Cursus Holistische massage

Cursus Holistische massage

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Holistische massage

Met deze massagecursus leer je alle bekende massagetechnieken professioneel toepassen. Niet alleen in de privésfeer, maar ook in jouw eigen massagepraktijk! Bij deze cursus masseren krijg je gratis toegang tot heldere instructie-video's, die in detail tonen hoe je als masseur te werk gaat. Optioneel kan je een praktijkweekend masseren bijwonen.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Massage en voetreflextherapeut en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Leer klassieke massage én andere technieken
 • Behandel zowel lichaam als geest
 • Met veel foto’s en instructie-video's
 • Mogelijkheid praktijkweekend te volgen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Met de cursus Holistische massage leer je een effectieve en zorgvuldige massage geven in werksituaties zoals massagepraktijken, schoonheidssalons en sauna’s, maar ook in de privésfeer.

De overzichtelijke ordening maakt deze uitgebreide massagecursus tot een gemakkelijk te raadplegen naslagwerk. Indien je wenst, kan je na afronding van de opleiding deelnemen aan een praktijkweekend masseren. De praktijkdagen worden op verschillende locaties in Nederland gegeven.

Wat leer je?

Deze holistische massagecursus geeft je allereerst de achtergronden van het masseren en basiskennis van anatomie, fysiologie en spieren. Naast klassieke massagetechnieken leer je in de opleiding te werken met holistische massage. Met speciale massagetechnieken leer je spanningen wegnemen, blokkades opheffen en lichaamsenergie verdelen.

Bij de behandeling van ieder lichaamsdeel geeft deze massagecursus uitgebreide uitleg. De vele foto’s in het studiemateriaal tonen zeer gedetailleerd hoe je alle massagetechnieken uitvoert. De instructie-video's sluiten naadloos aan op de lessen en zorgen ervoor dat je holistische massage snel en professioneel leert toepassen.

De leerdoelen van de cursus Holistische massage zijn:

 • Je kent de achtergronden van het masseren.
 • Je beschikt over relevante basiskennis van anatomie, fysiologie en spieren.
 • Je kent de toepassingsmogelijkheden van een klassieke holistische massage.
 • Je kent de technieken en vaardigheden bij een klassieke holistische massage.
 • Je kan intuïtie inzetten tijdens zijn werkzaamheden.
 • Je kent massagetechnieken om spanningen weg te nemen, blokkades op te heffen en lichaamsenergie te verdelen.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

8 lessen inclusief instructie-video's

studieduur 5 maanden
lesgeld € 315 of 5 x € 66
inschrijfgeld € 20
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Holistische massage

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Het openboekexamen leg je thuis via internet af. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Praktijkdagen

Praktijkweekend masseren
Na afronding van de schriftelijke cursus biedt Civas je de mogelijkheid extern een praktijkweekend massage te volgen. De praktijkdagen worden op verschillende locaties in Nederland gegeven. Onder begeleiding van een ervaren docent leer je de fijne kneepjes van het massagevak. Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat er volop aandacht is voor jouw leerproces. Je bent niet verplicht deel te nemen aan een praktijkweekend.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.