Droomanalyse
Easy vegan feelgood

Droomanalyse

Droomanalyse kan een schat aan informatie blootleggen. Geen wonder dat de bekende psycholoog Freud er in zijn praktijk veel gebruik van maakte! Droomanalyse geeft inzicht in de verborgen problemen van uw cliënten. Ook kunt u veel over uzelf leren door uw eigen dromen te analyseren.

studieduur4 maanden (binnen 3 jaar afronden)
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld€ 20,00

Cursus Droomanalyse: wat leert u?
In de cursus Droomanalyse ontdekt u hoe u op professionele wijze dromen kunt analyseren en uitleggen. U leert over de functies van dromen, over slaapwandelen, nachtmerries, tal van droomsymbolen en nog veel meer! Niet iedereen onthoudt zijn dromen. De cursus Droomanalyse doet daarom vele manieren uit de doeken waarmee men dromen leert onthouden.
 
In de cursus passeert uiteraard de beroemde droomanalysemethode van Freud de revue en is er aandacht voor dromen over een vorig leven. Hoe u kleuren in een droom kunt duiden en de meest voorkomende dromen kunt verklaren wordt uitgebreid in de lessen besproken. U leert bovendien hoe u dromen kunt opwekken, hoe lucide dromen werken én wat dat precies zijn. 
 
Cursus Droomanalyse: wat kunt u ermee?
Heeft u de cursus Droomanalyse afgerond dan helpt u uw cliënten – of uzelf – met het interpreteren van dromen. Droomanalyse komt uitstekend van pas bij psychologische ondersteuning, counseling, hypnotherapie, regressie en andere therapievormen.

Droomanalyse kan inzicht geven in de verborgen problematiek van de cliënt. Ook kan de interpretatie van uw eigen dromen u veel over uzelf vertellen. Droomanalyse is eenvoudig in de praktijk toepasbaar, zowel professioneel als in uw persoonlijke omgeving.

Cursus Droomanalyse
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 4 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Droomanalyse ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen examen, ontvangt u het CIVAS-diploma Droomanalyse

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal uw eigen studietempo 
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het gehele studiepakket binnen 2 werkdagen in huis. Begin direct of op een later tijdstip met uw studie. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt een studiepauze inlassen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

Geen verplichtingen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
Uw docent adviseert u persoonlijk, vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal CIVAS Campus
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Na inschrijving ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord. Dit zijn de voordelen:

  • U kunt huiswerk insturen.
  • Uw behaalde resultaten terugzien.
  • Contact leggen met uw docent.
  • Ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Droomanalyse

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

 Deze cursus biedt u daarnaast nog een aantal extra voordelen:

  • droomanalyse helpt onbewuste problemen oplossen
  • eenvoudig in te passen in vele therapievormen
  • ook geschikt voor persoonlijke ontwikkeling
  • zeer heldere, praktische cursus vol kennis

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling

Streef naar meer assertiviteit, zelfvertrouwen en persoonlijke groei.

Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling

Ontdek de kracht van uw intuïtie en merk dat uw leven verandert.

Astrologie

Astrologie

De cursus Astrologie leert u op professionele wijze een complete horoscoop duiden.

Coaching

Coaching

Volg de cursus Coaching en stimuleer anderen hun talenten optimaal te benutten!

Aura- en chakrahealing

Aura- en chakrahealing

Met aura- en chakrahealing brengt u lichaam en geest opnieuw in balans.

Creatieve therapie

Creatieve therapie

Met Creatieve therapie leert u de innerlijke wereld van uzelf en anderen te onthullen.

Edelsteentherapie

Edelsteentherapie

Leer alles over de genezende werking van edelstenen en kristallen.

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

De belangstelling voor geweldloze communicatie is op dit moment groter dan ooit.

Mindfulness

Mindfulness

Accepteer het leven zoals het is en bereik innerlijke vrede.

Psychologie

Psychologie

Met psychologie leert u alles over het menselijk voelen, denken en handelen.

Prev Next