Opleiding Kindercoach

Opleiding Kindercoach

Duur
12 maanden
Lesgeld
€ 745,00 of 11 x € 72,00
Accreditaties
ABvC, BATC, BGN, CAT, KTNO, NVST, VBAG, VVET

Kindercoach

Volg de geaccrediteerde opleiding Kindercoach en leer kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun ontwikkeling. Als kindercoach biedt u oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand. Wilt u graag met kinderen werken? Na afronding van de erkende opleiding Kindercoach kunt u aan de slag in uw eigen kindercoach praktijk.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Leer kinderen beter begrijpen
 • Doe direct inzetbare kennis op
 • Ontwikkeld door een ervaren vakdocent
 • Met veel praktijkvoorbeelden en oefeningen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de opleiding Kindercoach leert u kinderen én hun ouders op een verantwoorde wijze te ondersteunen bij opvoedproblemen en gedragsproblematiek. U maakt uitgebreid kennis met:

 • pedagogiek en ontwikkelingspsychologie
 • coachingsvaardigheden
 • de behoeften van een kind
 • opvoed- en gedragsproblematiek
 • specifieke problemen en stoornissen bij kinderen
 • speciale communicatievaardigheden voor kindercoaching

De opleiding Kindercoach bestaat uit 30 schriftelijke lessen, onderverdeeld in 4 modules.

Wat kun je ermee?

Pesten, leerstoornissen, gedragsproblemen, echtscheidingen en ADHD komen steeds vaker voor. Ouders zoeken daarom steeds vaker professionele hulp bij de opvoeding van hun kinderen. Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen is te verwachten dat de vraag naar kindercoaches alleen maar zal toenemen.

Met de geaccrediteerde opleiding Kindercoach leert u hoe u oplossingsgerichte ondersteuning biedt bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstanden.

Een kindercoach houdt rekening met de belastbaarheid van het kind en de mogelijkheden die bij de ontwikkelingsfase horen. Een van uw belangrijkste taken als kindercoach is het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.

Na afronding van de opleiding Kindercoach kunt u als zelfstandig professioneel kindercoach aan de slag in uw eigen kindercoach praktijk en kinderen én ouders op een verantwoorde wijze ondersteuning bieden.

Bent u leraar, hulpverlener, counselor, coach, jongerenbegeleider of medewerker binnen een soortgelijk beroep? Dan kunt u de lesstof uit de cursus Kindercoach direct toepassen in uw werk met kinderen. De opleiding Kindercoach leidt overigens niet op tot de functie pedagogisch medewerker.

De leerdoelen van de opleiding Kindercoach

 • U bent bekend met de meest gangbare theorieën binnen de sociale, emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling bij kinderen.
 • U heeft kennis van de belangrijkste handelingsperspectieven binnen de pedagogiek: het leertheoretisch perspectief, informatieverwerkingsperspectief, cognitief ontwikkelingsperspectief, psychosociaal perspectief en contextueel perspectief.
 • U heeft kennis van specifieke problematieken en stoornissen binnen de pedagogiek, waaronder ADHD, ASS, angsten, dyslexie, dyscalculie, slaapproblemen, gedrags- en hechtingsstoornissen.
 • U kent de rol, de taken, het werkveld en de grenzen van de kindercoach.
 • U kent verschillende benaderingen en technieken die u als kindercoach kunt inzetten, zoals oplossingsgerichte coaching, rationeel-emotieve therapie, provocatieve, Transactionele Analyse, attributietraining, emoties faciliteren, overlegtraining en sociale vaardigheidstraining.
 • U bent in staat om (elementen van) de voorgaande disciplines onafhankelijk van elkaar te gebruiken en te integreren vanuit het perspectief van het beroepsmatig handelen.
 • U kunt flexibel inspelen op praktijksituaties en bent benaderbaar voor de cliënt.
 • U begrijpt de grondhouding van de hulpverlener in het opbouwen van een relatie met de cliënt.
 • U kent de verschillende basistechnieken van gespreksvoering.
 • U begrijpt hoe mensen veranderen en kent de waarde van weerstand. U kunt omgaan met weerstand en kent technieken om weerstand te verminderen.
 • U heeft kennis van ethiek en wet- er regelgeving binnen de hulpverlening.

Details

methode thuisstudie
omvang

30 lessen

studieduur 12 maanden
lesgeld € 745,00 of 11 x € 72,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het klassikale examen ontvangt u het CIVAS-diploma Kindercoach

erkend diploma

in Nederland erkend als

 • deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) en het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 9.5
 • bijscholing door de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); 132 PE-punten
 • bijscholing door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) voor leden met de specialisatie Kind en Voeding; 15 studiepunten

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het klassikale examen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Datum Prijs Locatie
vrijdag 19 maart 2021 € 115,00 Haarlem
zaterdag 27 maart 2021 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 16 april 2021 € 115,00 Haarlem
zaterdag 24 april 2021 € 115,00 Online klassikaal examen
zaterdag 29 mei 2021 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 18 juni 2021 € 115,00 Haarlem
zaterdag 19 juni 2021 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 9 juli 2021 € 115,00 Haarlem
zaterdag 10 juli 2021 € 115,00 Online klassikaal examen
zaterdag 4 september 2021 € 115,00 Online klassikaal examen
zaterdag 2 oktober 2021 € 115,00 Online klassikaal examen
zaterdag 30 oktober 2021 € 115,00 Online klassikaal examen
zaterdag 20 november 2021 € 115,00 Online klassikaal examen
zaterdag 11 december 2021 € 115,00 Online klassikaal examen

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.