Studiepakket Allround ADHD coach

Studiepakket Allround ADHD coach

Duur
9 maanden
Lesgeld
€ 975 of 10 x € 102
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Allround ADHD coach

Met de opleiding Allround ADHD coach leer je hoe je cliënten met de diagnose ADHD professioneel coacht. Hierbij kijk je niet zozeer naar de moeilijkheden, maar juist naar de unieke mogelijkheden en talenten van je cliënt met ADHD. De aantrekkelijk geprijsde opleiding Allround ADHD coach bestaat uit de geaccrediteerde basisopleiding Coaching en de specialisatie ADHD coach. De opleiding Coaching leert je eerst de fundamentele basiskennis van coaching, waarna de specialisatie je de kennis biedt om als ADHD coach aan de slag te gaan.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Leer over coaching en ADHD
 • Basis én specialisatie in één pakket
 • Profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs
 • 10% pakketkorting

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Coaching op maat
Na afronding van de opleiding Allround ADHD coach heb je de basisvaardigheden van coaching onder de knie en weet je hoe je een persoonlijk coachtraject samenstelt. Je hebt de kennis in huis om mensen met de diagnose ADHD professioneel te begeleiden. Het coachtraject is maatwerk en stem je af op de unieke situatie van jouw cliënt.

Oplossings- en talentgericht
Je kiest voor een oplossings- en talentgerichte aanpak. Het traject richt je samen in met je cliënt en je kiest voor de positief-realistische benadering, waarin je rekening houdt met zijn of haar sterke kanten en belemmeringen.

Kwaliteit van leven
Als ADHD coach weet je hoe je een coachrelatie opbouwt met je cliënt en kijk je verder dan het ADHD-gedrag. Je geeft je cliënt de ruimte om te ontdekken wie hij is, zodat hij zijn kwaliteit van leven kan verbeteren: op school of werk, in privésituaties of relaties.

ADHC-coaching voor professionals
De opleiding Allround ADHD coach is geschikt voor coaches die zich willen specialiseren in ADHD, maar ook voor hulpverleners, docenten, werkgevers en familieleden die handvatten zoeken om effectievere ondersteuning te bieden vanuit een coachende benadering.

Oefenen in de praktijk? Kom dan naar de praktijkdagen
Oefen je jouw coachingsvaardigheden graag in de praktijk? Neem dan deel aan één van onze optionele praktijkdagen coaching. Hier leer je hoe je de communicatie- en coachingsvaardigheden uit de opleiding Coaching in de praktijk toepast.

Profiteer van de pakketprijs
De opleiding Allround ADHD coach bestaat uit twee volledige opleidingen: de basisopleiding Coaching en de specialisatie ADHD Coach. Kies voor het opleiding Allround ADHD coach en profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs. Je richt je studie naar je eigen wens en tempo in. Je ontvangt de opleiding als geheel thuis.

Wat leer je?

De opleiding Allround ADHD coach bestaat uit twee belangrijke onderdelen: de basisprincipes van coaching en de specialisatie tot ADHD coach. Er wordt o.a. uitgebreid aandacht geschonken aan:

 • De relatie tussen coach en cliënt
 • Gespreks- en luistervaardigheden
 • Positief-realistische benadering
 • Werken aan de hand van dagstructuren
 • Opvoedcoaching
 • ADHD in het onderwijs
 • Jobcoaching
 • Relationele communicatie

De leerdoelen van de opleiding Coaching:

Module 1 Algemene gespreksvaardigheden en ethiek

 • Je hebt kennis van de grondhouding van de hulpverlener
 • Je weet hoe je de roos van Leary toepast binnen de hulpverlening
 • Je hebt kennis van de verschillende basistechnieken van gespreksvoering
 • Je hebt kennis van hoe mensen veranderen, de waarde van weerstand, omgaan met weerstand en technieken om weerstand te verminderen
 • Je hebt kennis van ethiek en wet- en regelgeving binnen de hulpverlening

Module 2 Professioneel coachen

 • Je hebt kennis van de geschiedenis van coaching
 • Je hebt kennis van de basisprincipes en vormen van coaching, speciaal in relatie tot andere vormen van hulpverlening
 • Je hebt kennis van de competenties van een coach
 • Je hebt kennis van het coachproces
 • Je hebt kennis van coaching met de interventiekaart en kernkwadranten
 • Je hebt kennis van oplossingsgericht coachen
 • Je hebt kennis van de toepassing van rationeel-emotieve therapie binnen coaching
 • Je hebt kennis van coaching met de creatiespiraal

De leerdoelen van de opleiding ADHD coach:

 • Je hebt kennis van ADHD vanuit wetenschappelijk perspectief en als fenomeen
 • Je bent bekend met 6 verschillende theorieën omtrent ADHD, zoals executive dysfunction theory, state regulation theory en dual pathway theory
 • Je kunt ondersteuning bieden bij zwakke executieve functies
 • Je hebt handvatten hoe je kan omgaan met leerlingen met ADHD op school
 • Je beschikt over oplossingsgerichte interventies
 • Je hebt kennis van positief-realistisch opvoeden, werken met een dagstructuur en positief omgaan met lastig gedrag
 • Je bent bekend met jobcoaching bij ADHD

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

19 lessen

studieduur 9 maanden
lesgeld € 975 of 10 x € 102
inschrijfgeld € 20
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor de thuis af te leggen examens ontvang je het CIVAS-diploma Allround ADHD coach

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je per individuele opleiding een examen aanvragen. Het examen leg je eenvoudig thuis af via internet. Slaag je voor het examen, dan ontvang je een diploma voor deze opleiding. Slaag je voor alle examens van de opleidingen in het studiepakket, dan ontvang je bovendien het overkoepelende diploma voor het studiepakket.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je per opleiding een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor deze opleiding organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. Je beslist tijdens of na je studie of je meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten je optioneel kan bijwonen.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.