Cursus Kinesiologie / Touch for Health

Cursus Kinesiologie / Touch for Health

Door speciale lichaamspunten te activeren herstelt u de vitale energiestroom. Thuisstudie, 5 maanden. Met gratis instructie-video's.

5mnd.
€ 315 of 5 x € 66 p/m
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Kinesiologie is een effectieve alternatieve geneeswijze waar gebruik wordt gemaakt van de spiertestmethode. Dit is een combinatie van fysiotherapie, psychologie en acupunctuur. Met de cursus Kinesiologie / Touch for Health leer je door middel van spiertesten blokkades op fysiek, emotioneel en energetisch niveau op te sporen en te corrigeren. Met Kinesiologie / Touch for Health herstel je het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest zodat heling kan plaatsvinden. In deze opleiding leer je hoe je cliënten kunt helpen bij het werken naar optimale gezondheid en hoe je signalen van het lichaam nog beter leert (her)kennen.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

 • Geschreven door vakspecialist
 • Lesstof bevat veel oefeningen
 • Inclusief instructievideo's
 • Direct praktisch toepasbaar

Na afronding

Methodiek voor eigen praktijk
De opleiding Kinesiologie / Touch for Health biedt je de kennis om op verantwoorde wijze met deze unieke methode aan de slag te gaan. Touch for Health is de basis van de Kinesiologie. Het is een stroming binnen de kinesiologie met de visie dat iedereen het zelfgenezend vermogen kan stimuleren. Kinesiologie kan gebruikt worden als balanceermethode op zich of als aanvullende techniek in iedere natuurgeneeskundige praktijk worden ingezet. Hiermee leer je de energiedoorstroming en het zelfhelende vermogen van het lichaam te activeren. Ook voor zelfbehandeling is Kinesiologie bij uitstek geschikt.

Verhogen vitaliteit
Bij Kinesiologie wordt gebruikgemaakt van spiertesten om blokkades in het lichaam op te sporen en te neutraliseren. Door speciale lichaamspunten te activeren en meridianen te masseren, herstel je de vitale energiestromen en komen lichaam en geest opnieuw in balans. Met Kinesiologie / Touch for Health behandel je lichamelijke klachten en laat je vitaliteit toenemen. Ook bij emotionele en psychische aandoeningen zoals stress, angst en nervositeit biedt de cursus Kinesiologie / Touch for Health uitkomst.

Door het opheffen van eventuele blokkades zijn resultaten vaak direct voelbaar. Pijn verdwijnt en de client voelt zich lekkerder en soepeler in zijn lichaam. De cliënt voelt meer energie en kan meer contact maken met het lichaam.

Oefenen in de praktijk? Kom naar de praktijkdagen
De opleiding bevat veel oefeningen en praktijkvoorbeelden ter ondersteuning van jouw leerproces. Een belangrijke extra bij deze schriftelijke opleiding is de begeleidende instructievideo’s waarop je stap voor stap ziet hoe je Kinesiologie / Touch for Health inzet. Na inzending van het huiswerk behaal je het Civas certificaat voor deelname.

Wil je op gaan voor het officiële certificaat Touch for Health 1 van het IKC (International Kinesiology College) volg dan ook via Civas extern de twee perfect aansluitende praktijkdagen Kinesiologie / Touch for Health 1. Onder begeleiding van een instructeur ontdek en oefen je jouw kennis in de praktijk en wissel je ervaringen uit met medestudenten. Na afloop van de praktijkdagen ben je in staat een cliënt met de balansmethode te behandelen.

Met het Touch for Health 1 certificaat kan je vervolgens doorstromen naar Touch for Health 2 bij elke Touch for Health instructeur in Nederland (https://touchforhealthnederland.nl/cursussen/ ) en in het buitenland. Touch for Health 2 is een verdieping op Touch for 1 en leer je de cliënt een uitgebreidere balans te geven met inzicht in emotionele achtergronden.

De opleiding is bedoeld voor therapeuten, coaches, psychologen, counselors, hulpverleners, maatschappelijk werkers, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en complementaire hulpverleners die meer willen weten over de achtergronden van het spiertesten, Kinesiologie / Touch for Health en vitale energie.

Programma

Deze Touch for Health-cursus geeft je eerst een gedegen theoretische ondergrond. Je maakt uitgebreid kennis met de oosterse en westerse theorieën die aan de methode ten grondslag liggen. Vervolgens krijg je uitleg hoe je Kinesiologie / Touch for Health praktisch uitvoert. De 14-spierenbalans is hierbij het uitgangspunt. Daarmee test en balanceer je de 14 meridianen.

Aan bod komen:

 • De meridianenleer
 • Structuur, chemie en emoties
 • Balanstechnieken
 • Stress en het effect op het lichaam
 • De werking van het brein
 • Spiertesten
 • Werken met affirmaties
 • Werken met metaforen als signalen van het lichaam.

Bij deze bondige en praktische opleiding Kinesiologie / Touch for Health neem je eerst op je eigen tempo de theorie en achtergronden door. Hierin zijn veel praktijkvoorbeelden en opdrachten opgenomen, waardoor de stof begrijpelijk en boeiend is. Wil jij je vaardigheden praktisch oefenen onder begeleiding van je instructeur? Woon dan vervolgens de optionele praktijkdagen Kinesiologie / Touch for Health 1 bij.


De leerdoelen van Kinesiologie / Touch for Health

 • Je kent de wet van de vijf elementen, bijbehorende emoties en orgaansystemen
 • Je kent de 14 meridianen
 • Je kent verschillende technieken om je cliënt in balans te brengen
 • Je kent de 14 verschillende spiertesten en weet bij welke meridianen ze horen
 • Je kent de aandachtspunten bij spiertesten
 • Je kent de driehoek van gezondheid waarmee Kinesiologie / Touch for Health werkt
 • Je weet hoe het lichaam reageert op stress en welke reflexen opspelen.
 • Je weet hoe het brein in het lichaam werkt
 • Je weet hoe affirmaties gedachten beïnvloeden en versterken
 • Je kent de ligging van de neuro lymfatische en neurovasculaire punten
 • Je kent de verschillende technieken zoals de meridiaanmassage, en weet wanneer je deze kunt toepassen.
 • Je herkent de lichaamssignalen en kunt deze vertalen naar het werken met de metaforen.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

Diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Kinesiologie / Touch for Health.

Accreditaties

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie met optionele praktijkdagen
Niveau
Type
Cursus
Omvang

8 lessen plus instructie-video's

Studieduur
5 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
er is geen specifieke vooropleiding vereist

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Praktijkdagen

Ga direct van start

 • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens
Kinesiologie / Touch for Health

Gratis proefles doen

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Hartelijk dank voor je aanvraag. De proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Hulp bij je studiekeuze?

Wij helpen je graag!


Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Kinesiologie / Touch for Health'

Voetreflextherapie

Meer informatie

Ayurveda

Meer informatie

Edelsteentherapie

Meer informatie

Emotiemanagement

Meer informatie

Holistische massage

Meer informatie

Oplossingsgerichte therapie

Meer informatie

Voedingsdeskundige

Meer informatie

Civas scoort een 9.1

Simone
26 maart 2024
Fijne, duidelijke lesstof. Helder beschreven. Waardevolle oefeningen. Fijne examens. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: ACT
Yvonne
25 maart 2024
Goede opleiding. Veel extra ondersteuning via Civas portal. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Loopbaancoach, Budgetcoach
Hans Nieboer
18 maart 2024
Prima en zeer overzichtelijke studie met goed studie materiaal Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn-out coach
Milena Banovic
05 maart 2024
Beste ervaring met CIVAS heb ik. Uitgebreide mogelijkheden, zeer professionele opleidingen. Aardige en klantgerichte personeel en docenten. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Verschillende
Ramsay van Rhijn
29 februari 2024
Was heel fijn bekwame lerares goede begeleiding waardoor je je ook veilig voelde. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Familieopstelling
Suzanne Leideritz
04 maart 2024
De opleiding was duidelijk. De online omgeving goed te gebruiken. Ook het doen van het examen was makkelijk uit te voeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn out coach
Lindy de Weerd
17 januari 2024
Eigen tempo. Contact met Civas is snel duidelijk en erg behulpzaam. Duidelijke lesstof Lengte toetsen en examen erg passend Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Speltherapie-HBO
Weetink
12 januari 2024
Hele nette en duidelijke communicatie. Ze zijn goed bereikbaar, behulpzaam/denken met je mee. Ik heb mijn opleiding via CIVAS als zeer prettig ervaren en zal in de toekomst wanneer ik nog een opleiding wil gaan volgen zeker terugkeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Kindercoach