Cursus Coaching bij autisme

Cursus Coaching bij autisme

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Accreditaties
ABvC, BATC, VBAG, KTNO, VVET, CAT, NVST

Coaching bij autisme

Het begeleiden van mensen met autisme vraagt vaak speciale aandacht. Met de cursus Coaching bij autisme doet u specialistische kennis op om kinderen, jongeren en volwassenen met een milde vorm van autisme op verantwoorde wijze te ondersteunen. 

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Geschreven door vakexpert
  • Bied ondersteuning op maat
  • Voor professionals en direct betrokkenen
  • Steeds meer vraag naar specialistische begeleiding

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Coaching bij autisme geeft coaches, counselors, docenten, jeugdwerkers, zorgverleners, maar ook ouders en direct betrokkenen, een gedegen basis om mensen met een milde vorm van autisme beter te laten functioneren in het dagelijks leven. Deze autisme-cursus geeft antwoord op vragen als:

  • Wat is autisme? 
  • Welke verklaringstheorieën zijn er? 
  • Tegen welke problemen lopen mensen met autisme aan?  

U leert mensen met autisme te begeleiden op een manier die is afgestemd op hun belevingswereld. De cursus gaat uitgebreid in op zelfmanagement, sociale vaardigheden, scholing, werk, zelfstandig wonen, vrije tijd en seksualiteit. U krijgt praktische handvatten voor het coachen van kinderen, jongeren én volwassenen met autisme.

Wat kun je ermee?

De cursus Coaching bij autisme leert u hoe u mensen met autisme kunt coachen en begeleiden. Daarvoor bestaat geen eenduidige benadering. Hoewel er overeenkomsten bestaan in gedrag en denkpatronen, uit autisme zich bij ieder individu anders. Coaching bij autisme is daarom vooral maatwerk.

Samen met de cliënt gaat u na op welke gebieden zich problemen voordoen en welke verbeteringen mogelijk zijn. U stelt zich daarbij niet op als expert, maar start vanuit een houding van niet-weten.

Onderzoek naar autisme staat nog in de kinderschoenen en de inzichten ontwikkelen zich in hoog tempo. In deze autisme-opleiding neemt u kennis van de nieuwste onderzoeken om daar tijdens het begeleidingsproces uw voordeel mee te kunnen doen. Anderzijds staat die kennis altijd in dienst van het coachingsproces. Coaching bij autisme draait vooral ook om doen wat in de praktijk werkt.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
vooropleiding CIVAS-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Coaching bij autisme

erkend diploma

in Nederland erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 4, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); 56 PE-punten

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.