Opleiding Lifecoach

Gratis studiegids

Opleiding Lifecoach

Duur
10 maanden
Lesgeld
€ 595,00 of 12 x € 52,00
Accreditaties
BATC, BGN, NVST, VBAG, KTNO, VVET, CAT

Lifecoach

De opleiding Lifecoach leidt u op tot professioneel lifecoach (levenscoach) en biedt u de kennis cliënten op verantwoorde wijze te begeleiden in uw eigen praktijk. Als lifecoach helpt u mensen meer balans en geluk te vinden. U leert ze het leven te accepteren zoals het zich aandient en daarin de schoonheid te ontdekken. 

Voordelen

  • Geschreven door vakspecialist
  • Zeer uitgebreide lessen
  • Met veel praktijkvoorbeelden
  • Start uw eigen lifecoachpraktijk

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leert u?

De opleiding Lifecoach (hbo-niveau) biedt u alle benodigde kennis om als professioneel lifecoach aan de slag te gaan. Als lifecoach bekijkt u samen met de cliënt hoe hij het beste uit zijn leven kan halen. U betrekt daarbij alle levensgebieden die voor hem van belang zijn.

Deze uitgebreide lifecoach opleiding bestaat uit 20 schriftelijke lessen. U maakt intensief kennis met communicatie- en coachingsvaardigheden, motivatie- en verandertechnieken en specifieke lifecoachmethoden. U leert knelpunten en probleemgebieden te analyseren en samen met de cliënt tot oplossingen te komen.

Coaching spitst zich meestal toe op één levensgebied. Lifecoaching richt zich op alles wat een rol speelt in het leven van de cliënt. Zaken als relaties, werk, familie, financiën, persoonlijkheid en geloof worden geïnventariseerd en zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Afstemming van levensgebieden en het vinden van de juiste balans ertussen is uw specialiteit als lifecoach.

De opleiding bevat veel praktijkvoorbeelden en studieopdrachten. 

Wat kunt u ermee?

Wilt u als professioneel levenscoach cliënten helpen meer balans en geluk te vinden? Dan is dit uw opleiding! Heeft u de opleiding Lifecoach met succes afgerond dan kunt u als zelfstandig lifecoach uw eigen praktijk opzetten.

Ook coaches, counselors, therapeuten, zorgverleners, fitnessinstructeurs, personal trainers en zakelijke professionals die hun coachingsvaardigheden willen uitbreiden, doen hun voordeel met deze studie.
 
Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen is te verwachten dat de vraag naar lifecoaches sterk zal toenemen. Steeds meer mensen lopen vast in hun leven. Mede om deze reden biedt een opleiding tot Lifecoach veel mogelijkheden.

Details

methode thuisstudie
omvang

20 lessen

studieduur 10 maanden
lesgeld € 595,00 of 12 x € 52,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Lifecoach

erkend diploma

in Nederland erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), de NVST, het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 8, en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeert u

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie
Coach in gesprek met cliënt tijdens cursus Intercultureel coach

Intercultureel coach

Meer informatie
Kindercoach begeleidt kind bij een oefening tijdens de opleiding Kindercoach

Kindercoach

Meer informatie
Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus coaching bij add

Coaching bij ADHD en ADD

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Wandelcoach en cliënt wandelen buiten en voeren een coachgesprek

Wandelcoach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.