Studiepakket Allround counselor

Studiepakket Allround counselor

Duur
12 maanden
Lesgeld
€ 740,00 of 12 x € 65,00
Niveau
mbo+

Allround counselor

Ontdek de unieke mogelijkheden van counseling met de opleiding Allround Counselor. Dit complete studiepakket is opgebouwd uit drie volledige studies: Counseling, Stresscounseling en Counseling bij depressie en rouw. Met deze counseling opleiding leert u alles over algemene counselingvaardigheden én over de gerichte aanpak van de meest voorkomende probleemgebieden met counseling.

Voordelen

  • Ontwikkeld door vakspecialist
  • Start uw eigen praktijk als counselor
  • Inclusief heldere instructiefilms
  • Profiteer van de aantrekkelijke pakketprijs

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leert u?

Met de opleiding Allround Counselor leert u eerst een helder therapeutisch gesprek voeren. U doet uitgebreide kennis op over de algemene vaardigheden van het counselen. Vervolgens leert u de specifieke problemen waarmee u als counselor in uw praktijk geconfronteerd zult worden, gericht behandelen.

De centrale onderwerpen in deze opleiding zijn rouwprocesbegeleiding, depressiebehandeling en de aanpak van stressgerelateerde problematiek. Stuk voor stuk zeer actuele thema’s die diep ingrijpen in het menselijk bestaan. Met deze counseling opleiding leert u de technieken en vaardigheden kennen die nodig zijn om deze veelvoorkomende problemen te helpen lossen.

Wat kunt u ermee?

Heeft u de opleiding Allround counselor afgerond dan speelt u een belangrijke hulpverlenende rol voor cliënten die zich bevinden in de probleemgebieden die deze opleiding behandelt.

U beschikt als counselor over de benodigde kennis om - samen met uw cliënt - via herstelprocedures aan een oplossing te werken. U kunt de ernst van de situatie scherp inschatten, zodat u waar nodig doorverwijst naar de huisarts, psycholoog of psychotherapeut.

De opleiding Allround Counselor is opgebouwd uit drie volledige studies: Counseling, Stresscounseling en Counseling bij depressie en rouw. Kiest u voor de opleiding tot Allround Counselor, dan ontvangt u deze drie opleidingen in een keer thuis en profiteert u van een aantrekkelijke pakketprijs. U richt uw studie naar uw eigen wens en tempo in: de drie onderdelen van dit studiepakket kunt u gelijktijdig volgen of na elkaar. Na afronding ontvangt u het diploma Allround counselor.

Details

methode thuisstudie
omvang

30 lessen inclusief instructiefilm

studieduur 12 maanden
lesgeld € 740,00 of 12 x € 65,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Allround Counselor

Zo studeert u

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze opleiding per onderdeel een openboekexamen aanvragen. Een examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen behaalt.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Gesprek tussen counselor en cliënt bij de opleiding Counseling

Counseling

Meer informatie
Counselor op stoel in behandelkamer bij cursus counseling bij depressie en rouw

Counseling bij depressie en rouw

Meer informatie
Coach begeleidt cliënt bij omgang met stress door middel van stresscounseling

Stresscounseling

Meer informatie
Kindercoach begeleidt kind bij een oefening tijdens de opleiding Kindercoach

Kindercoach

Meer informatie
Gesprek aan tafel tussen coach en cliënt over levensvraagstukken uit de opleiding Lifecoach

Lifecoach

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie

Wandelcoach

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie

Vitaliteitscoach

Meer informatie
Coach in gesprek met cliënt tijdens cursus Intercultureel coach

Intercultureel coach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.