Cursus Overgang en voeding

Cursus Overgang en voeding

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 345,00 of 5 x € 73,00
Niveau
mbo
Accreditaties
BGN, KTNO, BATC, CAT

Overgang en voeding

Ruim 60% van de vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft te maken met overgangsklachten. Wilt u als gewichtsconsulent, voedingsdeskundige of zorgverlener meer weten over het begeleiden van vrouwen in de overgang? Volg dan de cursus Overgang en voeding en leer hoe u vrouwen met overgangsklachten helpt door middel van gerichte voedings- en leefstijladviezen. Ook wanneer u zelf kampt met overgangsperikelen is deze cursus van groot nut.

Voordelen

 • Behaal een BGN-erkend diploma
 • Geschreven door een vakdocent
 • Geef advies over voeding en leefstijl
 • Bied cliënten begeleiding op maat

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Overgang en voeding besteedt intensief aandacht aan de verschillende fasen en symptomen van de overgang. U leert dat de juiste voeding en leefstijl niet alleen tijdens, maar ook vóór de overgang een positief effect hebben op overgangsverschijnselen. U helpt vrouwen bij vragen als:

 • Wat gebeurt er met mijn hormoonhuishouding?
 • Welke klachten horen bij de overgang?
 • Hoe kan ik mijn klachten verminderen?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik op gewicht blijf?

De cursus Overgang en voeding biedt u passende instrumenten om vrouwen in de overgang ondersteuning op maat te bieden. Zo wordt uitgebreid ingegaan op:

 • Voeding tijdens de overgang
 • Het belang van bewegen
 • Omgaan met overgangsklachten
 • Stressreductie

U leert de hulpvraag van cliënten helder in beeld te brengen en ze met de juiste gesprekstechnieken en coachvaardigheden te begeleiden naar oplossingen.

Wat kun je ermee?

Veel vrouwen zoeken tijdens de overgang hulp bij een gewichtsconsulent, voedingsdeskundige, therapeut of coach. Na afronding van de cursus Overgang en voeding bent u in staat deze doelgroep professioneel te begeleiden. U kunt dagmenu's samenstellen en leefstijladviezen geven, die volledig zijn afgestemd op vrouwen in de overgang.

U bent in staat effectieve coachingsgesprekken te voeren om stress te verminderen en de omgang met overgangsgerelateerde problemen te verbeteren. Ook wanneer u uw eigen omgang met overgangsklachten wilt aanpassen, heeft u veel profijt van de kennis die u opdoet met deze opleiding.

Details

methode thuisstudie
omvang

11 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 345,00 of 5 x € 73,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvangt u het CIVAS-diploma Overgang en voeding

erkend diploma

in Nederland erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.