Cursus Gezondheid en gedrag bij hond en kat

Gratis studiegids

Cursus Gezondheid en gedrag bij hond en kat

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 250,00 of 5 x € 53,00
Niveau
mbo

Gezondheid en gedrag bij hond en kat

Heeft u een hond of kat en wilt u leren hoe u uw dier zo gezond mogelijk kunt houden? Of bent u werkzaam als dierentherapeut en wilt u meer weten over afwijkend diergedrag en hoe u dit kunt oplossen? De cursus Gezondheid en gedrag bij hond en kat biedt u daartoe alle benodigde kennis!

Voordelen

  • Specifiek op honden en katten gericht
  • Leer gezondheids- en gedragsproblemen voorkomen
  • Voor professioneel en eigen gebruik
  • Lesmateriaal geschreven door vakspecialist

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Deze zeer uitgebreide opleiding over honden en katten is opgedeeld in twee delen. In deel 1 leert u over de anatomie, fysiologie en de ontwikkelingsfasen van honden en katten. Er wordt in de cursus uitgelegd hoe u aan de hand van specifieke criteria de gezondheidsstatus van een dier kunt inschatten. Ook wordt ingegaan op de meest voorkomende ziekten bij honden en katten. Daarbij besteedt de opleiding speciale aandacht aan EHBO-technieken, zodat u zieke dieren in noodgevallen kunt helpen. 

In deel 2 van de cursus wordt ingegaan op het gedrag van honden en katten. De verschillende ontwikkelingsfasen van gedrag, lichaamstaal en communicatie van beide diersoorten wordt intensief behandeld. Daarna worden de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden en katten in de opleiding besproken. U leert hoe u gedragsverandering bij honden en katten teweegbrengt en ze ongewenst gedrag afleert.

Wat kun je ermee?

Na het volgen van deze dierenopleiding kunt u honden en katten optimaal begeleiden op fysiek en gedragsmatig gebied. U kunt aan de hand van specifieke criteria de lichamelijke en gedragsmatige gezondheidstoestand van dieren inschatten. U kunt andere huisdierenbezitters adviseren of uw eigen dieren optimale zorg bieden.

U weet hoe u in noodgevallen specifieke EHBO-technieken op honden en katten kunt toepassen. Verder kunt u de meest voorkomende fysieke en gedragsmatige problemen van honden en katten herkennen en beïnvloeden. U beschikt over de vaardigheden om hier zelf iets aan te doen en het dier zonodig door te verwijzen naar een dierenarts of specialist. 

Details

methode thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 250,00 of 5 x € 53,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Gezondheid en gedrag bij hond en kat.

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.