Cursus Geweldloze communicatie

Cursus Geweldloze communicatie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Studiemethode
thuisstudie

Geweldloze communicatie

In de geaccrediteerde opleiding Geweldloze communicatie leer je hoe je cliënten geweldloos laat communiceren. Hoe gaat je cliënt om met boosheid en agressie? Hoe communiceert hij vreedzaam met behoud van zijn grenzen? De technieken die je leert in de opleiding Geweldloze communicatie zijn praktisch toepasbaar in het dagelijks leven, zowel voor je cliënten als voor jezelf.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Werkelijk contact maken
 • Direct in de praktijk toepasbaar
 • Lesstof bevat veel oefeningen
 • Ontwikkeld door vakspecialist

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Zeggen wat je echt wilt zeggen en tegelijkertijd luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. Dat is de essentie van geweldloze communicatie. Een vaardigheid die gesprekken verbindend en ontwapenend maakt. Geweldloze communicatie is gebaseerd op mededogen, samenwerking en vertrouwen.

Geweldloze communicatie kan je direct praktisch toepassen. Je weet hoe je tijdens gesprekken beter kan omgaan met emoties en hoe je werkelijk contact maakt met jouw gesprekspartner. Gevoelens en wensen kan je helder te verwoorden, waarbij je gewelddadige communicatie weet te vermijden.

De cursus Geweldloze communicatie is bedoeld voor coaches, counselors, therapeuten, zorgverleners en andere professionals die geweldloos communiceren willen inzetten bij hun werk met cliënten.

Ook diegenen die hun persoonlijke communicatie met anderen willen verbeteren hebben veel profijt van deze opleiding. Je wordt je bewuster van je eigen manier van communiceren én die van de mensen om je heen.

Na afronding van de Geweldloze communicatie cursus kan je geweldloze communicatie op effectieve wijze inzetten in je werk met cliënten van alle leeftijden.

Wat leer je?

In de opleiding Geweldloze communicatie leer je te zeggen wat je wilt zeggen én te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. In de opleiding leer je onder andere over:

 • Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg
 • Mededogen en vertrouwen creëren
 • Werkelijk contact maken
 • Gevoelens en wensen helder verwoorden
 • Het vermijden van machtsstrijd

Geweldloze communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Zijn filosofie en gedachtegoed komen uitgebreid in de cursus aan de orde. Geweldloze communicatie is gebaseerd op mededogen, samenwerking en vertrouwen. Ook leer je over het gedachtegoed van psychologe Ingeborg Bosch en haar methode PRI (Past Reality Integration).

De opleiding bevat veel oefeningen en praktijkvoorbeelden ter ondersteuning van je leerproces. Ze laten zien hoe je geweldloze communicatie effectief inzet bij volwassenen, kinderen en jezelf.

De leerdoelen van de cursus Geweldloze communicatie zijn:

 • Je kent de basisprincipes van geweldloze communicatie en het model van de grondlegger Marshall Rosenberg.
 • Je hebt inzicht in de kracht van empathie, aangezien dit een belangrijke rol speelt binnen geweldloze communicatie.
 • Je hebt inzicht in van wat geluk inhoudt en hoe eerlijkheid hiermee verband houdt; eerlijkheid tegenover jezelf, anderen en het leven.
 • Je hebt inzicht in de rol van woede.
 • Je hebt kennis van het werk van Ingeborg Bosch – Past Reality Integration, teneinde meer inzicht te verwerven in afweermechanismes en heling te verrichten en daardoor meer geweldloos te kunnen communiceren.
 • Je hebt kennis van de raakvlakken tussen geweldloze communicatie en het boeddhisme ten einde meer vrede in het eigen hart te ervaren en ten dienste van in vrede leven met anderen.
 • Je hebt inzicht in het fenomeen luisteren – een basisvaardigheid bij geweldloze communicatie, het helder krijgen van luistervoorkeuren, luistervaardigheden beoefenen en hoe luisteren in te zetten in de omgang met mensen met andere karaktereigenschappen en gedrag dat als ongewenst wordt gezien, teneinde hiervan minder last te ervaren en hen respectvol te kunnen benaderen en te behandelen.
 • Je hebt inzicht in behoeftes, gevoelens, schijngevoelens, emotie, afweersystemen, authenticiteit, grenzen en begrenzen, en ruimte innemen.
 • Je bent in staat op vreedzame wijze, zonder machtsstrijd, te communiceren vanuit mededogen en vertrouwen.
 • Je kan conflicten ombuigen naar gelijkwaardige communicatie.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Geweldloze communicatie

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.