Dáárom loont een gezonde leefstijl

Leestijd
3 minuten
Geplaatst op
18 september 2017

Dáárom loont een gezonde leefstijl

Veel groente en fruit, voldoende beweging, gematigd alcoholgebruik en niet roken zijn belangrijke onderdelen van een gezonde leefstijl. Voor de meeste mensen is dit een bekend gegeven. Maar wat levert een gezond leefpatroon nou eigenlijk op? In dit blogartikel zetten we de voordelen van een gezonde leefstijl op een rij.

Minder vaak verkouden en grieperig

Door gezond te leven vergroot je jouw weerstand en ben je minder vatbaar voor virussen en bacteriën. Vooral tijdens de donkere dagen waarin iedereen hoest en proest, is dit een groot voordeel. 

Gezond gewicht

Wanneer je vette en suikerrijke voeding vaker laat staan, niet te veel drinkt en geregeld in beweging bent, leidt dat over het algemeen vanzelf tot een gezond BMI (Body Mass Index).

Meer energie

Door voor gezonde maaltijden vol verse ingrediënten te gaan, voel je jezelf energiek en fit. Geen kortstondige piek (zoals bij suikerrijke voeding het geval is), maar gedurende de hele dag. Ook sporten draagt bij aan een hoger energielevel. Een half uur beweging per dag is al voldoende.  

Betere stoelgang

Heb je regelmatig last van obstipatie? Door vezelrijke voeding te eten, voldoende te drinken (minimaal twee liter water per dag) en regelmatig te bewegen, zorg je voor een optimaal darmklimaat. 

Minder risico op kanker, hart- en vaatziekten

Wie voldoende volkorenproducten, groente en fruit eet, houdt zijn hart en bloedvaten gezond. Daarnaast is het van belang om niet te roken, gematigd te drinken en voldoende te bewegen. Een gezonde leefstijl kan ook de kans op bepaalde vormen van kanker verkleinen.

Mooiere huid, haren en nagels

Een gezonde leefstijl zorgt voor een gezond lichaam en dat vertaalt zich ook in jouw uiterlijk. Wat dacht je van een mooiere huid, vol glanzend haar en sterke nagels?

Hogere levensverwachting

Door gezond te leven, neemt jouw levensverwachting toe. Bovendien is de kans groot dat je ook op latere leeftijd nog fit en vitaal door het leven gaat.  

Mentaal in balans

Wanneer je een gezonde leefstijl heeft, leidt dat over het algemeen tot een positief gevoel over de binnen- en buitenkant van je lichaam. Hierdoor zit je lekker in je vel en ben je mentaal in balans.  

Meer weten? Schrijf je nu in voor de BATC-erkende opleiding Voedingsdeskundige!

> Ontdek de opleiding Voedingsdeskundige