Cursus Feng Shui

Cursus Feng Shui

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Studiemethode
thuisstudie

Feng Shui

Volg de cursus Feng Shui en ga aan de slag als professioneel Feng Shui-adviseur. Met deze Feng Shui cursus leer je alles over deze eeuwenoude Chinese filosofie, die zich richt op de harmonieuze inrichting van je woon- en werkomgeving. Met Feng Shui kan je gezondheid, levensgeluk, werklust en welvaart in belangrijke mate verbeteren. Feng Shui zorgt voor harmonie en balans in je leven!

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Geschreven door een vakspecialist
 • Leer woningen, kantoren en tuinen inrichten
 • Ontdek alles over materiaalgebruik
 • Werk met vormen, kleuren en accessoires

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Heb je de cursus Feng Shui succesvol afgerond, dan kan je als Feng Shui-deskundige bedrijven en personen waardevolle adviezen geven over een optimale inrichting. Je zorgt voor rust en harmonie in iedere omgeving, zodat mensen zich beter en gelukkiger voelen.

Natuurlijk kan je ook je eigen omgeving helemaal afstemmen op de regels van Feng Shui. Daarnaast kan je Feng Shui gebruiken als aanvulling op allerlei therapievormen. Met name cliënten die gevoelig zijn voor omgevingsinvloeden, zoals ADHD'ers en hoogsensitieve personen, zijn gebaat bij een harmonieuze leefomgeving.

Wat leer je?

Deze Feng Shui opleiding is sterk praktijkgericht. Je maakt je alle Feng Shui-principes snel eigen. Je leert Feng Shui toepassen op huizen, praktijkruimten en kantoren. Je maakt analyses van ruimtelijke energiestromen en kan ze met Feng Shui beïnvloeden. Ziekmakende patronen herken en doorbreek je.

Met de cursus Feng Shui leer je de kamers van een woning of werkplek optimaal inrichten. Ook de tuin leer je met Feng Shui perfect afstemmen op zijn functie. Het lesmateriaal is uitgebreid en bevat vele studieopdrachten. De schrijver van deze opleiding is opgeleid door verschillende internationaal bekende Feng Shui-meesters en wordt gerekend tot een van de Feng Shui-deskundigen van Nederland.

De leerdoelen van de cursus Feng Shui zijn:

 • Je hebt kennis van de geschiedenis van Feng Shui en de verschillende Feng Shui-scholen.
 • Je hebt kennis over het kiezen van een huis en het creëren van een thuis volgens de Feng Shui-principes.
 • Je hebt kennis over wonen volgens de regels van de natuur en de energie van de omgeving.
 • Je kent de kenmerken van de levensenergie ‘Chi’ en kan deze herkennen.
 • Je hebt kennis van de theorie over yin en yang, de vijf elementen en de I Tjing.
 • Je hebt kennis van de oorspronkelijke Bagua, het magische Lo Shu-vierkant, de moderne Bagua en de Bagua in de praktijk.
 • Je kent de uitgangspunten voor het creëren van een harmonieuze woonomgeving: het belang van ruimte, het koesteren van de ruimte, ruimtezuivering, styling en decoratie, veilig wonen, voldoen aan de behoeften, de locatie, veilig inrichten, persoonlijke smaak.
 • Je kan een woning en een tuin inrichten volgens Feng Shui.
 • Je kan een werkplek inrichten volgens Feng Shui.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 315 of 5 x € 66
inschrijfgeld € 20
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Feng Shui

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.