Klachtenprocedure

Civas streeft naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij graag van je!

Deze klachtenprocedure bevat informatie over hoe jij je klacht kan indienen en binnen welke termijn je een reactie kan verwachten.

Met deze klachtenprocedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij serieus en zien wij als kans om onze dienstverlening te verbeteren.

  • Je naam, adres en woonplaats

  • Jouw eventuele studentennummer bij Civas

  • De datum waarop jij je klacht instuurt

  • Een heldere beschrijving van de klacht

  • Eventuele voorgaande correspondentie en relevante kopieën van documenten die jouw klacht verduidelijken

Bij Civas waarderen we onze studenten, en we zien jouw klacht als een kans om beter te worden in wat we doen.

Wat moet je weten?

Wat is een klacht bij Civas?

Een klacht is eigenlijk gewoon wanneer jij, onze gewaardeerde student, niet helemaal gelukkig bent met iets dat wij hebben gedaan.

Hoe dien je een klacht in?

Laat het ons weten via een brief. We hebben wat info van je nodig, zoals je naam, adres, en een heldere beschrijving van je klacht. Hoe meer info je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen.

Stuur je klacht naar:

Civas

Afdeling Klachten

Spaarne 13

2011 CC HAARLEM

Hoe gaan we met je klacht om?

Binnen een week krijg je van ons een brief of mail terug om te laten weten dat we je klacht hebben ontvangen. We vertellen je ook wie er mee aan de slag gaat en wanneer je een reactie kan verwachten. We proberen binnen 15 werkdagen te antwoorden. Als dat niet lukt, laten we je dat weten.

Wat gebeurt er daarna?

Je krijgt binnen 15 werkdagen een antwoord, tenzij we je laten weten dat het wat langer duurt vanwege de complexiteit.

Wat als je niet tevreden bent?

We proberen echt alles om je klacht naar tevredenheid op te lossen. Als je nog steeds niet blij bent, kan je terecht bij de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen.

De Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen is er om meningsverschillen tussen studenten en een lid van de vereniging NRTO - in dit geval Civas - op te lossen. Je kan pas met jouw klacht naar deze commissie als de interne klachtenprocedure bij Civas is doorlopen, zonder dat dit tot een oplossing heeft geleid.

Je kan ze bereiken via: Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag, telefoon: 070 – 3105310. Maar hopelijk komen we er samen uit!

Wie houdt alles in de gaten?

Er is een aparte collega, Yvonne de Jager, die ervoor zorgt dat alles volgens de regels verloopt. Jouw klacht wordt minstens een jaar bewaard en behandeld met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid.

Dus, wees gerust, we nemen je klacht serieus en doen ons best om het op te lossen!