Heb je een vraag?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meeste vragen. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan tijdens kantooruren 03 204 1975 of maak gebruik van het formulier onderaan de pagina.

Wij helpen u graag!

Studieadvies

Je kan ons telefonisch bereiken op 023 – 55 11 511. Dit kan van maandag tot en met donderdag 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur. Of stuur een e-mail naar info@civas.be

Van iedere studie kan je een gratis proefles en de volledige inhoudsopgave inzien. Ga naar de studie van jouw keuze, vul bij Gratis proefles je e-mailadres in en klik op Aanvragen. Je ontvangt de proefles en inhoudsopgave binnen een minuut in je mailbox.

Van iedere studie kan je de volledige inhoudsopgave in de gratis proefles inzien. Ga naar de studie van je keuze, vul bij Gratis proefles jouw e-mailadres in en klik op Aanvragen. Je ontvangt de proefles met inhoudsopgave binnen een minuut in je mailbox.

Voor verreweg de meeste opleidingen heb je geen vooropleiding nodig. Voor een beperkt aantal opleidingen geldt dat een vooropleiding wenselijk is. Kijk bij de studie van jouw keuze onder Details of een vooropleiding gewenst is.

Je kan ons telefonisch bereiken op 023 – 55 11 511. Dit kan van maandag tot en met donderdag 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur. Of stuur een e-mail naar info@civas.be

Postadres: Civas Opleidingen, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem, Nederland

Inschrijven

U kunt zich op ieder gewenst moment inschrijven voor een opleiding. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website. Kies de gewenste opleiding, klik op de knop Inschrijven en volg de stappen van het inschrijfproces.

In verband met de rechtsgeldigheid van uw diploma, adviseren we u om u in te schrijven met de achternaam die u bij uw geboorte heeft gekregen. Als u getrouwd bent, mag u ook de achternaam van uw partner toevoegen.

Na afronding van uw inschrijving ontvangt u direct een orderbevestiging per e-mail. Wilt u zich liever telefonisch inschrijven, dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op 03 204 1975.

Je ontvangt jouw studie binnen een tot twee werkdagen na inschrijving. Heb je bij inschrijving een latere startdatum opgegeven, dan ontvang je jouw studie per de opgegeven datum.

Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro.

Er geldt een bedenktijd van 30 dagen. Je loopt dus geen enkel risico. Wil je na ontvangst van het lespakket afzien van jouw studie? Dan kan je het studiepakket binnen 30 dagen compleet en onbeschadigd retourneren. 

Veelal ontvang je een gratis welkomstcadeau. Bij inschrijving zie je welk cadeau er op dat moment wordt aangeboden. Je kan het welkomstcadeau niet inwisselen voor een korting.

Je kunt het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. Je kunt kiezen uit de volgende betaalwijzen:
∙ Bancontact
∙ Automatische incasso ineens
∙ Automatische incasso in termijnen (zakelijke klanten uitgezonderd)

Lesmateriaal

Het lesmateriaal van een schriftelijke studie bestaat uit een of meerdere studiemappen. De inhoud is samengesteld door een ervaren vakdocent. De lessen bevatten uitdagende huiswerkopdrachten en leerzame oefeningen. Het studiemateriaal is helder ingedeeld en kent een aantrekkelijke vormgeving. 

Je ontvangt jouw studie binnen een tot twee werkdagen na inschrijving. Heb je bij inschrijving een latere startdatum opgegeven, dan ontvang je jouw studie per de opgegeven datum.

Ter ondersteuning van je leerproces kan je bij een aantal studies een instructiefilm bekijken of geluidsfragmenten beluisteren via het digitale studentenportaal. Fysieke dvd's of cd's worden niet langer meegeleverd.

Huiswerk

Huiswerk lever je eenvoudig in via het digitale studentenportaal. Voor een aantal vakken kan je het huiswerk ook per e-mail naar je docent sturen.

Nee, het insturen van huiswerk is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Huiswerk ingezonden via het digitale studentenportaal wordt direct nagekeken. Huiswerk ingestuurd per e-mail wordt binnen drie werkdagen nagekeken. Het nakijken van studie-opdrachten bij klassikale opleidingen kan tot drie weken duren.

Studiebegeleiding

Wanneer je vragen hebt over de lesstof of nadere uitleg wilt, stuur dan een e-mail naar huiswerk@civas.nl voor contact met jouw docent. Vermeld daarbij de naam van je opleiding en de les waarover je vraag gaat.

Vanaf je inschrijving tot aan het diploma krijg je begeleiding van een ervaren team studiebegeleiders. Zij kijken je ingestuurde huiswerk na, beantwoorden je vragen over de lesstof en kunnen adviseren over een vervolgstudie.

Wanneer je vragen hebt over de lesstof of nadere uitleg wilt, stuur dan een e-mail naar huiswerk@civas.nl voor contact met jouw docent. Vermeld daarbij de naam van je opleiding en de les waarover je vraag gaat.

Algemene vragen gesteld via het online studentenportaal worden op werkdagen binnen 48 uur beantwoord. Vakinhoudelijke vragen aan je docent of studiebegeleider worden binnen 3 werkdagen beantwoord.  

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor een thuisstudie is 5 uur per week. Je bent vrij om meer of minder uren aan je studie te besteden. Je ontvangt het studiepakket in één keer thuis en je bepaalt zelf hoe snel je studeert.

Je hebt 36 maanden de tijd om jouw opleiding af te ronden.

Jij kan jouw studie op elk gewenst moment tijdelijk onderbreken. Je behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op huiswerkbegeleiding. 

U kunt een schriftelijke cursus of opleiding voortijdig beëindigen binnen de door Civas opgegeven studieduur. Meld uw opzeggen per e-mail aan: info@civas.be. De opzegtermijn bedraagt één maand. 

Heeft u het lesgeld vooruitbetaald, dan betaalt Civas dat binnen 14 dagen terug naar rato van het aantal nog niet verstreken studiemaanden. Betaalt u in termijnen dan dient u het lesgeld over de opzegtermijn (en eventuele achterstallige lesgelden) nog te voldoen. Studiemateriaal waarvoor u niet betaald heeft, dient u gefrankeerd aan Civas te retourneren. 

Tijdens jouw opleiding bij Civas hoef je geen stage te lopen.

Digitale leeromgeving

Het Civas studentenportaal is de online leeromgeving. Bij je inschrijving ontvang je een inlogcode. Via het studentenportaal kan je huiswerk insturen, vragen stellen aan je docent, behaalde resultaten inzien, jezelf aanmelden voor een praktijkdag of examen en contact leggen met medestudenten.

Na je inschrijving ontvang je per e-mail de inloggegevens voor het online studentenportaal. Ben jij je wachtwoord kwijt, dan kan je via de inlogpagina van het studentenportaal zelf een nieuw wachtwoord instellen. 

Je logt in op het studentenportaal via de knop Inloggen rechts bovenaan de website van Civas.

Ben jij je wachtwoord kwijt, dan kan je via de inlogpagina van het studentenportaal zelf een nieuw wachtwoord instellen. 

Vanaf de startdatum van je opleiding heb je 36 maanden de tijd om de opleiding af te ronden. In deze periode heb je recht op studiebegeleiding en toegang tot je actieve opleidingen in het studentenportaal. Volg je jouw opleiding met het STAP-budget, dan heb je 12 maanden de tijd om jouw opleiding af te ronden.

Na 36 maanden verloopt je inschrijving en heb je geen toegang meer tot ‘Mijn actieve opleidingen’ in het studentenportaal.

Examens

Voor de meeste opleidingen kan je na afloop een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal, mits je je niet binnen die periode hebt ingeschreven voor een examen. Je kan het certificaat downloaden als het lesgeld is voldaan en het huiswerk is beoordeeld met een 5,5 of hoger.

Het diploma wordt verstrekt nadat je al het huiswerk ter correctie hebt ingezonden en het examen hebt behaald. Slaag je niet voor het examen, dan begeleidt Civas je tot aan het herexamen. Examen doen is voor de meeste vakken niet verplicht, maar wel nodig om een diploma te behalen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kan je een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal. Wil je het diploma ontvangen? Dan dien je wel examen te doen.

Voor de meeste studies kan je online vanuit huis het openboekexamen afleggen. Bij een openboekexamen mag je het studiemateriaal en de lesmap erbij houden. Je kan het openboekexamen op elk gewenst moment afleggen, wel moet je je hiervoor inschrijven. Je schrijft je in voor het openboekexamen via het studentenportaal. De uitslag van het openboekexamen ontvang je direct per e-mail. Binnen 4 weken ontvang je het diploma per post. De kosten voor een openboek examen inclusief diploma bedragen 25 euro. Slaag je onverhoopt niet voor het openboek examen, dan begeleidt Civas je tot je herexamen. Openboek herexamens zijn kosteloos. Lees verder voor meer informatie over examens.

Het Civas-diploma is veelal erkend als deelopleiding of als bij- en nascholing door één of meerdere Nederlandse beroepsverenigingen. Kijk bij de studie van uw keuze welke erkenningen of accreditaties er gelden. In België kent men dergelijke beroepsverenigingen en accreditaties niet.

Inschrijven voor een openboekexamen doe je via het studentenportaal, zodra je al je huiswerk hebt afgerond. Bij een openboekexamen kun je direct na inschrijving beginnen en hoor je na afloop of je jouw Civas-diploma hebt gehaald.

Accreditatie en erkenning

De meeste studies van Civas zijn geaccrediteerd door een of meerdere Nederlandse beroepsverenigingen. In België zijn deze beroepsverenigingen vooralsnog niet actief en hebben de onderhavige accreditaties derhalve geen beroepsmatige waarde. Uiteraard staat accreditatie ook voor onze Belgische studenten borg voor kwalitatief hoogwaardig studiemateriaal. 

Civas is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Praktijkdagen

Je schrijft je in voor een praktijkdag via het studentenportaal. Uitsluitend Civas-studenten kunnen deelnemen aan een praktijkdag.

Leslocatie

Alle opleidingen die Civas aanbiedt zijn schriftelijke studies, die u vanuit huis volgt. Huiswerk insturen, docentbegeleiding en contact met medestudenten verlopen via het digitale studentenportaal.

Financieel

Je kan jouw zending gefrankeerd retourneren aan: Civas, Spaarne 13, 2011 CC HAARLEM, Nederland. Zodra je retourzending is verwerkt, ontvang je daarvan een bevestiging. Vraag bij retourzendingen altijd een verzendbewijs en bewaar dit totdat de ontvangst door Civas is bevestigd.

Als een retourzending tijdens het transport vermist raakt, nemen wij – nadat je het verzendbewijs hebt overlegd – de afhandeling van het probleem voor onze rekening. Vermissingen van retourzendingen zonder verzendbewijs vallen buiten onze verantwoordelijkheid. Heb je tot tweemaal toe een studie besteld en geretourneerd, dan behouden wij ons het recht voor af te zien van levering.

U kunt een schriftelijke cursus of opleiding voortijdig beëindigen binnen de door Civas opgegeven studieduur. Meld uw opzeggen per e-mail aan: info@civas.be. De opzegtermijn bedraagt één maand. 

Heeft u het lesgeld vooruitbetaald, dan betaalt Civas dat binnen 14 dagen terug naar rato van het aantal nog niet verstreken studiemaanden. Betaalt u in termijnen dan dient u het lesgeld over de opzegtermijn (en eventuele achterstallige lesgelden) nog te voldoen. Studiemateriaal waarvoor u niet betaald heeft, dient u gefrankeerd aan Civas te retourneren. 

Bij de opleiding van uw keuze leest u hoeveel het lesgeld bedraagt. U kunt ineens betalen of in handige termijnen (zakelijke klanten uitgezonderd). Naast het lesgeld wordt 20 euro inschrijfgeld in rekening gebracht. 

U bent niet verplicht examen te doen. Besluit u wel examen te doen, dan kost een openboekexamen inclusief diploma 25 euro.

Woont u in het buitenland (Nederland en België uitgezonderd)? Dan betaalt u € 20 verzendkosten.

Je kunt het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. Je kunt kiezen uit de volgende betaalwijzen:
∙ Bancontact
∙ Automatische incasso ineens
∙ Automatische incasso in termijnen (zakelijke klanten uitgezonderd)

Jouw betaling aan Civas verloopt altijd via een versleutelde SSL-verbinding en voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsstandaard. De afhandeling van alle betalingen wordt verzorgd door Buckaroo Online Payment Services en jouw eigen bank. Buckaroo Online Payment Services is een organisatie die wereldwijd online betalingen afhandelt bij banken en creditcardmaatschappijen.

De verzendkosten voor het versturen van de lesmaterialen naar Nederland en België zijn voor rekening van Civas. Woon je in het buitenland (Nederland en België uitgezonderd)? Dan betaal je €20 verzendkosten.

Alle postzendingen aan Civas dien je voldoende te frankeren. Huiswerk stuur je kosteloos in via het studentenportaal of per e-mail.

 

Het lesgeld wordt 11 tot 14 dagen na inschrijving afgeschreven. Betaal je in termijnen, dan wordt op dat moment de eerste termijn afgeschreven. 

Contact

Je kan ons telefonisch bereiken op 023 – 55 11 511. Dit kan van maandag tot en met donderdag 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur. Of stuur een e-mail naar info@civas.be

Postadres: Civas Opleidingen, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem, Nederland

Je kan je via de ontvangen nieuwsbrief uitschrijven door onderaan het bericht te klikken op Afmelden. 

Civas staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 34102045.

Civas respecteert jouw privacy en houdt zich strikt aan de regels die de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt. Meer weten? Lees het Privacy statement.

Wij doen er alles aan om van uw studie een succes te maken. Mocht u desondanks niet tevreden zijn, meldt u dit dan alstublieft per post aan: Civas afdeling Klachtafhandeling, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem of stuur een e-mail naar info@civas.be. Bellen kan ook tijdens kantooruren op 03 204 1975.

Bent u het niet eens met de afwikkeling van uw klacht, dan kunt u zich wenden tot de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen. Deze onafhankelijke geschillencommissie beslecht geschillen tussen consumenten en leden van de vereniging NRTO.

Een eventuele aanspraak op schadevergoeding zal beperkt blijven tot vergoeding van directe schade. Civas is niet aansprakelijk voor mogelijke onjuistheden in het lesmateriaal. Civas kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het toepassen van de lesstof door een cursist of ieder ander persoon. 

STAP-budget

De meeste Civas-opleidingen komen in aanmerking voor de subsidie STAP-budget. Je kunt kiezen uit meer dan 100 opleidingen. Kies voor een individuele opleiding of voor een samengesteld studiepakket bestaande uit 2 of 3 opleidingen. Het is niet mogelijk om zelf een studiepakket samen te stellen. Bekijk hier welke opleidingen in aanmerking komen voor het STAP-budget.

Het Civas-lesgeld tot € 1.000, inclusief € 20 inschrijfkosten, wordt vanuit het STAP-budget gesubsidieerd. Het is niet mogelijk om een Civas-opleiding te volgen die duurder is dan € 1.000, waarbij je de meerkosten zelf betaalt. Eventuele kosten voor praktijkdagen en examens betaal je zelf.

Om bij UWV in aanmerking te komen voor het STAP-budget heb je een STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider nodig. Je kunt hier het STAP-aanmeldingsbewijs aanvragen.

Lees hier meer info over Civas en het STAP-budget. Of lees meer op de website van het UWV en het STAP-portaal van UWV

De nieuwe subsidie STAP-budget kan vanaf 3 juli 2023 aangevraagd worden. Eerder gekochte opleidingen komen niet met terugwerkende kracht in aanmerking voor STAP-budget.

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel tijdens kantooruren 03 204 1975.