Cursus Loopbaancoaching

Cursus Loopbaancoaching

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Studiemethode
thuisstudie

Loopbaancoaching

De opleiding Loopbaancoach is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig wil bezighouden met het voeren van loopbaangesprekken en het begeleiden van volwassenen in loopbaantrajecten. Als loopbaancoach bied je gerichte ondersteuning bij werkgerelateerde problemen en ontwikkelingsgerichte vraagstukken.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Ontwikkeld door ervaren loopbaancoach
  • Uniek lesmateriaal met veel oefeningen
  • Steeds meer vraag naar loopbaancoaches
  • Bied hulp bij werkgerelateerde problemen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Met de praktisch toepasbare methodes en methodieken uit de opleiding Loopbaancoaching help je mensen met een ontwikkelingsgerichte vraag of die concreet op zoek zijn naar een andere functie, vrijwillig of gedwongen door omstandigheden.

Het resultaat van je coaching hoeft zeker niet altijd te leiden tot een zoektocht naar een andere baan. Soms leiden nieuwe inzichten tot een betere verhouding met het huidige werk. Ook kan het zijn dat mensen kleine werkaanpassingen doen of hun werkwensen met hun leidinggevende gaan bespreken. Op die manier komt er ruimte voor iets nieuws.

Het mooie van het beroep van loopbaancoach is dat jij zelf bepaalt welke accenten je legt in je begeleiding en vanuit welke invalshoek je de begeleiding vormgeeft. Dat geeft je de vrijheid om het vak heel dicht bij jouw persoonlijkheid te laten komen.

Wat leer je?

Met de opleiding tot loopbaancoach leer je hoe je een volledig loopbaantraject vormgeeft – vanaf de intake tot aan het uiteindelijke begeleidingsplan. De opleiding Loopbaancoaching besteedt aandacht aan de verschillende soorten loopbaanvragen die er zijn en het belang van afstemming met jouw cliënt. Je maakt intensief kennis met interventies, tests, methodieken en werkvormen die je kan inzetten tijdens het begeleidingsproces.

Ook zoomen we in op de invloed van iemands levensloop op diens loopbaan. Je leert onderscheid maken tussen verschillende soorten loopbaancoaching, passend bij verschillende levensfases; loopbaancoaching van jongeren verschilt immers van die van ouderen of bijvoorbeeld herintreders.

Naast theorie vind je in de opleiding Loopbaancoaching ook concrete opdrachten. Soms zijn deze specifiek gericht op jou als loopbaancoach, soms zijn ze gericht op je cliënt. Maar in alle gevallen zijn het opdrachten die je ook voor jezelf kunt doen. Niet alleen voor je eigen ontwikkeling, maar ook om te ervaren wat het effect van een oefening is op je cliënten.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na ontvangst van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Loopbaancoaching

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.