Opleiding ADHD coach

Opleiding ADHD coach

Duur
4 maanden
Lesgeld
€ 560 of 6 x € 98
Studiemethode
thuisstudie

ADHD coach

Volg de opleiding ADHD coach en leer professionele begeleiding bieden aan mensen met ADHD. Als ADHD coach kijk je vooral naar de mogelijkheden en talenten van je cliënt. Je ondersteunt bij het aanbrengen van structuur en motiveert tot verandering. Met de opleiding ADHD coach leer je ADHD problematiek verminderen en geef je cliënten vertrouwen om te mogen zijn wie ze zijn.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Allround ADHD coach en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Bied ondersteuning op maat
 • Sterk praktijkgerichte benadering
 • Oplossingsgerichte interventies
 • Voor professionals en direct betrokkenen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Het werkveld van een ADHD coach is breed en divers. De klachten, beleving en hulpvragen van mensen met ADHD kunnen sterk uiteenlopen. Kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD kunnen problemen ondervinden op school of werk, in privésituaties of relaties.

Als ADHD coach weet je hoe je een behandelplan op maat kunt bieden om het volle emmertje in het hoofd van je cliënt te legen. Je beschikt over praktische handvatten voor het geven van instructies, het maken van duidelijke afspraken, sociale interactie en het werken met sterke kanten. Met oefeningen help je cliënten om hun vaardigheden te versterken.

Mensen met ADHD zullen proberen te voldoen aan de maatschappelijke norm. Jij weet hoe je de cliënt niet nog verder in een hokje stopt, maar juist weer meer ruimte geeft. Hoe je een positieve benadering kiest en een omgeving creëert waarin iemand mag ontdekken wie hij is en wil zijn, los van zijn tekortkomingen.

Je bent bedreven om verder te kijken dan het ADHD-gedrag. Je begrijpt het overprikkelde brein, herkent onderprikkeling en stuurt bij. Je hebt kennis en vaardigheden op het gebied van opvoedingscoaching, ADHD in het onderwijs, jobcoaching en de relationele communicatie.

Deze ADHD cursus is voor iedereen die professioneel aan de slag wil met ADHD. Zowel voor coaches die zich willen specialiseren in ADHD, als voor hulpverleners, docenten, werkgevers en familieleden die handvatten zoeken om effectievere ondersteuning te bieden vanuit een coachende benadering.

Wil jij je algemene communicatie- en coachvaardigheden in de praktijk oefenen? Doe dan mee aan een van de optionele praktijkdagen. Een uitstekende manier om algemene coachvaardigheden te oefenen, ervaringen te delen en je netwerk te vergroten. Je bent niet verplicht een praktijkdag bij te wonen voor het behalen van een diploma.

Wat leer je?

In de ADHD coach opleiding leer je over visies, inzichten, theorieën en praktische behandelmethodes omtrent ADHD. Om meer inzicht te krijgen zijn de interventies geordend van vroege jeugd naar volwassenheid.

In de opleiding ADHD coach wordt ingegaan op:

 • Een korte geschiedenis van ADHD
 • Werken met een dagstructuur
 • Positief-realistisch opvoeden
 • Omgaan met moeilijk gedrag
 • Omgaan met leerlingen met ADHD op school
 • Werken met sterke kanten
 • Jobcoaching bij ADHD
 • Relatiepatronen herkennen en doorbreken
 • Relationele communicatievaardigheden
 • Stimuleren van executief functioneren

De leerdoelen van de opleiding ADHD coach:

 • Je kent ADHD vanuit wetenschappelijk perspectief en als fenomeen
 • Je weet 6 verschillende theorieën omtrent ADHD, zoals executive dysfunction theory, state regulation theory en dual pathway theory
 • Je kunt ondersteuning bieden bij zwakke executieve functies
 • Je hebt handvatten hoe je kan omgaan met leerlingen met ADHD op school
 • Je beschikt over oplossingsgerichte interventies
 • Je hebt kennis van positief-realistisch opvoeden, werken met een dagstructuur en positief omgaan met lastig gedrag
 • Je bent bekend met jobcoaching bij ADHD

Details

methode thuisstudie
omvang

7 lessen

studieduur 4 maanden
lesgeld € 560 of 6 x € 98
inschrijfgeld € 20
vooropleiding Civas-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma ADHD coach

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Praktijkdagen

Praktijkweekend Communicatievaardigheden
Datum Prijs Locatie
20 januari 2024 en 21 januari 2024 € 485,00 Watletjenu Zaltbommel
16 maart 2024 en 17 maart 2024 € 485,00 Doopsgezinde Kerk Haarlem
20 april 2024 en 21 april 2024 € 485,00 Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
29 juni 2024 en 30 juni 2024 € 485,00 Watletjenu Zaltbommel
14 september 2024 en 15 september 2024 € 485,00 Doopsgezinde Kerk Haarlem
23 november 2024 en 24 november 2024 € 485,00 Watletjenu Zaltbommel
Praktijkweekend Coachvaardigheden
Datum Prijs Locatie
23 maart 2024 en 24 maart 2024 € 485,00 Watletjenu Zaltbommel
25 mei 2024 en 26 mei 2024 € 485,00 Watletjenu Zaltbommel
21 september 2024 en 22 september 2024 € 485,00 Doopsgezinde Kerk Haarlem
9 november 2024 en 10 november 2024 € 485,00 Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
Praktijkdag Oefenen met gespreksvoering
Datum Prijs Locatie
zaterdag 9 maart 2024 € 245,00 Watletjenu Zaltbommel
zaterdag 31 augustus 2024 € 245,00 Watletjenu Zaltbommel

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.