Opleiding Teamcoaching

Opleiding Teamcoaching

Duur
8 maanden
Lesgeld
€ 745,00 of 11 x € 72,00
Niveau
hbo
Accreditaties
KTNO, BATC, CAT

Teamcoaching

Met de opleiding Teamcoaching leert u alles over groepsprocessen in teams, coachgroepen en leefgroepen. Werken met groepen is interessant én lastig. Er gebeuren verbazingwekkende dingen als mensen bij elkaar komen. Een groep mensen kan doelen bereiken, die voor een enkeling niet haalbaar zijn. Maar soms lijkt het alsof een team een nauwelijks te beïnvloeden eigen leven leidt. Dan komt de kennis uit deze opleiding tot teamcoach uitstekend van pas.

Voordelen

 • Geschreven door een vakspecialist
 • Leer beter omgaan met groepen
 • Met veel oefenmateriaal
 • BATC-erkend diploma

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de opleiding Teamcoaching leert u groepen te coachen naar optimale prestaties. Een goed functionerend team zorgt ervoor dat de individuele leden groeien en de groep als geheel boven zichzelf uitstijgt. Een niet-functionerend team leidt vaak tot ruzie, vervreemding en angst. Als teamcoach stimuleert u de samenwerking en bewaakt u de groepsdynamiek.

De opleiding Teamcoaching besteedt onder andere aandacht aan:

 • Groepsontwikkeling
 • Communicatie in groepen
 • Groepsrollen
 • Groepsfunctioneren
 • Leiding geven aan groepen
 • Omgaan met lastige groepen
 • Teamcoaching

Verder leert u over oplossingsgericht coachen, motivatie en weerstand en effectieve communicatietechnieken. Aan de hand van praktische oefeningen leert u de lesstof direct in de praktijk toepassen. 

Wat kun je ermee?

De opleiding Teamcoaching is geschikt voor mensen die groepen of teams op professionele wijze willen begeleiden. Onder andere coaches, (sport-)trainers, leidinggevenden, managers, groepsbegeleiders en organisatieadviseurs doen hun voordeel met de kennis uit deze opleiding. 

Na afronding van deze opleiding tot teamcoach weet u hoe groepen zich ontwikkelen en hoe u teams effectief aanstuurt. U kunt omgaan met moeilijke groepen en weet de groepsdynamiek te analyseren en te verbeteren. 

Wilt u tijdens of na de opleiding uw coach- en communicatievaardigheden in de praktijk oefenen? Woon dan een optionele praktijkdag bij. Een uitstekende manier om uw kennis te verbreden én medecursisten te ontmoeten. U bent niet verplicht een praktijkdag bij te wonen.

Details

methode thuisstudie, optioneel 2 praktijkweekenden
omvang

22 lessen

studieduur 8 maanden
lesgeld € 745,00 of 11 x € 72,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na ontvangst van uw huiswerk krijgt u kosteloos een certificaat van deelname

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Teamcoaching

erkend diploma

in Nederland erkend deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de NVST; aantal ECTS 6

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Jongerencoach in gesprek met jongen tijdens de opleiding Jongerencoach

Jongerencoach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.