opleiding-natuurvoeding
Van klacht naar kans

Natuurvoedingsadviseur

Volg de opleiding Natuurvoedingsadviseur en leer alles over de heilzame werking van natuurvoeding. De opleiding Natuurvoedingsadviseur is geschikt voor therapeuten, verpleegkundigen, hulpverleners én diegenen die een eigen praktijk willen starten als natuurvoedingsdeskundige. Wilt u uit persoonlijke interesse meer weten over natuurvoeding? Ook dan is deze opleiding een aanrader.

studieduur12 maanden (binnen 3 jaar afronden)
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 495,00 of 12 x € 44,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
(Nederlandse erkenning)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
(Nederlandse erkenning)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
(Nederlandse erkenning)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
NVST
(Nederlandse erkenning)
VBAG
(Nederlandse erkenning)
VBAG

Opleiding Natuurvoedingsadviseur: wat leert u?
De opleiding voorziet u van de nodige basiskennis over natuurvoeding, zoals: 

 • Uitgebreide uitleg over de lever, de spijsvertering, (natuur)voedingsleer, voedingsmiddelen, milieu- en veiligheidsaspecten rondom voeding, alternatieve voedingsinzichten en meer.  
 • Het belang van het zuur-base-evenwicht en hoe u deze balans met natuurvoeding herstelt. 
 • Informatie over ontstekingsbevorderende en ontstekingsremmende voeding, 
 • Het nut van reinigen en ontgiften. 
 • De invloed van natuurvoeding op het energieniveau en de hormoonhuishouding. 
 • Het nut van fytonutriënten en kruiden. 
 • Gerichte begeleiding als natuurvoedingsdeskundige bij ziekte en ongemak.
 • Natuurvoedingsadviezen bij hart- en vaatziekten, spijsverteringsstoornissen, vermoeidheid, allergieën, emotionele problemen, overgewicht en vele andere aandoeningen. 

Tijdens de opleiding Natuurvoedingsadviseur gaat u ook praktisch aan de slag. De opleiding bevat veel recepten en kooktips, die u direct praktisch kunt toepassen. De lesstof wordt verhelderd met voorbeelden uit de voedingspraktijk van de schrijver van de opleiding. De opleiding Natuurvoedingsadviseur geeft verder aandacht aan communicatie- en coachingsvaardigheden en het succesvol opzetten van uw eigen praktijk als natuurvoedingsdeskundige.

De complete opleiding Natuurvoedingsadviseur bestaat uit 25 schriftelijke lessen en een klassikaal eindexamen ter verkrijging van het BATC-,CATR-, NVST- en VBAG-erkende diploma. U kunt er voor kiezen om een aantal vrijblijvende praktijkdagen over natuurvoeding bij te wonen.

Opleiding Natuurvoedingsadviseur: wat kunt u ermee?
Na de succesvolle afronding van de opleiding Natuurvoedingsadviseur bent u in staat gedegen inzicht te verkrijgen in het voedingspatroon en leefpatroon van cliënten. Met deze inzichten en kennis, kunt u gericht advies geven over de gezondheidsaspecten van natuurvoeding. Als Natuurvoedingsadviseur houdt u zich onder andere bezig met het opstellen van individuele en preventieve natuurvoedingsrichtlijnen en het geven van gerichte natuurvoedingsadviezen bij gezondheidsklachten. Bovendien kunt u ervoor kiezen een professionele praktijk als natuurvoedingsdeskundige te voeren.

Het belang van gezonde en natuurlijke voeding staat meer dan ooit in de belangstelling. Natuurvoedingsadviseur is daarmee het beroep van de toekomst.

Opleiding Natuurvoedingsadviseur
soort opleiding thuisstudie
omvang

25 lessen

studieduur 12 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 495,00 of 12 x € 44,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de opleiding Natuurvoeding ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

heeft u een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor uw huiswerk en een voldoende voor thuis af te leggen openboekexamen, dan ontvangt u het CIVAS-diploma Natuurvoedingsadviseur

erkend diploma

in Nederland erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 9.5

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
(Nederlandse erkenning)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
(Nederlandse erkenning)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
(Nederlandse erkenning)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
NVST
(Nederlandse erkenning)
VBAG
(Nederlandse erkenning)
VBAG

CIVAS geeft u alvast een gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Bekijk ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal zelf uw studietempo
Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Deskundige begeleiding
Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

Digitaal studentenportaal
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk is niet verplicht
Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

 

 

Natuurvoedingsadviseur

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

 • Erkend door BATC, CAT, NVST en VBAG
 • Geschreven door een vakspecialist
 • Met veel praktijkvoorbeelden
 • Voor professie en zelfontwikkeling

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.