Cursus Zingevingscoaching

Cursus Zingevingscoaching

Duur
10 maanden
Lesgeld
€ 795,00 of 11 x € 77,00
Accreditaties
KTNO, BATC, VVET, NVST

Zingevingscoaching

Volg de cursus Zingevingscoaching en leer als coach of therapeut om uw cliënten te begeleiden met de beproefde schrijfmethode Mindful Analysis. Deze snelle en effectieve vorm van online coaching duurt één werkweek en verloopt eenvoudig via e-mail. Het schrijven van de e-mails zorgt voor inzichten, helderheid en rust bij uw cliënt. De bewezen methode Mindful Analysis is heel geschikt voor veranderingsprocessen en zingevingsvraagstukken. U leert in de cursus Zingevingscoaching om Mindful Analysis op de juiste manier toe te passen zodat u deze methode direct kunt inzetten in uw begeleiding.

Voordelen

  • Dé coachmethode van de toekomst
  • Inclusief twee online coachtrajecten
  • Actuele lesstof en aanpak
  • Geschreven door een vakspecialist

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de cursus Zingevingscoaching leert u cliënten succesvol begeleiden met de bewezen schrijfmethode Mindful Analysis.

Er wordt in de cursus onder andere ingegaan op:

  • De theoretische en historische achtergronden van online (zingevings)coaching.
  • De toepassing van zingevingscoaching per e-mail bij depressie, burn-out, angsten, trauma’s en identiteits- of relatieproblematiek.
  • Het voorbereiden en uitvoeren van een volledig e-mail coachtraject met Mindful Analysis.

Uniek! Tijdens de studie doorloopt u samen met uw docent twee volledige online coachtrajecten. Eén traject waarin u als cliënt fungeert en één traject waarin u de coach bent. In deze persoonlijke trajecten oefent u gedurende maximaal vijf dagen (1-2 uur per dag) uw vaardigheden als zingevingscoach. Zo bent u ervan verzekerd dat u de kennis die u opdoet, ook in de praktijk, leert toepassen.

Wat kun je ermee?

De cursus Zinsgevingscoaching is bedoeld voor coaches, counselors, therapeuten en andere zorgverleners die cliënten professionele begeleiding willen bieden bij dringende vraagstukken.

Als zinsgevingscoach houdt u een week lang intensief contact met uw cliënt via e-mail, die dagelijks schrijft over wat hem bezighoudt. Uw vragen leiden hem via zelfonderzoek naar de juiste antwoorden en oplossingen.

Omdat het begeleidingstraject via e-mail verloopt kan uw coachee, evenals uzelf, goed nadenken over de juiste formulering van een bericht. Dat brengt orde en structuur in gedachten en gevoelens en komt het begeleidingsproces sterk ten goede.

Met de schrijfmethode Mindful Analysis heeft u als zingevingscoach een krachtig instrument in handen, waarmee u uw cliënt direct online begeleiding kan bieden.

Details

methode thuisstudie met online begeleidingstraject
omvang

12 lessen, inclusief twee online coachtrajecten

studieduur 10 maanden
lesgeld € 795,00 of 11 x € 77,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

heeft u een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor uw huiswerk, twee online coachtrajecten doorlopen en een voldoende voor het openboekexamen, dan ontvangt u het CIVAS-diploma Zingevingscoaching

erkend diploma

in Nederland erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de NVST en het Verbond van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 8.5

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in je mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijg je alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Tijdens de studie doorloopt u samen met uw docent twee volledige online coachtrajecten. In deze persoonlijke trajecten oefent u gedurende maximaal vijf achtereenvolgende dagen uw vaardigheden als zingevingscoach. U bent hiermee ongeveer één à twee uren per dag bezig.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij de cursus coaching

Coaching

Meer informatie
Gesprek tussen counselor en cliënt bij de opleiding Counseling

Counseling

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.