Opleiding Online coaching

Opleiding Online coaching

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Accreditaties
BATC, BGN, KTNO, NVST, ABvC, VBAG

Online coaching

Volg de opleiding Online coaching en help mensen online begeleiden naar ontwikkeling en gedragsverandering. Met deze opleiding doet u alle vaardigheden op om als professioneel online coach cliënten tijd- en plaatsonafhankelijk te begeleiden met een online coachtraject.

Deze digitale vorm van coaching vraagt om specifieke communicatie- en schrijfvaardigheden van de coach. De opleiding Online coaching is gericht op professioneel begeleiders die online coaching succesvol willen integreren in hun werkzaamheden.

Voordelen

 • Kies voor een vak met toekomst
 • Speel in op de laatste ontwikkelingen
 • Ontwikkeld door een vakspecialist
 • Ervaar de kracht van online

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

In de opleiding Online coaching krijgt u de tools om een online coachingtraject voor te bereiden en succesvol uit te voeren.

U leert onder andere over:

 • De verschillende typen online coaching, via email, telefoon, chat en videobellen.
 • De toepassing van online coaching bij o.a. loopbaanbegeleiding, deskundigheidsbevordering, persoonlijke effectiviteit, communicatieconflicten en adviesvragen.
 • Online communicatie en bijpassende gesprekstechnieken.
 • De kracht van schrijven, taalvaardigheid, taalanalyse en taalstrategieën.
 • Het ABC-model voor gedragsverandering via online coaching.
 • Methodieken in online coaching.
 • Praktische tips en tricks voor startende online coaches.

Bij de laatste les zit een volledig uitgewerkte casus van een emailcoachtraject, waarin de behandelde modellen en methodieken samenkomen. U ziet per contactmoment hoe het traject wordt vormgegeven. Een waardevolle voorbereiding op de praktijk!

Wat kun je ermee?

Bij een online coachingsessie ontmoeten coach en cliënt elkaar niet in levenden lijve, maar vindt de communicatie plaats via online communicatiemiddelen, zoals email, chat en videobellen. Na afronding van de opleiding Online coaching beschikt u over alle nodige kennis, inzichten en instrumenten, én een volledig uitgewerkt voorbeeldtraject, om op een prettige en efficiënte manier een online coachtraject te verzorgen.

U bent in staat de hulpvraag van de cliënt in kaart te brengen en te zien waar zijn behoefte is tot ontwikkeling en gedragsverandering. U weet hoe u een doelgericht emailbericht schrijft, de taal van de coachee analyseert, hem op het juiste moment positief bekrachtigt en zijn eigen verantwoordelijkheid stimuleert.

Deze vaardigheden kunt u inzetten bij uw werk als coach, counselor, HR-expert, manager, teamleider, loopbaan- en re-integratieadviseur, mentor en supervisor. Ook andere professionals die regelmatig op afstand mensen willen leren begeleiden, hebben veel baat bij de lesstof.

Details

methode thuisstudie
omvang

11 lessen + bijlage

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding CIVAS-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis via internet af te leggen openboekexamen ontvangt u het CIVAS-diploma Online coaching

erkend diploma

in Nederland erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 4, de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 45, en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in je mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijg je alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Coach luistert en past technieken toe uit de cursus Leiderschapscoaching

Leiderschapscoaching

Meer informatie
Coach helpt cliënt bij carrière en past cursus Loopbaancoaching toe

Loopbaancoaching

Meer informatie
Vitaliteitscoach begeleidt cliënt bij vitaliteitstraject

Vitaliteitscoach

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie
Burn out coach biedt haar cliënt stress- en burn out begeleiding

Burn out coach

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij de cursus coaching

Coaching

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.