Uw studie bij CIVAS

Als u gaat studeren, dan wilt u verzekerd zijn van een perfect verloop van uw studie. Lees op deze pagina hoe wij ons daarvoor inzetten.

Heeft u nog vragen? U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 03 204 1975. Of maak gebruik van het contactformulier.

Thuis studeren

Vrijwel alle cursussen en opleidingen van CIVAS zijn als thuisstudie te volgen. U studeert in uw eigen tijd, in uw eigen omgeving en in uw eigen tempo. Want ook wij weten dat het leven dikwijls vraagt om een flexibele opstelling en die faciliteren wij graag.

Gratis proefles

Twijfelt u of de betreffende opleiding bij u past? Vraag dan eerst een gratis proefles aan of overleg met onze studiebegeleiders. Wij helpen u graag verder met al uw vragen of het geven van een passend studieadvies.

​Ga direct van start

U kunt vrijwel meteen aan de slag met een studie, veelal zonder specifieke vooropleiding. Na uw inschrijving ontvangt u binnen twee werkdagen het studiepakket thuis. Wilt u later beginnen, vul dan de gewenste aanvangsdatum in.

Studeer in uw eigen tempo

Bij CIVAS studeert u in alle vrijheid. U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. U mag naar eigen inzicht versnellen of een studiepauze inlassen. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op huiswerkcorrectie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

​Lesmateriaal en naslagwerk

Al ons lesmateriaal is samengesteld door ervaren vakdocenten en voorzien van de laatste inzichten. Zo doet u altijd de meest actuele kennis op. Het lesmateriaal heeft een duidelijke indeling en een aantrekkelijke vormgeving. Dat zorgt voor een prettige studie-ervaring. Nadien kunt u de lesstof gemakkelijk raadplegen als naslagwerk.

​Studentenportaal

Bij uw inschrijving ontvangt u een inlogcode voor CIVAS CAMPUS. Via dit digitale studentenportaal kunt u online huiswerk insturen, vragen stellen aan docenten, behaalde resultaten inzien, een examen aanvragen en contact leggen met medestudenten. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen. Bij een aantal studies kunt u via CIVAS CAMPUS een instructiefilm bekijken die de aangeboden lesstof ondersteunt.

​Studiebegeleiding

Vanaf uw inschrijving tot aan het diploma krijgt u begeleiding van een ervaren team studiebegeleiders. Zij kijken uw ingestuurde huiswerk voor u na, beantwoorden uw vragen over de lesstof en kunnen adviseren over een vervolgstudie.

Diploma of certificaat

Na het afronden van alle lessen en het voldoende maken van alle huiswerkopdrachten, ontvangt u gratis een certificaat van deelname. Ook kunt u dan voor de meeste studies het openboekexamen aanvragen, dat u gemakkelijk thuis via internet aflegt.

Voor een aantal studies legt u klassikaal examen af. Een klassikaal examen kunt afleggen op locatie of online vanuit huis. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Zakt u voor het examen, dan begeleidt Civas u tot uw herexamen.

Examen doen is overigens voor de meeste opleidingen niet verplicht.

U mag opzeggen

U bent niet verplicht een cursus of opleiding af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald naar rato van het aantal verstreken studiemaanden. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden. Lees het studiereglement voor alle bepalingen.

Lesgeld is aftrekbaar

Het lesgeld betaalt u ineens of in termijnen. Net wat u uitkomt. Het lesgeld van veel studies is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Wij zijn u graag van dienst

Heeft u nog vragen? U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 03 204 1975. Of maak gebruik van het contactformulier. Wij helpen u graag.