Opleiding Mindfulness based cognitive therapy

Opleiding Mindfulness based cognitive therapy

Duur
10 maanden
Lesgeld
€ 585,00 of 8 x € 78,00
Accreditaties
ABvC, BATC, BGN, VBAG, NVST, KTNO, CAT

Mindfulness based cognitive therapy

Volg de opleiding Mindfulness based cognitive therapy en leer mindfulness professioneel toepassen! Mindfulness based cognitive therapy, ook aandachtgerichte therapie of MBCT genoemd, is een nieuwe vorm van psychotherapie. Met deze mindfulness-opleiding leert u cliënten de werkelijkheid te accepteren zoals die is, zodat zij innerlijke rust kunnen vinden. Diploma erkend door BATC, NVST, VBAG, ABvC en BGN.

Voordelen

  • Bewezen effectieve therapievorm
  • Toepasbaar bij talrijke problemen
  • Mogelijkheid praktijkdag te volgen
  • Inclusief digtiaal oefenmateriaal

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Mindfulness based cognitive therapy heeft als hoofddoel mensen een andere instelling aan te leren. Met deze mindfulness-opleiding leert u hoe u cliënten een open en bewuste levenshouding laat aannemen. Ingesleten reactiepatronen worden met MBCT ontmanteld zodat de vrijheid ontstaat nieuwe wegen te verkennen. Zo komt er ruimte voor verandering en heling. 
 
Mindfulness staat voor aandacht, acceptatie en aanvaarding. Het is uiterst belangrijk dat u als mindfulnesstherapeut deze vaardigheden zélf ook volledig beheerst. U kunt ze anders onmogelijk overbrengen op anderen. Deze MBCT-opleiding besteedt daarom volop aandacht aan uw eigen ontwikkeling op het gebied van mindfulness; Alle technieken en oefeningen leert u ook op uzelf toepassen.

Ter ondersteuning van uw leerproces krijgt u bij deze mindfulness-opleiding toegang tot unieke ingesproken mindfulness-oefeningen. Optioneel kunt u een praktijkdag MBCT bijwonen. Deelname is niet verplicht.  

Wat kun je ermee?

De opleiding Mindfulness based cognitive therapy is bedoeld voor iedereen die aandachtgerichte therapie wil gebruiken ter ondersteuning van de behandeling van cliënten. Ook voor uw persoonlijke ontwikkeling biedt deze opleiding veel mogelijkheden. MBCT is breed toepasbaar. Zo kan het onder meer worden ingezet bij de behandeling van depressies, stressgerelateerde klachten, fobieën en chronische pijn. Aandachtgerichte therapie is wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief.
 
De lesstof van deze opleiding is van nut voor therapeuten, hulpverleners, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, coaches, counselors, personeelsfunctionarissen, personal trainers, enzovoorts. Mindfulness-programma’s winnen de laatste jaren sterk aan populariteit en ze worden dan ook steeds vaker toegepast in ziekenhuizen, gezondheidscentra, op werkplekken en op scholen! 
 
Deze mindfulness-opleiding is erkend door BATC, CAT, NVST en VBAG. ABvC kent aan het diploma 106 PE-punten toe. BGN kent aan het diploma 15 studiepunten toe.

Details

methode thuisstudie
omvang

16 lessen (inclusief geluidsfragmenten)

studieduur 10 maanden
lesgeld € 585,00 of 8 x € 78,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Mindfulness based cognitive therapy

erkend diploma

in Nederland erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 7.5, de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 106, en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Coach in gesprek met cliënt bij cursus Seniorencoach

Seniorencoach

Meer informatie
Coach biedt begeleiding met de cursus Emotiemanagement

Emotiemanagement

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Coach begeleidt cliënt met cursus Enneagramcoaching

Enneagram coaching

Meer informatie
Coach begeleidt cliënt naar meer levensgeluk met cursus positieve psychologie

Positieve psychologie

Meer informatie
Gesprek tussen coach en cliënt voor de cursus Acceptance and commitment therapy

Acceptance and commitment therapy

Meer informatie
Gesprek tussen counselor en cliënt bij de opleiding Counseling

Counseling

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.