Opleiding ADHD coach

Opleiding ADHD coach

Duur
4 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Studiemethode
thuisstudie

ADHD coach

Volg de opleiding ADHD coach en leer professionele begeleiding bieden aan mensen met ADHD. Als ADHD coach kijk je vooral naar de mogelijkheden en talenten van je cliënt. Je ondersteunt bij het aanbrengen van structuur en motiveert tot verandering. Met de opleiding ADHD coach leer je ADHD problematiek verminderen en geef je cliënten vertrouwen om te mogen zijn wie ze zijn.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Bied ondersteuning op maat
 • Sterk praktijkgerichte benadering
 • Oplossingsgerichte interventies
 • Voor professionals en direct betrokkenen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Het werkveld van een ADHD coach is breed en divers. De klachten, beleving en hulpvragen van mensen met ADHD kunnen sterk uiteenlopen. Kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD kunnen problemen ondervinden op school of werk, in privésituaties of relaties.

Als ADHD coach weet je hoe je een behandelplan op maat kunt bieden om het volle emmertje in het hoofd van je cliënt te legen. Je beschikt over praktische handvatten voor het geven van instructies, het maken van duidelijke afspraken, sociale interactie en het werken met sterke kanten. Met oefeningen help je cliënten om hun vaardigheden te versterken.

Mensen met ADHD zullen proberen te voldoen aan de maatschappelijke norm. Jij weet hoe je de cliënt niet nog verder in een hokje stopt, maar juist weer meer ruimte geeft. Hoe je een positieve benadering kiest en een omgeving creëert waarin iemand mag ontdekken wie hij is en wil zijn, los van zijn tekortkomingen.

Je bent bedreven om verder te kijken dan het ADHD-gedrag. Je begrijpt het overprikkelde brein, herkent onderprikkeling en stuurt bij. Je hebt kennis en vaardigheden op het gebied van opvoedingscoaching, ADHD in het onderwijs, jobcoaching en de relationele communicatie.

Deze ADHD cursus is voor iedereen die professioneel aan de slag wil met ADHD. Zowel voor coaches die zich willen specialiseren in ADHD, als voor hulpverleners, docenten, werkgevers en familieleden die handvatten zoeken om effectievere ondersteuning te bieden vanuit een coachende benadering.

Wil jij je algemene communicatie- en coachvaardigheden in de praktijk oefenen? Doe dan mee aan een van de optionele praktijkdagen. Een uitstekende manier om algemene coachvaardigheden te oefenen, ervaringen te delen en je netwerk te vergroten. Je bent niet verplicht een praktijkdag bij te wonen voor het behalen van een diploma.

Wat leer je?

In de ADHD coach opleiding leer je over visies, inzichten, theorieën en praktische behandelmethodes omtrent ADHD. Om meer inzicht te krijgen zijn de interventies geordend van vroege jeugd naar volwassenheid.

In de opleiding ADHD coach wordt ingegaan op:

 • Een korte geschiedenis van ADHD
 • Werken met een dagstructuur
 • Positief-realistisch opvoeden
 • Omgaan met moeilijk gedrag
 • Omgaan met leerlingen met ADHD op school
 • Werken met sterke kanten
 • Jobcoaching bij ADHD
 • Relatiepatronen herkennen en doorbreken
 • Relationele communicatievaardigheden
 • Stimuleren van executief functioneren

De leerdoelen van de opleiding ADHD coach:

 • Je hebt kennis van ADHD vanuit wetenschappelijk perspectief en als fenomeen
 • Je bent bekend met 6 verschillende theorieën omtrent ADHD, zoals executive dysfunction theory, state regulation theory en dual pathway theory
 • Je kunt ondersteuning bieden bij zwakke executieve functies
 • Je hebt handvatten hoe je kan omgaan met leerlingen met ADHD op school
 • Je beschikt over oplossingsgerichte interventies
 • Je hebt kennis van positief-realistisch opvoeden, werken met een dagstructuur en positief omgaan met lastig gedrag
 • Je bent bekend met jobcoaching bij ADHD

Details

methode thuisstudie
omvang

7 lessen

studieduur 4 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding CIVAS-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma ADHD coach

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Praktijkweekend Coachvaardigheden
Datum Prijs Locatie
29 januari 2022 en 30 januari 2022 € 225,00 ZOOM
23 april 2022 en 24 april 2022 € 225,00 Haarlem
24 september 2022 en 25 september 2022 € 225,00 Vught
Praktijkweekend Communicatievaardigheden
Datum Prijs Locatie
5 februari 2022 en 6 februari 2022 € 225,00 Haarlem
2 april 2022 en 3 april 2022 € 225,00 Vught
11 juni 2022 en 12 juni 2022 € 225,00 ZOOM
10 september 2022 en 11 september 2022 € 225,00 Haarlem
5 november 2022 en 6 november 2022 € 225,00 Vught
14 januari 2023 en 15 januari 2023 € 225,00 ZOOM

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.