Voedingsexpert worden? Kies jouw eigen leerpad

Wil je cliënten professioneel adviseren over verantwoorde voeding en een gezonde leefstijl? Je kunt het meest voor anderen betekenen als je goed bent opgeleid.

Bij Civas kan je kiezen uit een ruim studieaanbod van geaccrediteerde opleidingen voor voedingsexperts.

Bekijk hieronder de video en het stappenplan.

Schuilt er een voedingsexpert in jou?Stap 1 - Leg een stevige basis

Wil je professioneel aan de slag met voeding en leefstijl? Het startpunt is het volgen van een geaccrediteerde basisopleiding, waarmee je een stevig fundament legt onder jouw loopbaan als voedingsexpert.

Kies voor een basisopleiding op het gebied van reguliere voeding volgens de inzichten van het Voedingscentrum, zoals Gewichtsconsulent of Voedingsdeskundige. Of verdiep je in orthomoleculaire voeding of natuurvoeding.

Stap 2 - Verdiep je kennis met een vervolgopleiding

Als voedingsprofessional ben je nooit uitgeleerd. Heb je de basiskennis en -vaardigheden onder de knie, dan kun je je verder specialiseren binnen jouw interessegebied.

Wil jij je verder ontwikkelen binnen het vakgebied van de reguliere voeding? Kies dan voor een specialisatie, zoals Emotie-eten, Sportvoeding of Plantaardige voeding.

Met Orthomoleculaire suppletie leer je voeding combineren met vitaminen, mineralen en andere supplementen.

Stap 3 - Verder professionaliseren

Wil je jouw cliënten nog beter leren begeleiden? Of wil je voor jezelf beginnen? Vervolg dan jouw professionele leerpad.

Om je cliënten te motiveren tot eet- en leefstijlveranderingen, heb je als voedingsexpert veel profijt van gespreks- en coachingstechnieken. Bij Civas kan je kiezen uit een ruim studieaanbod aan coachingstechnieken die dicht bij het vakgebied van voeding en leefstijl liggen. 

Ambieer je een eigen voedingspraktijk? Dat vraagt om specifieke vaardigheden en ondernemerschap. Met de opleiding Start uw eigen praktijk leer je wat er komt kijken bij het opzetten en runnen van je eigen onderneming.

Wilt je je verder ontwikkelen als voedingsexpert en je fundering versterken? Volg dan de klassikale CPION-erkende opleidingen Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis en leer een goede fysiek medische en psychopathologische inschatting maken. Ook leer je situaties herkennen waarin je de cliënt direct moet doorverwijzen.

> Bekijk opleidingen Voeding en Dieet
Het stappenplan
> Bekijk opleidingen Voeding en Dieet