Cursus Voeding en ouderen

Cursus Voeding en ouderen

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 345,00 of 5 x € 73,00
Niveau
mbo
Accreditaties
BATC, BGN, KTNO

Voeding en ouderen

In de BGN-erkende cursus Voeding en ouderen leert u 50-plussers en senioren te begeleiden naar een gezonde leefstijl. In 2020 is de helft van de volwassenen 50-plus. Deze groep mensen krijgt in meer of mindere mate te maken met ouderdomsverschijnselen. Om gezond oud te worden speelt goede voeding, aangepast aan de veranderende behoeften van de ouder wordende mens, een belangrijke rol. Met een gezond voedings- en beweegpatroon kunnen ouderdomsklachten bij senioren aanzienlijk worden verminderd.

Voordelen

 • Behaal een BGN-erkend diploma
 • Voor professionals én eigen gebruik
 • Direct en breed toepasbare kennis
 • Lesstof bevat veel praktijkvoorbeelden

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Voeding en ouderen besteedt onder andere uitgebreid aandacht aan:

 • lichamelijke en geestelijke veranderingen bij het ouder worden
 • aandoeningen die verband houden met ouderdom
 • een gezond voedingspatroon voor ouderen
 • de impact van de leefstijl op het verouderingsproces
 • gespreks- en motivatietechnieken afgestemd op 50-plussers 
 • het opstellen van een begeleidingsplan 
 • overgewicht en ondergewicht bij ouderen
 • het belang van beweging en stresshantering

Wat kun je ermee?

Met de cursus Voeding en ouderen specialiseert u zich in het begeleiden van 50-plussers en senioren. Na afronding van deze opleiding heeft u inzicht in wat er met het ouder wordende lichaam gebeurt en hoe u uw voedingsadviezen daarop afstemt. U weet welke klachten er tijdens het verouderingsproces kunnen ontstaan en welke adviezen u kunt geven op het gebied van voeding, beweging en stresshantering. U bent in staat om senioren aan de hand van een compleet begeleidingsplan te ondersteunen bij het verbeteren van hun leefstijl. U kunt volwaardige dagmenu’s samenstellen speciaal afgestemd op 50-plussers en senioren, ook wanneer ze kampen met onder- of overgewicht.

De cursus Voeding en ouderen is speciaal ontwikkeld voor gewichtsconsulenten, voedingsdeskundigen, leefstijl- en vitaliteitscoaches, Weight Watchers-coaches, afslankconsulenten, doktersassistenten en praktijkondersteuners. Ook wanneer u als 50-plusser zelf uw eet- en leefpatroon wilt verbeteren, biedt deze cursus uitkomst. U krijgt inzicht in wat er met uw lichaam gebeurt en wat u zelf kunt doen om klachten op te lossen of te verminderen. Deze voedingsopleiding is erkend als bijscholing door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland).

Details

methode thuisstudie
omvang

11 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 345,00 of 5 x € 73,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Voeding en ouderen

erkend diploma

in Nederland erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Voedingsdeskundige adviseert vrouw in de overgang over gezonde leefstijl bij cursus Overgang en voeding

Overgang en voeding

Meer informatie
Coach in gesprek met cliënt bij cursus Seniorencoach

Seniorencoach

Meer informatie
Voedingsdeskundige begeleidt cliënt naar gezond eetpatroon bij de cursus Emotie-eten

Emotie-eten

Meer informatie
Gezonde voeding en sport als onderdeel van de cursus Sportvoeding

Sportvoeding

Meer informatie
Wandelcoach en cliënt wandelen buiten en voeren een coachgesprek

Wandelcoach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.