Cursus Leiderschapscoaching

Cursus Leiderschapscoaching

Als leiderschapscoach of executive coach ondersteunt u leidinggevenden om meer uit zichzelf én hun organisatie te halen.

6mnd.
€ 715 of 8 x € 94 p/m
thuisstudie

Leiderschapscoaching is sterk in opmars. Steeds vaker schakelen managers, directieleden en bestuurders een leiderschapscoach in bij individuele of teamvraagstukken. De cursus Leiderschapscoaching biedt coaches en counselors specialistische kennis om als leiderschapscoach aan de slag te gaan en managers en leidinggevenden op kundige wijze ondersteuning te bieden.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

 • Geschreven door vakspecialist
 • Met veel praktijkvoorbeelden
 • Direct toepasbare technieken
 • Opleiding biedt veel perspectief

Na afronding

Als leiderschapscoach of executive coach ondersteun je leidinggevenden om meer uit zichzelf én hun organisatie te halen. Leiders ervaren een toenemende druk om te presteren. De veranderende betekenis van goed leiderschap, leidt steeds vaker tot onzekerheid. Daarom is de vraag naar leiderschapscoaching de laatste jaren enorm toegenomen.

Als leiderschapscoach bied je een doelgericht begeleidingstraject aan. Je probeert samen met de coachee helderheid te scheppen in de existentiële én praktische vragen waarmee hij worstelt. Als professioneel klankbord help je de leidinggevende een leidraad te ontwikkelen waarmee hij met hernieuwd zelfbewustzijn en vertrouwen, de te volgen koers kan uitzetten. Zowel zakelijk als privé. Omdat de vraag naar leiderschapscoaches de laatste jaren sterk toeneemt, biedt deze opleiding veel perspectief.

Programma

Het coachen van leidinggevenden vraagt om een specifieke aanpak. De cursus Leiderschapscoaching geeft je als coach of counselor de vereiste kennis en competenties om directieleden, bestuurders en managers professioneel te ondersteunen. Als leiderschapscoach vergroot je de effectiviteit van leiders door middel van zelfreflectie, zelfontwikkeling en zelfinzicht. Je helpt ze bij het stellen van doelen en het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

Veel leidinggevenden staan voor de vraag hoe ze begrippen als ‘authenticiteit’ en ‘werken vanuit het hart’ kunnen combineren met de verplichtingen en verantwoordelijkheden van hun positie. Na afronding van deze opleiding over leiderschap kan je ze helpen antwoorden te vinden op dit soort vraagstukken.

Leiderschapcoaching richt zich niet alleen op de persoon, maar ook op de context waarin leiders functioneren. Daarom is het belangrijk dat je kennis hebt van organisaties, managementstijlen en de complexe dynamiek die binnen bedrijven geldt. De cursus Leiderschapscoaching reikt je een indrukwekkend totaalpakket aan, waarin al deze onderwerpen aan bod komen.

De leerdoelen van de cursus Leiderschapscoaching zijn:

 • Leiderschapscoaching betreft het kunnen inzetten van kennis, vaardigheden en interventies op het vlak van het coachen van leiders en managers binnen organisaties, met als doel het verhogen van de leiderschapskwaliteiten en de persoonlijke effectiviteit van leiders, alsmede het behalen van vooraf gestelde doelen op organisatieniveau.
 • Je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt om als leiderschapscoach de coachee een doelgericht traject te bieden om helderheid te brengen in existentiële en praktische vragen. De leiderschapscoach functioneert als inspirerend en professioneel klankbord en helpt de leidinggevende of executive een leidraad te ontwikkelen waarmee hij met hernieuwd zelfbewustzijn en zelfvertrouwen de te volgen koers kan bepalen. De leidinggevende weet (weer) wat hij wil met zichzelf en de organisatie.
 • Je leert de eigen coachingsvaardigheden te versterken voor het begeleiden van leiders op het niveau van het middenmanagement en op het niveau van de executive. Zo wordt uitgebreid stilgestaan bij persoonlijk leiderschap, het ontwikkelen van een eigen managementstijl, het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en het strategisch vermogen van de leider.
 • Op het niveau van de individuele leider leer je de coachee te begeleiden bij het stellen van doelen en het ontdekken van drijfveren om vervolgens met inspiratie en vasthoudendheid naar deze doelen toe te werken. Daarbij richt de leiderschapscoach zich niet alleen op de persoon van de leider zelf, maar eveneens op de context waarin deze functioneert. Het kunnen waarnemen en duiden van diverse ontwikkelingen op sociaal-maatschappelijk, technologisch, politiek en sociaaleconomisch vlak is daarbij essentieel.
 • Op het niveau van de organisatie krijg je kennis en tools aangereikt over managementmodellen en modern leiderschapsconcepten om coachingstrajecten te begeleiden en het management te adviseren. Je bent je bewust van de complexiteit van de context waarin leiders tegenwoordig opereren en weet hoe een leider de effectiviteit en het werkklimaat binnen organisaties kan stimuleren door de juiste leiderschapskwaliteiten en managementstijl te ontwikkelen.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

Diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvang je het Civas-diploma Leiderschapscoaching

Accreditaties

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie
Niveau
Type
Cursus
Omvang

17 lessen

Studieduur
6 maanden
Lesgeld
€ 715 of 8 x € 94
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
Civas-opleiding Coaching of vergelijkbaar

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Ga direct van start

 • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens
Leiderschapscoaching

Gratis proefles doen

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Hartelijk dank voor je aanvraag. De proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Hulp bij je studiekeuze?

Wij helpen je graag!


Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Leiderschapscoaching'

Vitaliteitscoach

Meer informatie

Lifecoach

Meer informatie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie

Mindfulness Based Cognitive Therapy

Meer informatie

NLP

Meer informatie

Oplossingsgerichte therapie

Meer informatie

Civas scoort een 9.1

Simone
26 maart 2024
Fijne, duidelijke lesstof. Helder beschreven. Waardevolle oefeningen. Fijne examens. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: ACT
Yvonne
25 maart 2024
Goede opleiding. Veel extra ondersteuning via Civas portal. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Loopbaancoach, Budgetcoach
Hans Nieboer
18 maart 2024
Prima en zeer overzichtelijke studie met goed studie materiaal Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn-out coach
Milena Banovic
05 maart 2024
Beste ervaring met CIVAS heb ik. Uitgebreide mogelijkheden, zeer professionele opleidingen. Aardige en klantgerichte personeel en docenten. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Verschillende
Ramsay van Rhijn
29 februari 2024
Was heel fijn bekwame lerares goede begeleiding waardoor je je ook veilig voelde. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Familieopstelling
Suzanne Leideritz
04 maart 2024
De opleiding was duidelijk. De online omgeving goed te gebruiken. Ook het doen van het examen was makkelijk uit te voeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn out coach
Lindy de Weerd
17 januari 2024
Eigen tempo. Contact met Civas is snel duidelijk en erg behulpzaam. Duidelijke lesstof Lengte toetsen en examen erg passend Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Speltherapie-HBO
Weetink
12 januari 2024
Hele nette en duidelijke communicatie. Ze zijn goed bereikbaar, behulpzaam/denken met je mee. Ik heb mijn opleiding via CIVAS als zeer prettig ervaren en zal in de toekomst wanneer ik nog een opleiding wil gaan volgen zeker terugkeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Kindercoach