Dáárom is bewegen gezond

Leestijd
3 minuten
Geplaatst op
15 januari 2018

Dáárom is bewegen gezond

Vaker de auto laten staan, de trap nemen in plaats van de lift, elk half uur de benen strekken. De meeste mensen zijn bekend met deze adviezen rond ‘voldoende bewegen’. Maar waarom is het nou eigenlijk zo gezond om regelmatig in beweging te zijn? In dit blogartikel zetten we 10 voordelen van bewegen op een rij.

1. Minder kans op hart- en vaatziekten

Lichaamsbeweging is goed voor uw bloeddruk en cholesterolgehalte en vermindert de kans op aderverkalking. Hierdoor neemt het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk af.

2. Meer energie

Wanneer u regelmatig beweegt, wennen uw spieren, hart, longen en bloedvaten hieraan en gaat bewegen u steeds makkelijker af. Het resultaat? Meer energie.

3. Gezond gewicht

Door actief te bewegen, verbrandt u calorieën. Wie geregeld sport, kan dan ook makkelijker een gezond gewicht behouden.

4. Betere spijsvertering

Indien u regelmatig beweegt, verbetert u uw conditie. Uw lichaam gaat als het ware in een hogere versnelling functioneren en verteert voeding efficiënter en effectiever.

5. Positief zelfbeeld

Wie regelmatig sport, heeft vaak een positiever zelfbeeld. Niet alleen omdat uw lichaam er strakker uitziet, maar ook omdat u zich fit en vitaal voelt.

6. Goede nachtrust

Eindeloos woelen in bed of snoozen in de ochtend is er niet meer bij wanneer u voldoende beweegt. Sporten zorgt er namelijk voor dat u makkelijker in slaap valt én dieper slaapt.

7. Beter denkvermogen

Bij intensieve beweging neemt de bloedsomloop toe. Dat betekent dat er ook meer zuurstof bij uw hersenen komt waardoor uw denkvermogen verbetert.

8. Minder stress

Wanneer u intensief beweegt, maakt u de ‘geluksstofjes’ endorfine en dopamine aan. Hierdoor laat u zorgen en stress gemakkelijker van u afglijden.

9. Gezonde botten

Na het dertigste levensjaar worden onze botten steeds brozer. Door uw botten regelmatig te belasten, vertraagt u dit proces.

10. Euforisch gevoel

Bij inspanning maakt uw lichaam de stof fenylethylamine aan. Een zogeheten ‘liefdeshormoon’ waardoor u zich euforisch en gelukkig voelt.

Meer weten?

Schrijf u in voor een van de volgende opleidingen:
Vitaliteitscoach
Sportvoeding