Opleiding Hypnotherapie en regressie

Opleiding Hypnotherapie en regressie

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 350 of 5 x € 74
Studiemethode
thuisstudie

Hypnotherapie en regressie

Met de opleiding Hypnotherapie en regressie leer je hoe je verborgen herinneringen en traumatische ervaringen eenvoudig naar boven haalt. Je doet alle kennis en vaardigheden op om bij je cliënten ingesleten patronen en negatieve reacties op te sporen en aan te pakken. Cliënten met gedragsstoornissen en geestelijke of emotionele problemen kan je na afronding van de opleiding Hypnotherapie en regressie professioneel begeleiden met hypnose.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Inclusief unieke instructievideo's!
 • Geschreven door ervaren therapeut
 • Lesstof bevat veel praktijkvoorbeelden
 • Zeer breed inzetbare therapievorm

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Negatieve patronen doorbreken

Met hypnotherapie en regressie zet je hypnose in om ingesloten negatieve patronen te doorbreken. Met deze effectieve methode pak je klachten bij de wortel aan. Lees verder in het blogartikel Ongewenste patronen doorbreken met hypnotherapie.

Onderbewustzijn

Met de kennis uit de opleiding Hypnotherapie en regressie kun jij je cliënten leren te ontspannen en ontvankelijk te maken voor positieve suggesties. Met deze positieve suggesties beïnvloed je het onderbewustzijn zodanig dat mensen opnieuw in balans komen.

Hypnose

Na afronding van de Hypnotherapie en regressie opleiding kan je middels hypnotherapie je cliënten professioneel begeleiden bij allerhande aandoeningen en gedragsstoornissen. Je weet de juiste hypnosemethode te kiezen bij specifieke geestelijke of emotionele problemen.

Eigen praktijk

Bekijk hier de video van onze student Guan, die zijn eigen hypnotherapie praktijk opende.

Wat leer je?

In de opleiding Hypnotherapie en regressie leer je je cliënten op verantwoorde wijze met hypnose te begeleiden.

De erkende hypnose opleiding gaat uitgebreid in op:

 • Achtergrond van hypnotherapie
 • Toepassingsmogelijkheden van hypnotherapie
 • Juiste hypnosemethode bij specifieke problemen zoals trauma’s, verslaving en angsten
 • Omgang met cliënten

Om de lesstof te verduidelijken wordt veel gebruikt gemaakt van praktijkvoorbeelden. Je krijgt gratis toegang tot heldere instructievideo's die in detail laten zien hoe een hypnotherapeut te werk gaat. Daarnaast ontvang je bij de opleiding een reeks digitale geluidsfragmenten met gesproken hypnose-oefeningen.

De leerdoelen van de opleiding Hypnotherapie zijn:

 • Je begrijpt wat de begrippen ‘hypnose’ en ‘regressie’ inhouden.
 • Je kent de achtergrond van hypnotherapie en regressie.
 • Je hebt kennis van communicatieve vaardigheden tijdens hypnose en gesprekstechnieken om naar het onderbewustzijn te gaan.
 • Je weet hoe de hypnotische of trancetoestand opgeroepen kan worden.
 • Je hebt kennis van de verschillende inductie- of trancemethodes.
 • Je weet hoe zelfhypnose werkt en wat je ermee kunt bewerkstelligen.
 • Je hebt kennis van regressiemethodes en innerlijk kind-therapie.
 • Je kent directe en indirecte veranderingsmethodes en weet hoe jij een methode kiest.
 • Je begrijpt hoe hypnotherapie kan bijdragen aan fysieke pijnbestrijding.
 • Je kent hypnose- en inductiemethodes voor kinderen.
 • Je hebt kennis van de mogelijkheden bij specifieke blokkades: verslaving, seksuele problemen, slaapproblemen.
 • Je begrijpt de basisvereisten voor het opzetten en voeren van een eigen praktijk.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen inclusief geluidsfragmenten en instructie-video's

studieduur 6 maanden
lesgeld € 350 of 5 x € 74
inschrijfgeld € 20
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van je huiswerk kan je een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvang je het Civas-diploma Hypnotherapie en regressie

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.