Cursus Voetreflextherapie

Cursus Voetreflextherapie

De cursus Voetreflextherapie geeft je alle kennis om op verantwoorde wijze als voetreflextherapeut aan de slag te gaan. Schriftelijke studie met een verplichte praktijkdag.

mbo-niveau
5mnd.
€ 535 of 5 x € 112 p/m
thuisstudie met inbegrepen praktijkdag

Met de cursus Voetreflextherapie leer je een zeer effectieve therapeutische voetmassage geven. Met voetreflextherapie behandel je – via de voeten – de mens als geheel. Als iemand ziek of uit balans is, dan raken zijn energiekanalen geblokkeerd. Met voetreflextherapie ruim je de blokkades op en breng je de energiestroom weer op gang. Je herstelt het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest, zodat genezing kan plaatsvinden.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Massage en voetreflextherapeut en profiteer van 10% pakketkorting.

 

Wat je van de opleiding kunt verwachten

  • Zeer veilige behandelmethode
  • Met afbeeldingen van de reflexzones
  • Inclusief praktijkdag

Na afronding

In de cursus Voetreflextherapie vind je alle kennis om op verantwoorde wijze als voetreflextherapeut aan de slag te gaan. Voetreflexmassage kan je uitstekend aan huis of op locatie geven: als zelfstandige therapie of in combinatie met andere therapievormen.

Therapeutische voetmassage past uitstekend in de praktijk van zorgverleners en pedicures. Daarnaast leent voetreflexologie zich bijzonder goed voor de behandeling van zieken, ouderen en gehandicapten. Het is een uiterst veilige methodiek! Heb je deze voetreflexmassage opleiding met succes afgerond, dan ontvang je het BATC- en CAT-erkende diploma Voetreflextherapie.

Programma

De cursus Voetreflextherapie geeft je eerst een gedegen theoretische ondergrond. Je leert de voet kennen, de energiebanen en alle benodigde vaardigheden. Met ontspanningstechnieken bereid je de voet voor op een behandeling. Daarna legt de cursus uit hoe je een volledige behandeling met voetreflextherapie geeft. Het lesmateriaal bevat speciale voetenkaarten die je helpen de juiste reflexgebieden te vinden. Ook de vele foto’s in het lesmateriaal lichten tot in detail toe hoe je te werk gaat.

Duidelijke behandelschema’s laten zien hoe je allerlei lichamelijke aandoeningen effectief met voetreflextherapie kan aanpakken. Daarnaast legt deze cursus uit hoe je een handreflexbehandeling geeft. Wil je jouw vaardigheden met anderen oefenen? Dat kan op de praktijkdag die bij het lesgeld inbegrepen is!

Diploma & Accreditaties

Certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk en het bijwonen van de praktijkdag

Diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk, het bijwonen van de praktijkdag en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Voetreflextherapie

Accreditaties

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie met inbegrepen praktijkdag
Niveau
mbo-niveau
Type
Cursus
Omvang

8 lessen inclusief praktijkdag

Studieduur
5 maanden
Lesgeld
€ 535 of 5 x € 112
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
er is geen specifieke vooropleiding vereist

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Praktijkdagen

Datum Prijs Locatie
maandag 9 september 2024 € 0.0
Yoga Studio Soest
Datum Prijs Locatie
maandag 4 november 2024 € 0.0
Yoga Studio Soest

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens
Voetreflextherapie

Gratis proefles doen

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Hartelijk dank voor je aanvraag. De proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Hulp bij je studiekeuze?

Wij helpen je graag!


Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Voetreflextherapie'

Aromatherapie

Meer informatie

Holistische massage

Meer informatie

Ayurveda

Meer informatie

Bach bloesemtherapie

Meer informatie

Kruidengeneeskunde

Meer informatie

Terug naar je natuur

Meer informatie

Kleurentherapie

Meer informatie

Civas scoort een 9.1

Simone
26 maart 2024
Fijne, duidelijke lesstof. Helder beschreven. Waardevolle oefeningen. Fijne examens. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: ACT
Yvonne
25 maart 2024
Goede opleiding. Veel extra ondersteuning via Civas portal. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Loopbaancoach, Budgetcoach
Hans Nieboer
18 maart 2024
Prima en zeer overzichtelijke studie met goed studie materiaal Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn-out coach
Milena Banovic
05 maart 2024
Beste ervaring met CIVAS heb ik. Uitgebreide mogelijkheden, zeer professionele opleidingen. Aardige en klantgerichte personeel en docenten. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Verschillende
Ramsay van Rhijn
29 februari 2024
Was heel fijn bekwame lerares goede begeleiding waardoor je je ook veilig voelde. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Familieopstelling
Suzanne Leideritz
04 maart 2024
De opleiding was duidelijk. De online omgeving goed te gebruiken. Ook het doen van het examen was makkelijk uit te voeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Burn out coach
Lindy de Weerd
17 januari 2024
Eigen tempo. Contact met Civas is snel duidelijk en erg behulpzaam. Duidelijke lesstof Lengte toetsen en examen erg passend Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Speltherapie-HBO
Weetink
12 januari 2024
Hele nette en duidelijke communicatie. Ze zijn goed bereikbaar, behulpzaam/denken met je mee. Ik heb mijn opleiding via CIVAS als zeer prettig ervaren en zal in de toekomst wanneer ik nog een opleiding wil gaan volgen zeker terugkeren. Gevolgde opleiding(en) bij Civas: Kindercoach