Opleiding Creatief werken met kinderen

Opleiding Creatief werken met kinderen

Duur
7 maanden
Lesgeld
€ 585,00 of 8 x € 78,00
Niveau
mbo
Accreditaties
KTNO, BATC, CAT

Creatief werken met kinderen

Vrijwel elk kind houdt van knutselen en bouwen. Kinderen kunnen zo hun creativiteit ontwikkelen en ontdekken meer over zichzelf en de wereld om hen heen. In de opleiding Creatief werken met kinderen leert u kinderen hierbij te begeleiden. Door het creatieve proces te volgen en het eindresultaat te analyseren, krijgt u inzicht in de psyche en het welbevinden van het kind. U faciliteert, daagt uit en stimuleert de ontwikkeling van het kind op creatief, cognitief, emotioneel en sociaal vlak. Lesmateriaal inclusief unieke instructievideo's!

Voordelen

 • Geschreven door een vakdocent
 • Inclusief instructievideo's  
 • Direct en breed toepasbaar
 • Voor professionals en ouders

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De opleiding Creatief werken met kinderen is breed van opzet en geeft u de vaardigheden om kinderen professioneel te begeleiden bij hun creatieve ontwikkeling. Zo wordt in de opleiding uitgebreid ingegaan op: 

 • begrippen en visies in de ontwikkelingspsychologie
 • ontwikkelingsfasen van het kind
 • persoonlijkheidsontwikkeling 
 • activiteiten passend bij de ontwikkelingsvraag 
 • het interpreteren van gemaakt werk
 • de waarde van vrij spel en een goede hechting
 • beeldtaal, lichaamstaal, metaforen en symboliek
 • gesprekstechnieken afgestemd op kinderen

Bij de opleiding ontvangt u een aantal unieke instructievideo's zodat u precies ziet hoe u het geleerde toepast.

Wat kun je ermee?

Heeft u de opleiding Creatief werken met kinderen afgerond, dan bent u bekend bent met een scala aan creatieve werkvormen en kunt u een creatief proces 1-op-1 of in groepjes begeleiden. U weet een uitdagende en stimulerende werkplek te creëren. Tijdens het creatief werken met kinderen bent u in staat ze volop ruimte en mogelijkheden te bieden voor vrij ontdekkend spel.

Aan de hand van een creatief werkstuk herkent u een hulp- of ontwikkelvraag. De geleerde vaardigheden kunt u professioneel inzetten of binnen uw eigen omgeving. De cursus Creatief werken met kinderen is onder meer geschikt voor ouders, verzorgers, pedagogisch medewerkers, kindertherapeuten, leerkrachten, kindercoaches en zorgverleners.

Details

methode thuisstudie
omvang

14 lessen

studieduur 7 maanden
lesgeld € 585,00 of 8 x € 78,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Creatief werken met kinderen

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

CIVAS organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de opleiding Creatief werken met kinderen organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. U beslist tijdens of na uw studie of u meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten u voor de opleiding Creatief werken met kinderen optioneel kunt bijwonen.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Ontwikkelingsfasen van een kind worden bestudeerd in de cursus Ontwikkelingspsychologie

Ontwikkelingspsychologie

Meer informatie
Kind maakt kleurrijke kindertekening voor de cursus Kindertekeningen analyseren

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie
Creatief therapeut helpt cliënt met de cursus Creatieve therapie

Creatieve therapie

Meer informatie
Kind op schommel geeft uiting aan gevoelens bij cursus Speltherapie

Speltherapie

Meer informatie
Coach in gesprek met een gezin bij de opleiding Opvoedcoach

Opvoedcoach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.