Studiepakket Allround provocatief coach

Studiepakket Allround provocatief coach

Duur
9 maanden
Lesgeld
€ 970 of 9 x € 113
Studiemethode
thuisstudie inclusief praktijkdag

Allround provocatief coach

Met de opleiding Allround provocatief coach leer je cliënten te prikkelen zodat zij zelf tot oplossingen en antwoorden komen. Met provocaties, zoals overdrijvingen en ontkenningen, weet jij je cliënt op een humoristische manier uit te dagen. Het aantrekkelijk geprijsde studiepakket Allround provocatief coach bestaat uit de basisopleiding Coaching en de specialisatie tot Provocatief coach. Je leert niet alleen de basisprincipes van coaching, maar óók de specialistische kennis om provocatief coachen effectief toe te passen.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Leer over coaching en provocatief coachen
 • Basis én specialisatie in één pakket
 • Profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs
 • 10% pakketkorting

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Stevig fundament coaching
Na afronding van de opleiding Allround provocatief coach ben je bekend met de basisprincipes van coaching en met de belangrijke coachingstechniek provocatief coachen. Deze vormen het stevige fundament van jouw loopbaan als professioneel provocatief coach.

Provocatief coachen voor professionals
Deze opleiding Allround provocatief coach is geschikt voor mensen die de basis van coaching willen leren en vervolgens de methodiek van provocatief coachen willen leren toepassen in hun werk met cliënten.

De kunst van provoceren
Als provocatief coach creëer je met provocerende technieken, zoals uitvergrotingen, overdrijvingen en humor een spanningsveld met de cliënt. Provocatief coachen is gebaseerd op de rotsvaste overtuiging dat je cliënt waardig en weerbaar is. Een goede coachrelatie en onvoorwaardelijke positieve waardering voor je cliënt is hierbij essentieel.

Balans
Wie het randje van een spanningsveld opzoekt, zal er ook wel eens overheen gaan. Daarom is het belangrijk dat je als provocatief coach de juiste balans weet te vinden. In de opleiding Provocatief coachen leer je aanvoelen waar deze grens ligt. Je weet in welke situaties je provocerende technieken wel en niet kan inzetten. Hiermee ga je ook aan de slag op de interactieve online bijeenkomst.

Voorbeeld van coachen met humor
Als provocatief coach prikkel je het zelfreddend en relativerend vermogen van je cliënt. Door te lachen om zichzelf, zijn situatie en de coach, leert je cliënt om een speelsere houding aan te nemen en vanuit een breder perspectief naar zijn hulpvraag te kijken. Lees hier een praktijkvoorbeeld hoe humor kan worden toegepast binnen het provocatief coachen.

Kom naar de praktijkdag
Bij de opleiding is een online praktijkdag Provocatief coachen inbegrepen, waarin je samen met medestudenten en onder begeleiding van een trainer met verschillende provocatieve coachingstechnieken oefent. Wil je oefenen met je coachvaardigheden? Neem dan deel aan één van onze optionele praktijkdagen over coaching en leer hoe je de vaardigheden in de praktijk toepast.

Profiteer van de pakketprijs
Het studiepakket Provocatieve coaching bestaat uit twee volledige opleidingen: de basisopleiding Coaching en de specialisatie Provocatief Coachen. Kies voor het studiepakket Provocatieve coaching en profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs. Je richt je studie naar je eigen wens en tempo in. Je ontvangt het studiepakket als geheel thuis.

Wat leer je?

De opleiding Allround provocatief coach bestaat uit twee belangrijke onderdelen: de basisprincipes van coaching en de specialisatie over provocatief coachen. Je leert onder andere over:

 • De relatie tussen coach en cliënt
 • Gesprekstechnieken, luistervaardigheden en oplossingsgericht coachen
 • De psychologie en achtergrond van provocatief coachen
 • Provocatieve coachtechnieken, ook voor kinderen en groepen

De leerdoelen van de opleiding Coaching:
Module 1 Algemene gespreksvaardigheden en ethiek

 • Je hebt kennis van de grondhouding van de hulpverlener
 • Je weet hoe je de roos van Leary toepast binnen de hulpverlening
 • Je hebt kennis van de verschillende basistechnieken van gespreksvoering
 • Je hebt kennis van hoe mensen veranderen, de waarde van weerstand, omgaan met weerstand en technieken om weerstand te verminderen
 • Je hebt kennis van ethiek en wet- en regelgeving binnen de hulpverlening

Module 2 Professioneel coachen

 • Je hebt kennis van de geschiedenis van coaching
 • Je hebt kennis van de basisprincipes en vormen van coaching, speciaal in relatie tot andere vormen van hulpverlening
 • Je hebt kennis van de competenties van een coach
 • Je hebt kennis van het coachproces
 • Je hebt kennis van coaching met de interventiekaart en kernkwadranten
 • Je hebt kennis van oplossingsgericht coachen
 • Je hebt kennis van de toepassing van rationeel-emotieve therapie binnen coaching
 • Je hebt kennis van coaching met de creatiespiraal

De leerdoelen van de opleiding Provocatief coachen:

 • Je kent de achtergrond en uitgangspunten van provocatieve coaching.
 • Je kent de toepassingsmogelijkheden en contra-indicaties van provocatieve coaching.
 • Je kent de psychologie achter provoceren, uitlokken en uitdagen en begrijpt hoe provocatieve coaching werkt.
 • Je begrijpt de functie van humor, bijvoorbeeld in de vorm van improviseren, dramatiseren, relativeren, metaforen gebruiken, en de effecten daarvan.
 • Je weet hoe je humor kan inzetten op een manier waarbij de cliënt zich serieus genomen voelt.
 • Je kent de functie van tegengas en weerstand en kent technieken om met weerstand om te gaan.
 • Je kent provocatieve coachtechnieken waarmee je blokkades kan achterhalen, patronen kan uitdagen en kan coachen naar gedragsverandering.
 • Je kent provocatieve coachtechnieken voor kinderen en voor groepen.
 • Je begrijpt hoe provocatieve coaching kan worden geïntegreerd met andere coachmethodes en -vormen.

Details

methode thuisstudie inclusief praktijkdag
omvang

18 lessen

studieduur 9 maanden
lesgeld € 970 of 9 x € 113
inschrijfgeld € 20
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor de thuis af te leggen examens ontvang je het CIVAS-diploma Allround provocatief coach

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je per individuele opleiding een examen aanvragen. Het examen leg je eenvoudig thuis af via internet. Slaag je voor het examen, dan ontvang je een diploma voor deze opleiding. Slaag je voor alle examens van de opleidingen in het studiepakket, dan ontvang je bovendien het overkoepelende diploma voor het studiepakket.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je per opleiding een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor deze opleiding organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. Je beslist tijdens of na je studie of je meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten je optioneel kan bijwonen.

Datum Locatie
donderdag 29 juni 2023 Online lesevenement vanuit huis via ZOOM
Datum Locatie
donderdag 12 oktober 2023 Online lesevenement vanuit huis via ZOOM

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.