Het Performance IPP van Civas assessments

De juiste keuze op basis van feiten


 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Direct beschikbaar zonder wachtlijst
 • Uitgebreide terugkoppeling van ieder assessment

Het Performance IPP van Civas assessments

Speciaal ontwikkeld voor medewerkers zonder leidinggevende functie maar met een hoge werkverantwoordelijkheid.

Wat is het Performance IPP Assessment? Het Performance IPP Assessment is speciaal ontwikkeld voor medewerkers zonder leidinggevende functie, maar met een hoge werkverantwoordelijkheid. Het is een beoordelingsinstrument dat meet hoe iemand zich over het algemeen gedraagt, welke coping-strategieën hij of zij hanteert en hoe dat gedrag tot uiting komt.

Het Performance IPP Assessment richt zich specifiek op gedragskenmerken van een persoon. Het meet niet alleen individuele punten, maar brengt ook verbanden tussen deze punten aan. Hierdoor is de uitkomst altijd betrouwbaarder dan bij een standaard assessmenttest.

Een standaard assessmenttest voegt alle vragen samen in blokken met informatie, resulterend in één rapport waarin geen samenhang bestaat tussen verschillende onderdelen en uitkomsten. Het integrale karakter van het IPP Assessment biedt daarentegen een volledig beeld van de persoon door alle uitkomsten met elkaar te verbinden.

Met het Performance IPP Assessment kun je nu beslissingen nemen op basis van feiten bij het selecteren van de juiste kandidaat. Het integrale karakter zorgt ervoor dat elk aspect van de persoon op de juiste manier wordt gewogen en belicht. Door het gebruik van het IPP Assessment verklein je direct het risico op een 'Bad hire' omdat het 40% meer zekerheid biedt dan een standaard assessment.

Beschikbare varianten van het Performance IPP

Afbeelding 1

Het Standaard Performance IPP assessment

Met deze variant wordt de kandidaat uitgebreid getest aan de hand van een gedetailleerde vragenlijst. De resultaten worden verwerkt in een op maat gemaakt rapport dat aan de kandidaat wordt verstrekt. Na een bedenktijd van 2 dagen wordt het rapport besproken in een uitgebreid gesprek met de opdrachtgever. Op basis van het rapport wordt ook advies gegeven over de kandidaat.

Afbeelding 2

Het Uitgebreide Performance IPP assessment

Met deze variant wordt de kandidaat ook uitgebreid getest aan de hand van een gedetailleerde vragenlijst. De resultaten worden verwerkt in een op maat gemaakt rapport dat zowel met de kandidaat als met de opdrachtgever wordt besproken tijdens een uitgebreid terugkoppelgesprek. Op basis van de testresultaten wordt advies gegeven over de kandidaat.

Waarom het Performance IPP van Civas assessments?


 • Meer zekerheid :
  Door het inzetten van het Performance IPP van Civas assessments verlaag je het risico op een ’Bad hire’ met 40%

 • Succes bij doorstroom- en loopbaantrajecten:
  Bij doorstroom- en loopbaantrajecten is door het inzetten van het Performance IPP het succespercentage 96%.

 • Gelijk inzetbaar :
  We hebben geen wachttijden en binnen een uur is het assessment beschikbaar

 • Met of zonder uitgebreide terugkoppeling:
  De opdrachtgever krijgt altijd een uitgebreide terugkoppeling, het is ook mogelijk om een uitgebreide terugkoppeling met de kandidaat af te nemen.

 • Complete ontzorging:
  Op basis van jouw wensen voeren wij alles uit van begin tot eind en nemen hiermee alle werk uit handen.

Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Recensie van Ton Busche

Lees zijn ervaring en waarom het IPP
met kop en schouders boven
andere assessments uitsteekt.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Jasper Bron

Bij Technogym is het IPP van Civas Assessments een vast onderdeel van het recruitment proces.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Dick Tanis

“De kracht van het IPP is dat het niet alleen iets zegt over gedrag onder normale omstandigheden, maar ook hoe iemand reageert als er sprake is van een conflict of belangenverstrengeling”

Lees Meer