Opleiding Counseling

Opleiding Counseling

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Accreditaties
BATC, NVST, KTNO, CAT

Counseling

Volg de opleiding Counseling en help cliënten middels therapeutische gesprekken zichzelf te hervinden. Counseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Als counselor helpt u anderen helderheid te scheppen in hun gevoelens en gedachten. In oprecht contact biedt u ze de ruimte om tot nieuwe inzichten en beslissingen te komen.

Voordelen

 • Geschreven door een vakspecialist
 • Helder lesmateriaal met veel voorbeelden
 • Start uw eigen counselingpraktijk
 • Doe breed inzetbare kennis op

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de opleiding Counseling doet u de kennis en vaardigheden op om als professioneel counselor aan de slag te gaan. In de opleiding wordt eerst de theoretische achtergrond van counselen besproken. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan:

 • Definities van counseling
 • Wat is cliëntgerichte therapie?
 • Grondhouding van de counselor
 • Gesprekstherapeutische vaardigheden

Vervolgens worden de praktische kanten van het counselen belicht. U leert hoe u met counseling gewoonten doorbreekt, doelen bepaalt en het zelfvertrouwen van de cliënt herstelt. De opleiding Counseling bevat legio praktijkvoorbeelden. U leert aandachtig te luisteren en cliënten te motiveren tot oplossingen te komen.

Wat kun je ermee?

Heeft u deze Counseling-opleiding met succes afgerond, dan helpt u als counselor mensen helderheid te scheppen in hun gedachten en gevoelens. Counseling geeft ze de ruimte om beslissingen te nemen en hun leven een andere wending te geven.

De drempel naar de psycholoog of psychotherapeut is vaak hoog. Huisartsen hebben weinig tijd voor intensieve gesprekken. De oplossing is counseling: een toegankelijke, praktische therapievorm.

Counseling is een onmisbare basis voor iedere therapeut of hulpverlener. De vaardigheden die u in de opleiding Counseling opdoet zijn in de werkomgeving én de privésfeer van grote waarde.

Wilt u zich nog breder ontwikkelen? Bekijk dan ook het studiepakket Allround counselor.

Details

methode thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

heeft u een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor uw huiswerk en een voldoende voor het openboekexamen, dan ontvangt u het CIVAS-diploma Counseling

erkend diploma

in Nederland erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST); aantal ECTS 4.5

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Coach begeleidt cliënt met cursus Enneagramcoaching

Enneagram coaching

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.