Cursus Zelfvertrouwen voor kinderen

Cursus Zelfvertrouwen voor kinderen

Duur
3 maanden
Lesgeld
€ 350,00 of 6 x € 61,00
Accreditaties
KTNO, BATC

Zelfvertrouwen voor kinderen

Met de cursus Zelfvertrouwen voor kinderen leert u kinderen op verschillende manieren begeleiden naar een positief zelfbeeld en vertrouwen in eigen kunnen. U maakt kennis met verschillende trainingen die u kunt inzetten om het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten. U leert onder andere om te werken met sterke kanten en talenten die zorgen voor meer zelfwaardering. Ook leert u om faalangst tegen te gaan, sociale en assertieve vaardigheden te versterken en een negatief zelfbeeld te verminderen.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • inclusief downloadbare werkboeken
 • ontwikkeld door een vakspecialist
 • met praktische trainingen en oefeningen voor kinderen
 • leer een negatief zelfbeeld bij kinderen voorkomen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

 • hoe kinderen en jongeren (van 5 tot 18 jaar) zelfvertrouwen ontwikkelen
 • hoe u zelfvertrouwen en gerelateerde vaardigheden bij kinderen kunt versterken en stimuleren
 • een negatief zelfbeeld bij kinderen helpen voorkomen of verminderen
 • een opvoedklimaat creëren dat de ontwikkeling van zelfvertrouwen van kinderen bevordert
 • kinderen individueel of in groepsverband begeleiden
 • een programma op maat samenstellen aan de hand van zes trainingen. Per training kunt u een werkboek downloaden met daarin trainingen en oefeningen die u met kinderen kunt doen.

Wat kun je ermee?

Na het volgen van de cursus Zelfvertrouwen voor kinderen kunt u kinderen en jongeren helpen met het vergroten van zelfvertrouwen en een gezonde identiteitsbeleving. U kunt kinderen en jongeren zowel individueel als in groepsverband begeleiden. U weet hoe u de ontwikkeling van zelfvertrouwen stimuleert, hoe u problemen met zelfvertrouwen kunt voorkomen én hoe u bestaande problemen, zoals onzekerheid of faalangst, kunt verminderen. Deze vaardigheden kunt u op allerlei manieren inzetten als ouder of verzorger, leerkracht, kinder- en jongerencoach, pedagoog, social worker, psycholoog, therapeut of hulpverlener.

Details

methode thuisstudie
omvang

6 lessen

studieduur 3 maanden
lesgeld € 350,00 of 6 x € 61,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvangt u het CIVAS-diploma Zelfvertrouwen voor kinderen

erkend diploma

in Nederland erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.