Opleiding Relatiecoach

Gratis studiegids

Opleiding Relatiecoach

Duur
8 maanden
Lesgeld
€ 550,00 of 10 x € 58,00
Accreditaties
BATC, VBAG, KTNO, VVET, CAT

Relatiecoach

De opleiding Relatiecoach leert u alles over het professioneel ondersteunen, coachen en begeleiden van (echt)paren met relatieproblemen. Hoe verliefd een stel in het begin ook was, op den duur wordt bijna iedere relatie op de proef gesteld. Als relatiecoach brengt u samen met uw cliënten de problemen in kaart en helpt u ze elkaar opnieuw te vinden.

Voordelen

  • Start uw eigen praktijk
  • Geschreven door vakspecialist
  • Met veel praktijkvoorbeelden
  • Een vak met veel perspectief

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leert u?

De opleiding Relatiecoach geeft u uitgebreide kennis van de communicatieve, therapeutische en vakspecifieke vaardigheden waarover u als relatiecoach dient te beschikken. U leert een werkrelatie opbouwen met het (echt)paar en ontdekt welke vaardigheden u nodig heeft om therapeutische gesprekken te voeren met beide partners tegelijk en ieder apart. 
 
In de opleiding Relatiecoach komt de specifieke begeleiding bij ruzies, seksuele problemen en vreemdgaan intensief aan de orde. Er is ook aandacht voor overige omstandigheden die een relatie onder druk kunnen zetten, zoals ziekte of verslaving. Verder gaat het vaak mis in de communicatie tussen partners. U leert hoe u hen met relatietherapie professioneel kunt ondersteunen. 
 
Er is uitgebreid aandacht voor hechtingsstijlen en -problemen omdat daar de basis ligt voor veel relatieproblemen. De meeste lessen bevatten oefeningen en opdrachten die u samen met uw cliënten uitvoert tijdens het coachingstraject. 

Wat kunt u ermee?

Heeft u de opleiding Relatiecoach met succes afgerond dan kunt u een eigen praktijk starten als relatiecoach of relatietherapeut. Bent u al counselor, coach of therapeut, dan kunt u met de opgedane kennis cliënten gerichte begeleiding bieden bij relatieproblemen.
 
Partners die zijn vastgelopen in hun relatie willen meestal helemaal niet scheiden. De liefde is er nog, maar ze vinden samen niet altijd de weg uit de impasse. Als relatietherapeut bent u in staat beide partners te ondersteunen zodat ze elkaar opnieuw leren waarderen, inspireren en liefhebben!

Details

methode thuisstudie
omvang

16 lessen

studieduur 8 maanden
lesgeld € 550,00 of 10 x € 58,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Relatiecoach

erkend diploma

in Nederland erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) en het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 6

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeert u

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Gesprek aan tafel tussen coach en cliënt over levensvraagstukken uit de opleiding Lifecoach

Lifecoach

Meer informatie
Wandelcoach en cliënt wandelen buiten en voeren een coachgesprek

Wandelcoach

Meer informatie
Therapeut in gesprek met gezin na afronding van de cursus Gezinstherapie

Gezinstherapie

Meer informatie
Therapeut leert in de cursus Oplossingsgerichte therapie deze effectieve behandelmethode toe te passen

Oplossingsgerichte therapie

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Counselor op stoel in behandelkamer bij cursus counseling bij depressie en rouw

Counseling bij depressie en rouw

Meer informatie
Coach in gesprek met cliënt tijdens cursus Intercultureel coach

Intercultureel coach

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.