Opleiding Coaching bij autisme

Opleiding Coaching bij autisme

Leer speciale coaching technieken om cliënten met autisme te ondersteunen en te begeleiden met onze geaccrediteerde opleiding Coaching bij autisme.

hbo-niveau
5mnd.
€ 560 of 6 x € 98 p/m
thuisstudie

Wil jij specialistische kennis opdoen om kinderen, jongeren en volwassenen met een milde vorm van autisme op verantwoorde wijze te ondersteunen? Met de geaccrediteerde opleiding Coaching bij autisme leer je specialistische coaching technieken die je nodig hebt om mensen met autisme effectief te begeleiden. Het coachen en begeleiden van mensen met autisme vraagt vaak specifieke aandacht. Je leert hoe je uitgaat van de individuele wensen en behoeften van je cliënt en hoe je hen stimuleert hun eigen denkbeelden te onderzoeken en oplossingen te vinden die voor hen werkbaar zijn.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Allround autisme coach en profiteer van 10% pakketkorting.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

 • Geschreven door ervaren vakdocent
 • Direct inzetbare, specifieke autisme coachvaardigheden
 • Inclusief praktijkvoorbeelden en oefeningen
 • Voor professionals én direct betrokkenen

Na afronding

Als coach of therapeut help je verschillende mensen met verschillende hulpvragen. De opleiding Coaching bij autisme leert je hoe je mensen met autisme kan coachen en verder op weg helpt. Hoewel er overeenkomsten bestaan in gedrag en denkpatronen, uit autisme zich bij ieder individu anders. Coaching bij autisme is daarom vooral maatwerk en specialisme. Middels een autisme coaching methode leer je specifieke coachvaardigheden en tools om maatwerk te leveren voor jouw cliënt.

Aansluiten bij mogelijkheden en behoeften cliënt

In de opleiding Coaching bij autisme doe je kennis op van de nieuwste onderzoeken.

Autisme heeft vaak invloed op alle facetten van iemands leven. De vraag naar kortdurende en structurele coaching bij autisme neemt in de toekomst naar verwachting toe. Als coach kan je jouw begeleiding optimaal aan laten sluiten bij de unieke mogelijkheden en behoeften van jouw cliënt.

Doen wat werkt in de praktijk

Samen met je cliënt ga je aan de hand van de hulpvraag na wat er speelt. Je ondersteunt hierbij vanuit een helder en praktisch kader om je cliënt verder te helpen. Je stelt je daarbij niet op als expert, maar start vanuit de zogenoemde ‘houding van niet-weten’. Coaching bij autisme betekent vooral onderzoeken en toepassen wat in de praktijk werkt. Zo vraagt elke client om een ander coaching traject en begeleiding.

Programma

De opleiding Coaching bij autisme geeft coaches, counselors, docenten, jeugdwerkers, zorgverleners, maar ook ouders en direct betrokkenen een gedegen basis om mensen met een milde vorm van autisme beter te laten functioneren in het dagelijks leven. Gebruikmakend van ieders unieke persoonlijkheid, wensen en behoeften.

De opleiding Coaching bij autisme gaat uitgebreid in op wat autisme is, belangrijke verklaringstheorieën, en de problemen die mensen met autisme ervaren. Je leert coachen op zelfmanagement en op sociale vaardigheden. Daarbij kijk je ook naar de verschillende levensdomeinen zoals scholing, werk, zelfstandig wonen, vrije tijd en seksualiteit. Je krijgt hierbij praktische handvatten voor het coachen van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme. De opleiding Coaching bij autisme is geschreven in begrijpelijke taal met veel praktijkcasussen, die de lesstof verduidelijken. Opdrachten en open vragen dagen je uit om meteen aan de slag te gaan met de opgedane lesstof.

De leerdoelen van de opleiding Coaching bij autisme:

 • Je hebt kennis van de belangrijkste theorieën en verklaringsmodellen rond autisme.
 • Je hebt inzicht in de problemen die mensen met autisme ervaren.
 • Je hebt relevante kennis van ontwikkelingspsychologie en pedagogiek.
 • Je kan coachen op zelfmanagement en sociale vaardigheden.
 • Je kan oplossingsgericht coachen.
 • Je hebt kennis van de ‘theory of mind-training’.
 • Je hebt kennis van de executieve functietraining.
 • Je hebt kennis van cognitieve gedragstherapie en stressmanagement.
 • Je hebt kennis van de adolescentie van mensen met autisme.
 • Je hebt inzicht in trauma- en ontwikkelingsondersteuning aan de hand van speloefeningen.
 • Je kan op individueel niveau maatwerk leveren aan coachees met een milde vorm van autisme.
 • Je sluit middels jouw begeleiding en communicatie aan bij de unieke mogelijkheden en behoeften van de coachee.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

na inzending van je huiswerk kun je een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal.

Diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Coaching bij autisme

Accreditaties

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie
Niveau
hbo-niveau
Type
Opleiding
Omvang

10 lessen

Studieduur
5 maanden
Lesgeld
€ 560 of 6 x € 98
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
Civas-opleiding Coaching of vergelijkbaar

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Praktijkdagen

Ga direct van start

 • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens
Coaching bij autisme

Gratis proefles doen

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Hartelijk dank voor je aanvraag. De proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Hulp bij je studiekeuze?

Wij helpen je graag!


Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Coaching bij autisme'

Coaching bij hoogbegaafdheid

Meer informatie

Coaching bij angst

Meer informatie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie

Jongerencoach

Meer informatie

Kindercoach

Meer informatie

Lifecoach

Meer informatie

Mindfulness Based Cognitive Therapy

Meer informatie

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie

Vitaliteitscoach

Meer informatie

Civas scoort een 9.1

Simone
26 maart 2024
Fijne, duidelijke lesstof. Helder beschreven. Waardevolle oefeningen. Fijne examens. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: ACT
Yvonne
25 maart 2024
Goede opleiding. Veel extra ondersteuning via Civas portal. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Loopbaancoach, Budgetcoach
Hans Nieboer
18 maart 2024
Prima en zeer overzichtelijke studie met goed studie materiaal Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn-out coach
Milena Banovic
05 maart 2024
Beste ervaring met CIVAS heb ik. Uitgebreide mogelijkheden, zeer professionele opleidingen. Aardige en klantgerichte personeel en docenten. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Verschillende
Ramsay van Rhijn
29 februari 2024
Was heel fijn bekwame lerares goede begeleiding waardoor je je ook veilig voelde. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Familieopstelling
Suzanne Leideritz
04 maart 2024
De opleiding was duidelijk. De online omgeving goed te gebruiken. Ook het doen van het examen was makkelijk uit te voeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn out coach
Lindy de Weerd
17 januari 2024
Eigen tempo. Contact met Civas is snel duidelijk en erg behulpzaam. Duidelijke lesstof Lengte toetsen en examen erg passend Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Speltherapie-HBO
Weetink
12 januari 2024
Hele nette en duidelijke communicatie. Ze zijn goed bereikbaar, behulpzaam/denken met je mee. Ik heb mijn opleiding via CIVAS als zeer prettig ervaren en zal in de toekomst wanneer ik nog een opleiding wil gaan volgen zeker terugkeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Kindercoach