroepsverenigingen en accreditaties niet.

Accreditatie en erkenning

CIVAS is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

De meeste studies van CIVAS zijn geaccrediteerd door een of meerdere Nederlandse beroepsverenigingen. In België zijn deze beroepsverenigingen vooralsnog niet actief en hebben de onderhavige accreditaties derhalve geen beroepsmatige waarde. Uiteraard staat accreditatie ook voor onze Belgische studenten borg voor kwalitatief hoogwaardig studiemateriaal. 

Praktijkdagen

CIVAS biedt in België uitsluitend schriftelijke studies aan. Er worden vooralsnog geen praktijkdagen georganiseerd. 

Leslocatie

Alle opleidingen die CIVAS aanbiedt zijn schriftelijke studies, die u vanuit huis volgt. Huiswerk insturen, docentbegeleiding en contact met medestudenten verlopen via het digitale studentenportaal.

Financieel

U kunt het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. U kunt kiezen uit de volgende betaalwijzen:
∙ Bancontact
∙ Automatische incasso ineens
∙ Automatische incasso in termijnen (zakelijke klanten uitgezonderd)

Bij de opleiding van uw keuze leest u hoeveel het lesgeld bedraagt. U kunt ineens betalen of in handige termijnen (zakelijke klanten uitgezonderd). Naast het lesgeld wordt 20 euro inschrijfgeld in rekening gebracht. 

U bent niet verplicht examen te doen. Besluit u wel examen te doen, dan kost een openboekexamen inclusief diploma 25 euro.

Woont u in het buitenland (Nederland en België uitgezonderd)? Dan betaalt u €20 verzendkosten.

Jouw betaling aan CIVAS verloopt altijd via een versleutelde SSL-verbinding en voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsstandaard. De afhandeling van alle betalingen wordt verzorgd door Buckaroo Online Payment Services en jouw eigen bank. Buckaroo Online Payment Services is een organisatie die wereldwijd online betalingen afhandelt bij banken en creditcardmaatschappijen.

De verzendkosten voor het versturen van de lesmaterialen naar Nederland en België zijn voor rekening van CIVAS. Woon je in het buitenland (Nederland en België uitgezonderd)? Dan betaal je €20 verzendkosten.

Alle postzendingen aan CIVAS dien je voldoende te frankeren. Huiswerk stuur je kosteloos in via het studentenportaal of per e-mail.

 

Het lesgeld wordt 11 tot 14 dagen na inschrijving afgeschreven. Betaal je in termijnen, dan wordt op dat moment de eerste termijn afgeschreven. 

U kunt een schriftelijke cursus of opleiding voortijdig beëindigen binnen de door CIVAS opgegeven studieduur. Meld uw opzeggen per e-mail aan: info@civas.be. De opzegtermijn bedraagt één maand. 

Heeft u het lesgeld vooruitbetaald, dan betaalt CIVAS dat binnen 14 dagen terug naar rato van het aantal nog niet verstreken studiemaanden. Betaalt u in termijnen dan dient u het lesgeld over de opzegtermijn (en eventuele achterstallige lesgelden) nog te voldoen. Studiemateriaal waarvoor u niet betaald heeft, dient u gefrankeerd aan CIVAS te retourneren. 

Je kan jouw zending gefrankeerd retourneren aan: CIVAS, Postbus 6006, 2001 HA HAARLEM. Zodra je retourzending is verwerkt, ontvang je daarvan een bevestiging. Vraag bij retourzendingen altijd een verzendbewijs en bewaar dit totdat de ontvangst door CIVAS is bevestigd.

Als een retourzending tijdens het transport vermist raakt, nemen wij – nadat je het verzendbewijs hebt overlegd – de afhandeling van het probleem voor onze rekening. Vermissingen van retourzendingen zonder verzendbewijs vallen buiten onze verantwoordelijkheid. Heb je tot tweemaal toe een studie besteld en geretourneerd, dan behouden wij ons het recht voor af te zien van levering.

Contact

Je kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op nummer 03 204 1975. Of stuur een e-mail naar info@civas.be. Wij helpen je graag.

Postadres: Civas Opleidingen, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem, Nederland

Je kan je via de ontvangen nieuwsbrief uitschrijven door onderaan het bericht te klikken op Afmelden. 

Een eventuele aanspraak op schadevergoeding zal beperkt blijven tot vergoeding van directe schade. CIVAS is niet aansprakelijk voor mogelijke onjuistheden in het lesmateriaal. CIVAS kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het toepassen van de lesstof door een cursist of ieder ander persoon. 

CIVAS staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 34102045.

Wij doen er alles aan om van uw studie een succes te maken. Mocht u desondanks niet tevreden zijn, meldt u dit dan alstublieft per post aan: CIVAS afdeling Klachtafhandeling, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem of stuur een e-mail naar info@civas.be. Bellen kan ook tijdens kantooruren op 03 204 1975.

Bent u het niet eens met de afwikkeling van uw klacht, dan kunt u zich wenden tot de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen. Deze onafhankelijke geschillencommissie beslecht geschillen tussen consumenten en leden van de vereniging NRTO.

CIVAS respecteert jouw privacy en houdt zich strikt aan de regels die de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt. Meer weten? Lees het Privacy statement.

STAP-budget

De meeste Civas-opleidingen komen in aanmerking voor de subsidie STAP-budget. Je kunt kiezen uit meer dan 100 opleidingen. Kies voor een individuele opleiding of voor een samengesteld studiepakket bestaande uit 2 of 3 opleidingen. Het is niet mogelijk om zelf een studiepakket samen te stellen. Bekijk hier welke opleidingen in aanmerking komen voor het STAP-budget.

Het Civas-lesgeld tot € 1.000, inclusief € 20 inschrijfkosten, wordt vanuit het STAP-budget gesubsidieerd. Het is niet mogelijk om een Civas-opleiding te volgen die duurder is dan € 1.000, waarbij je de meerkosten zelf betaalt. Eventuele kosten voor praktijkdagen en examens betaal je zelf.

Om bij UWV in aanmerking te komen voor het STAP-budget heb je een STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider nodig. Je kunt hier het STAP-aanmeldingsbewijs aanvragen.

Lees hier meer info over Civas en het STAP-budget. Of lees meer op de website van het UWV en het STAP-portaal van UWV

De nieuwe subsidie STAP-budget kan vanaf 1 maart 2022 aangevraagd worden. Eerder gekochte opleidingen komen niet met terugwerkende kracht in aanmerking voor STAP-budget.

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel tijdens kantooruren 03 204 1975.