Cursus Kinesiologie / Touch for Health

Cursus Kinesiologie / Touch for Health

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Kinesiologie / Touch for Health

Kinesiologie is een effectieve alternatieve geneeswijze waar gebruik wordt gemaakt van de spiertestmethode. Dit is een combinatie van fysiotherapie, psychologie en acupunctuur. Met de cursus Kinesiologie / Touch for Health leer je door middel van spiertesten blokkades op fysiek, emotioneel en energetisch niveau op te sporen en te corrigeren. Met Kinesiologie / Touch for Health herstel je het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest zodat heling kan plaatsvinden. In deze opleiding leer je hoe je cliënten kunt helpen bij het werken naar optimale gezondheid en hoe je signalen van het lichaam nog beter leert (her)kennen.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Geschreven door vakspecialist
 • Lesstof bevat veel oefeningen
 • Inclusief instructievideo's
 • Direct praktisch toepasbaar

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Methodiek voor eigen praktijk
De opleiding Kinesiologie / Touch for Health biedt je de kennis om op verantwoorde wijze met deze unieke methode aan de slag te gaan. Touch for Health is de basis van de Kinesiologie. Het is een stroming binnen de kinesiologie met de visie dat iedereen het zelfgenezend vermogen kan stimuleren. Kinesiologie kan gebruikt worden als balanceermethode op zich of als aanvullende techniek in iedere natuurgeneeskundige praktijk worden ingezet. Hiermee leer je de energiedoorstroming en het zelfhelende vermogen van het lichaam te activeren. Ook voor zelfbehandeling is Kinesiologie bij uitstek geschikt.

Verhogen vitaliteit
Bij Kinesiologie wordt gebruikgemaakt van spiertesten om blokkades in het lichaam op te sporen en te neutraliseren. Door speciale lichaamspunten te activeren en meridianen te masseren, herstel je de vitale energiestromen en komen lichaam en geest opnieuw in balans. Met Kinesiologie / Touch for Health behandel je lichamelijke klachten en laat je vitaliteit toenemen. Ook bij emotionele en psychische aandoeningen zoals stress, angst en nervositeit biedt de cursus Kinesiologie / Touch for Health uitkomst.

Door het opheffen van eventuele blokkades zijn resultaten vaak direct voelbaar. Pijn verdwijnt en de client voelt zich lekkerder en soepeler in zijn lichaam. De cliënt voelt meer energie en kan meer contact maken met het lichaam.

Oefenen in de praktijk? Kom naar de praktijkdagen
De opleiding bevat veel oefeningen en praktijkvoorbeelden ter ondersteuning van jouw leerproces. Een belangrijke extra bij deze schriftelijke opleiding is de begeleidende instructievideo’s waarop je stap voor stap ziet hoe je Kinesiologie / Touch for Health inzet. Na inzending van het huiswerk behaal je het Civas certificaat voor deelname.

Wil je op gaan voor het officiële certificaat Touch for Health 1 van het IKC (International Kinesiology College) volg dan ook via Civas extern de twee perfect aansluitende praktijkdagen Kinesiologie / Touch for Health 1. Onder begeleiding van een instructeur ontdek en oefen je jouw kennis in de praktijk en wissel je ervaringen uit met medestudenten. Na afloop van de praktijkdagen ben je in staat een cliënt met de balansmethode te behandelen.

Met het Touch for Health 1 certificaat kan je vervolgens doorstromen naar Touch for Health 2 bij elke Touch for Health instructeur in Nederland (https://touchforhealthnederland.nl/cursussen/ ) en in het buitenland. Touch for Health 2 is een verdieping op Touch for 1 en leer je de cliënt een uitgebreidere balans te geven met inzicht in emotionele achtergronden.

De opleiding is bedoeld voor therapeuten, coaches, psychologen, counselors, hulpverleners, maatschappelijk werkers, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en complementaire hulpverleners die meer willen weten over de achtergronden van het spiertesten, Kinesiologie / Touch for Health en vitale energie.

Wat leer je?

Deze Touch for Health-cursus geeft je eerst een gedegen theoretische ondergrond. Je maakt uitgebreid kennis met de oosterse en westerse theorieën die aan de methode ten grondslag liggen. Vervolgens krijg je uitleg hoe je Kinesiologie / Touch for Health praktisch uitvoert. De 14-spierenbalans is hierbij het uitgangspunt. Daarmee test en balanceer je de 14 meridianen.

Aan bod komen:

 • De meridianenleer
 • Structuur, chemie en emoties
 • Balanstechnieken
 • Stress en het effect op het lichaam
 • De werking van het brein
 • Spiertesten
 • Werken met affirmaties
 • Werken met metaforen als signalen van het lichaam.

Bij deze bondige en praktische opleiding Kinesiologie / Touch for Health neem je eerst op je eigen tempo de theorie en achtergronden door. Hierin zijn veel praktijkvoorbeelden en opdrachten opgenomen, waardoor de stof begrijpelijk en boeiend is. Wil jij je vaardigheden praktisch oefenen onder begeleiding van je instructeur? Woon dan vervolgens de optionele praktijkdagen Kinesiologie / Touch for Health 1 bij.


De leerdoelen van Kinesiologie / Touch for Health

 • Je kent de wet van de vijf elementen, bijbehorende emoties en orgaansystemen
 • Je kent de 14 meridianen
 • Je kent verschillende technieken om je cliënt in balans te brengen
 • Je kent de 14 verschillende spiertesten en weet bij welke meridianen ze horen
 • Je kent de aandachtspunten bij spiertesten
 • Je kent de driehoek van gezondheid waarmee Kinesiologie / Touch for Health werkt
 • Je weet hoe het lichaam reageert op stress en welke reflexen opspelen.
 • Je weet hoe het brein in het lichaam werkt
 • Je weet hoe affirmaties gedachten beïnvloeden en versterken
 • Je kent de ligging van de neuro lymfatische en neurovasculaire punten
 • Je kent de verschillende technieken zoals de meridiaanmassage, en weet wanneer je deze kunt toepassen.
 • Je herkent de lichaamssignalen en kunt deze vertalen naar het werken met de metaforen.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

8 lessen plus instructie-video's

studieduur 5 maanden
lesgeld € 315 of 5 x € 66
inschrijfgeld € 20
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Kinesiologie / Touch for Health.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Praktijkdagen

Praktijkmodules Kinesiologie
Na afronding van de schriftelijke cursus biedt Civas je de mogelijkheid extern de twee perfect aansluitende praktijkdagen Kinesiologie / Touch for Health 1 te volgen. In kleine groepen oefen je onder begeleiding van een ervaren docent steeds een ander thema.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.