Cursus Creatieve therapie

Cursus Creatieve therapie

Met creatieve therapie onthul je door middel van tekenen, schilderen en boetseren de innerlijke wereld van je cliënten.

6mnd.
€ 560 of 6 x € 98 p/m
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Met de geaccrediteerde Creatieve therapie opleiding leer je door middel van tekenen, schilderen en boetseren de innerlijke wereld van cliënten onthullen. Deze therapievorm helpt bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. Als iemand het moeilijk vindt om gevoelens of emoties te verwoorden kan creatieve therapie uitkomst bieden. Creatieve therapie is een effectieve methode om onbewuste emoties en verlangens aan het licht te brengen. Met de cursus Creatieve therapie leer je het creatieve werk van cliënten te begeleiden en interpreteren.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

 • Ontwikkeld door ervaren therapeut
 • Met studieopdrachten en oefeningen
 • Intensieve huiswerkbegeleiding
 • Breed toepasbare therapievorm

Na afronding

Gevoelens en emoties zijn soms moeilijk te verwoorden. Met creatieve therapie of beeldende therapie help je je cliënten om ingrijpende of traumatische gebeurtenissen te verwerken zonder dat zij er direct over hoeven te praten. Creatieve therapie is een vorm van vaktherapie en biedt uitkomst door de eigen, unieke manier van communiceren.

Na afronding van deze opleiding ben je in staat om het creatieve werk van cliënten te begeleiden en interpreteren. Je weet wat de vorm, het kleurgebruik en het gekozen ontwerp zegt over de persoon.

De cursus Creatieve therapie is bedoeld voor therapeuten, coaches, hulpverleners en anderen die creatieve therapie willen leren begrijpen en toepassen. Daarnaast is het studiemateriaal van deze vaktherapie opleiding waardevol als je inzicht wil krijgen in je eigen, onbewuste emoties, gedachten en verlangens.

Deze cursus Creatieve therapie is geen meerjarige hbo-opleiding tot Creatief therapeut. Door de omvang en duur van de hbo-opleiding is slechts een beperkt aantal mensen bekend met creatieve therapie en dat is jammer. Deze cursus kan een vierjarige opleiding tot creatieve therapeut natuurlijk niet vervangen, maar leert je wel op professionele, praktische en heldere wijze creatief therapeutische principes toepassen en interpreteren.

Programma

In de creatieve therapie opleiding leer je hoe deze unieke behandelwijze op speelse wijze uiting geeft aan onbewuste gevoelens en innerlijke processen zodat heling kan plaatsvinden. In de erkende cursus Creatieve therapie leer je onder andere over:

 • Theorie van creatieve therapie
 • Gebruik van materialen en technieken
 • Toepassen van creatieve therapie
 • Interpreteren van creatieve uitingen, zoals tekeningen, schilderijen en sculpturen
 • Duiden en oplossen van pijnpunten

De cursus Creatieve therapie biedt volop ruimte aan je eigen ontwikkeling. Bij iedere les vind je een studieopdracht die je instuurt naar je docente. De feedback die je krijgt geeft je gedegen inzicht in je eigen innerlijke processen. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om te doen. Vanuit deze unieke eigen ervaring leer je het creatieve werk van anderen te interpreteren.

De leerdoelen van de cursus Creatieve therapie:

 • Je kent de theorie achter creatieve therapie.
 • Je kan materialen en technieken juist gebruiken en toepassen.
 • Je kent de toepassingsmogelijkheden van creatieve therapie.
 • Je kan creatieve uitingen interpreteren.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

Diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Creatieve therapie

Accreditaties

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie met optionele praktijkdagen
Niveau
Type
Cursus
Omvang

10 lessen

Studieduur
6 maanden
Lesgeld
€ 560 of 6 x € 98
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
er is geen specifieke vooropleiding vereist

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Praktijkdagen

Ga direct van start

 • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens
Creatieve therapie

Gratis proefles doen

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Hartelijk dank voor je aanvraag. De proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Hulp bij je studiekeuze?

Wij helpen je graag!


Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Creatieve therapie'

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie

Oplossingsgerichte therapie

Meer informatie

Mindfulness Based Cognitive Therapy

Meer informatie

Rationeel-emotieve therapie

Meer informatie

Counseling

Meer informatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie

Kleurentherapie

Meer informatie

Narratieve therapie

Meer informatie

Civas scoort een 9.1

Simone
26 maart 2024
Fijne, duidelijke lesstof. Helder beschreven. Waardevolle oefeningen. Fijne examens. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: ACT
Yvonne
25 maart 2024
Goede opleiding. Veel extra ondersteuning via Civas portal. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Loopbaancoach, Budgetcoach
Hans Nieboer
18 maart 2024
Prima en zeer overzichtelijke studie met goed studie materiaal Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn-out coach
Milena Banovic
05 maart 2024
Beste ervaring met CIVAS heb ik. Uitgebreide mogelijkheden, zeer professionele opleidingen. Aardige en klantgerichte personeel en docenten. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Verschillende
Ramsay van Rhijn
29 februari 2024
Was heel fijn bekwame lerares goede begeleiding waardoor je je ook veilig voelde. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Familieopstelling
Suzanne Leideritz
04 maart 2024
De opleiding was duidelijk. De online omgeving goed te gebruiken. Ook het doen van het examen was makkelijk uit te voeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn out coach
Lindy de Weerd
17 januari 2024
Eigen tempo. Contact met Civas is snel duidelijk en erg behulpzaam. Duidelijke lesstof Lengte toetsen en examen erg passend Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Speltherapie-HBO
Weetink
12 januari 2024
Hele nette en duidelijke communicatie. Ze zijn goed bereikbaar, behulpzaam/denken met je mee. Ik heb mijn opleiding via CIVAS als zeer prettig ervaren en zal in de toekomst wanneer ik nog een opleiding wil gaan volgen zeker terugkeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Kindercoach