Cursus Leiderschapscoaching

Cursus Leiderschapscoaching

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 715 of 8 x € 94
Studiemethode
thuisstudie

Leiderschapscoaching

Leiderschapscoaching is sterk in opmars. Steeds vaker schakelen managers, directieleden en bestuurders een leiderschapscoach in bij individuele of teamvraagstukken. De cursus Leiderschapscoaching biedt coaches en counselors specialistische kennis om als leiderschapscoach aan de slag te gaan en managers en leidinggevenden op kundige wijze ondersteuning te bieden.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Geschreven door vakspecialist
 • Met veel praktijkvoorbeelden
 • Direct toepasbare technieken
 • Opleiding biedt veel perspectief

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Als leiderschapscoach of executive coach ondersteun je leidinggevenden om meer uit zichzelf én hun organisatie te halen. Leiders ervaren een toenemende druk om te presteren. De veranderende betekenis van goed leiderschap, leidt steeds vaker tot onzekerheid. Daarom is de vraag naar leiderschapscoaching de laatste jaren enorm toegenomen.

Als leiderschapscoach bied je een doelgericht begeleidingstraject aan. Je probeert samen met de coachee helderheid te scheppen in de existentiële én praktische vragen waarmee hij worstelt. Als professioneel klankbord help je de leidinggevende een leidraad te ontwikkelen waarmee hij met hernieuwd zelfbewustzijn en vertrouwen, de te volgen koers kan uitzetten. Zowel zakelijk als privé. Omdat de vraag naar leiderschapscoaches de laatste jaren sterk toeneemt, biedt deze opleiding veel perspectief.

Wat leer je?

Het coachen van leidinggevenden vraagt om een specifieke aanpak. De cursus Leiderschapscoaching geeft je als coach of counselor de vereiste kennis en competenties om directieleden, bestuurders en managers professioneel te ondersteunen. Als leiderschapscoach vergroot je de effectiviteit van leiders door middel van zelfreflectie, zelfontwikkeling en zelfinzicht. Je helpt ze bij het stellen van doelen en het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

Veel leidinggevenden staan voor de vraag hoe ze begrippen als ‘authenticiteit’ en ‘werken vanuit het hart’ kunnen combineren met de verplichtingen en verantwoordelijkheden van hun positie. Na afronding van deze opleiding over leiderschap kan je ze helpen antwoorden te vinden op dit soort vraagstukken.

Leiderschapcoaching richt zich niet alleen op de persoon, maar ook op de context waarin leiders functioneren. Daarom is het belangrijk dat je kennis hebt van organisaties, managementstijlen en de complexe dynamiek die binnen bedrijven geldt. De cursus Leiderschapscoaching reikt je een indrukwekkend totaalpakket aan, waarin al deze onderwerpen aan bod komen.

De leerdoelen van de cursus Leiderschapscoaching zijn:

 • Leiderschapscoaching betreft het kunnen inzetten van kennis, vaardigheden en interventies op het vlak van het coachen van leiders en managers binnen organisaties, met als doel het verhogen van de leiderschapskwaliteiten en de persoonlijke effectiviteit van leiders, alsmede het behalen van vooraf gestelde doelen op organisatieniveau.
 • Je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt om als leiderschapscoach de coachee een doelgericht traject te bieden om helderheid te brengen in existentiële en praktische vragen. De leiderschapscoach functioneert als inspirerend en professioneel klankbord en helpt de leidinggevende of executive een leidraad te ontwikkelen waarmee hij met hernieuwd zelfbewustzijn en zelfvertrouwen de te volgen koers kan bepalen. De leidinggevende weet (weer) wat hij wil met zichzelf en de organisatie.
 • Je leert de eigen coachingsvaardigheden te versterken voor het begeleiden van leiders op het niveau van het middenmanagement en op het niveau van de executive. Zo wordt uitgebreid stilgestaan bij persoonlijk leiderschap, het ontwikkelen van een eigen managementstijl, het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en het strategisch vermogen van de leider.
 • Op het niveau van de individuele leider leer je de coachee te begeleiden bij het stellen van doelen en het ontdekken van drijfveren om vervolgens met inspiratie en vasthoudendheid naar deze doelen toe te werken. Daarbij richt de leiderschapscoach zich niet alleen op de persoon van de leider zelf, maar eveneens op de context waarin deze functioneert. Het kunnen waarnemen en duiden van diverse ontwikkelingen op sociaal-maatschappelijk, technologisch, politiek en sociaaleconomisch vlak is daarbij essentieel.
 • Op het niveau van de organisatie krijg je kennis en tools aangereikt over managementmodellen en modern leiderschapsconcepten om coachingstrajecten te begeleiden en het management te adviseren. Je bent je bewust van de complexiteit van de context waarin leiders tegenwoordig opereren en weet hoe een leider de effectiviteit en het werkklimaat binnen organisaties kan stimuleren door de juiste leiderschapskwaliteiten en managementstijl te ontwikkelen.

Details

methode thuisstudie
omvang

17 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 715 of 8 x € 94
inschrijfgeld € 20
vooropleiding Civas-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvang je het Civas-diploma Leiderschapscoaching

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.