Gewichtsconsulent
Mocktails

Gewichtsconsulent

Opleiding Gewichtsconsulent. Overgewicht is een sterk groeiend probleem. Steeds meer mensen doen een beroep op een professioneel gewichtsconsulent. Deze complete en betaalbare opleiding Gewichtsconsulent biedt u alle kennis om als zelfstandig gewichtsconsulent aan de slag te gaan!

studieduur12 maanden (binnen 3 jaar afronden)
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 395,00 of 12 x € 35,00
inschrijfgeld€ 20,00

Gewichtsconsulent opleiding: wat leert u?
Met de opleiding Gewichtsconsulent doet u alle benodigde kennis en vaardigheden op om mensen met overgewicht op professionele wijze te begeleiden. U leert een perfecte diagnose te stellen van gewichtsproblemen en biedt cliënten een op maat gesneden behandelplan.
 
De opleiding Gewichtsconsulent leert u alles over de spijsvertering, voedingsleer, energiehuishouding, voedingsmiddelen, de Actieve Voedingsdriehoek en het samenstellen van gezonde dagmenu’s. U maakt kennis met de oorzaken van overgewicht en leert hoe u samen met uw cliënt komt tot een blijvende verandering van zijn eet-, leef- en beweegpatroon. 
 
Ook de psychologische kant van het begeleidingstraject wordt uitgebreid behandeld. De opleiding Gewichtsconsulent besteedt veel aandacht aan communicatieprocessen, coachingsvaardigheden en motivatietechnieken. U leert zowel individuen als groepen begeleiden. Tot slot worden zaken behandeld die van belang zijn bij het opstarten van uw eigen praktijk, zoals de financiële en praktische kanten ervan. Bij de opleiding ontvangt u gratis de voedingsmiddelentabel NUBEL.

Deze complete Gewichtsconsulent-opleiding bestaat uit 15 schriftelijke lessen. U sluit de opleiding desgewenst af met een klassikaal examen. 
 
Gewichtsconsulent opleiding: wat kunt u ermee?
Heeft u de opleiding Gewichtsconsulent met succes afgerond dan kunt u als professioneel gewichtsconsulent aan de slag in uw eigen praktijk. De opleiding is ook geschikt voor therapeuten, verpleegkundigen, zorgverleners, fitnessinstructeurs, personal trainers en andere professionals die mensen met gewichtsproblemen op verantwoorde wijze willen bijstaan. 
 
Omdat overgewicht een steeds groter maatschappelijk probleem wordt en de vraag naar gewichtsconsulenten naar verwachting alleen maar zal toenemen, biedt deze opleiding veel toekomstmogelijkheden.

Opleiding Gewichtsconsulent
soort opleiding thuisstudie
omvang

15 schriftelijke lessen. Gratis meegeleverd: Voedingsmiddelentabel NUBEL

studieduur 12 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

zeven uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 395,00 of 12 x € 35,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de opleiding Gewichtsconsulent ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

na afronding van alle lessen ontvangt u kosteloos een certificaat van deelname

diploma

na behalen van het examen ontvangt u het diploma Gewichtsconsulent

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal uw eigen studietempo 
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het gehele studiepakket binnen 2 werkdagen in huis. Begin direct of op een later tijdstip met uw studie. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt een studiepauze inlassen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

Geen verplichtingen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
Uw docent adviseert u persoonlijk, vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal CIVAS Campus
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Na inschrijving ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord. Dit zijn de voordelen:

  • U kunt huiswerk insturen.
  • Uw behaalde resultaten terugzien.
  • Contact leggen met uw docent.
  • Ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het klassikale eindexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

BEKIJK DE EXAMENDATA

Gewichtsconsulent

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze opleiding biedt u daarnaast nog de volgende voordelen:

  • Behaal een gewild diploma.
  • Zeer complete opleiding.
  • Studeer voor een vak met toekomst!

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.